Ενάντια σε ακρίβεια, φτώχεια, ιδιωτικοποιήσεις – Με αγώνες να παλέψουμε για την επιβίωσή μας

Ενάντια σε ακρίβεια, φτώχεια, ιδιωτικοποιήσεις

Με αγώνες να παλέψουμε για την επιβίωσή μας

 

Εργαζόμενοι, φτωχά λαϊκά στρώματα και νεολαία βιώνουμε μια ασφυκτική οικονομική κατάσταση βυθισμένη όλο και περισσότερο στην φτώχεια και στην ανασφάλεια, σε μια εργασιακή ζούγκλα όπου επικρατεί η απόλυτη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, το ξήλωμα δικαιωμάτων και κατακτήσεων δεκαετιών. Το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη, που ήδη έχει αρχίσει και εφαρμόζεται (όπως στην E-Food και στους εκπαιδευτικούς) μας μετατρέπει σε σύγχρονους δούλους – freelancers – «συνεργάτες», εξαφανίζοντας ακόμη και τα μισθολογικά μας δικαιώματα και κάθε υποχρέωση για κράτος και εργοδότες. Προς όφελος μιας ισχνής μειοψηφίας, μιας αρπακτικής ελίτ, η κυβέρνηση της ΝΔ με άλλο ένα πραξικόπημα ξεπουλάει τη ΔΕΗ, ιδιωτικοποιώντας την πλήρως και φέρνοντας νέες τρομακτικές αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος (+18% τον Σεπτέμβριο σε όλη την ΕΕ), οδηγώντας περαιτέρω σε νέες ανατιμήσεις σε όλα τα βασικά καταναλωτικά αγαθά! Συνολικά, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ελλάδα έχει εκτοξευθεί, με καθημερινές ανεξέλεγκτες ανατιμήσεις σε όλα τα βασικά αγαθά. Ενδεικτικά, η τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί κατά 20% και το φυσικό αέριο 72,3%! Όσο για τα βασικά είδη διατροφής έχουν γίνει είδη πολυτελείας: κρέας 17%, νωπά ψάρια 6,6%, τυριά 3,5%, ελαιόλαδο 2,6%, φρούτα 5,2%, λαχανικά 8%, ενώ η ίδια η κυβέρνηση παραδέχεται ότι θα υπάρξουν και μεγαλύτερες αυξήσεις!  Την ίδια στιγμή, αυτή η άθλια και επικίνδυνη κυβέρνηση «αύξησε» τον κατώτερο μισθό κατά 2%, δηλαδή ούτε ένα κουλούρι την ημέρα!

Οι παπαγάλοι της κυβέρνησης ισχυρίζονται πως όλα θα τα λύσει η «αγορά» και τα ρίχνουν στη διεθνή αύξηση των τιμών των πρώτων υλών. «Ξεχνώντας» τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες της μνημονιακής δεκαετίας, όπου έγινε εκτεταμένη καταστροφή της παραγωγικής βάσης της χώρας, βιομηχανικής και αγροτικής – με αποτέλεσμα να έχουν εκτοξευτεί οι εισαγωγές (αύξηση κατά 59,6% τον Μάϊο), κάνοντας την οικονομία εξαιρετικά ευάλωτη στις διακυμάνσεις των τιμών και τα παιχνίδια των διεθνών κερδοσκόπων. Είναι οι ίδιοι που ενισχύουν και επιδοτούν κάθε είδους κερδοσκόπους και παράσιτα, δημιουργούν και προστατεύουν τα καρτέλ (ουσιαστικά τους μεγαλοκαπιταλιστές). Που πανηγυρίζουν για «ψήφο εμπιστοσύνης στην οικονομία», όταν η κερδοσκοπία οδηγεί τις τιμές των ενοικίων και ακινήτων στα ύψη, αφήνοντας τις λαϊκές οικογένειας να αγωνιούν για την στέγασή τους. Που ιδιωτικοποιούν τα πάντα οδηγώντας σε διαρκή αφαίμαξη των εργαζομένων και φτωχών λαϊκών στρωμάτων, όπως έγινε με την «απελευθέρωση»-ξεπούλημα των υποδομών, της ενέργειας κ.ά. και θα ακολουθήσει για άλλα βασικά αγαθά, όπως το νερό. Και ενώ έχουν συνειδητά διαλύσει κάθε μηχανισμό ελέγχου των τιμών και αναδιανομής υπέρ των φτωχότερων εισοδημάτων, μας κοροϊδεύουν με «βοηθήματα» φτωχοκομείου του τύπου επιδότηση 9 ευρώ στο ρεύμα

Για τους νεοφιλελεύθερους αγριάνθρωπους της κυβέρνησης, που θέλουν τον καθένα μας μόνο του απέναντι στα αφεντικά, χωρίς δικαίωμα στο συνδικαλισμό και στην απεργία, η μόνη ιερή «αξία» είναι τα παρασιτικά τους κέρδη, η αρπαγή και το ξεπούλημα κάθε κοινωνικού και συλλογικού πλούτου. Με χυδαία ψέματα, ωμή προπαγάνδα των ελεγχόμενων ΜΜΕ,  κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και στυγνή καταστολή συντηρούν το διεφθαρμένο τους καθεστώς για να θησαυρίζει το 1% και να βυθίζεται στην φτώχεια το 99% της κοινωνίας.

Αυτοί που εδώ και πάνω από δέκα χρόνια εφαρμόζουν Μνημόνια Διαρκείας, δήθεν για να «νοικοκυρέψουν» την οικονομία, έχουν δημιουργήσει το απόλυτο κοινωνικό και οικονομικό χάος, εκτινάσσοντας το δημόσιο χρέος πάνω από τα 388 δις ευρώ (σύντομα θα φτάσει 400 δις), στο 236% του ΑΕΠ, όταν το 2010 μπήκαμε στα μνημόνια με χρέος 240 δις και 127% του ΑΕΠ! Για άλλη μια φορά οι χρεοκοπημένες ελίτ, οι κηφήνες της εξουσίας κάθε απόχρωσης προσπαθούν να φορτώσουν την κρίση του συστήματός  τους στις δικές μας πλάτες για να σώσουν το χρεοκοπημένο τους σύστημα και το καθεστώς στυγνής εκμετάλλευσης. Ως εδώ! Φτάνει πια η φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, καθημερινή κοροϊδία της κυβέρνηση και ΜΜΕξαπάτησης! Η οργή και η δυσαρέσκειά μας πρέπει να βρει τη συλλογική διέξοδο των αγώνων σε κάθε γειτονιά, χώρο δουλειάς, σχολή. Να παλέψουμε για την ανατροπή της ανίκανης και επικίνδυνης κυβέρνησης των ελίτ που νομοθετεί υπέρ του 1% των πλουσίων και κυβερνά με τις ορδές των ΜΑΤ. Με διαρκείς κινητοποιήσεις και ενότητα στις δράσεις μας, με μορφές αυτοοργάνωσης (συνελεύσεις, επιτροπές) παντού να τους σταματήσουμε πριν μας εξοντώσουν.

Πλαφόν σε είδη πρώτης ανάγκης και καύσιμα. Καμιά αύξηση στην τιμή του ρεύματος και φυσικού αερίου. ΣΤΟΠ τώρα σε κάθε ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Ρεύμα, Νερό, Υγεία, Παιδεία, Στέγη είναι κοινωνικά αγαθά, όχι εμπορεύματα. Εργατικός – Κοινωνικός έλεγχος στις τιμές, για να τσακίσουμε τους κερδοσκόπους.

Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό. Συλλογικές συμβάσεις για όλους. Κάτω το έκτρωμα Χατζηδάκη.

Εθνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων και τομέων κλειδιά. Διαγραφή του Χρέους.

Ανατροπή της επικίνδυνης κυβέρνησης των α(χ)ρίστων του 1%.

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ