Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές & τα σχολεία μας! Συγκέντρωση, 29/9, 18:30, πλ. Τερψιθέας, Σταυρούπολη

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ!

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!

 

Συγκέντρωση, 29/9, 18:30, πλ. Τερψιθέας, Σταυρούπολη

 

Στις 22/09, στο 1ο – 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, θρασύδειλα φασιστοειδή επιτέθηκαν σε μέλη αριστερών σχημάτων, που έκαναν παρέμβαση στα σχολεία. Ως απάντηση, σε αυτά τα γεγονότα, στις 28/9 το πρωί καλέστηκε αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το συγκρότημα των σχολείων, όπου για μία ακόμα φορά ομάδα ακροδεξιών, ξεπήδησε μέσα από το σχολείο και επιτέθηκε με ξύλα και φωτοβολίδες στην κινητοποίηση. Μόλις 1 χρόνος μετά από την καταδίκη της Χ.Α. και οι φασίστες ήδη προσπαθούν να ξαναβγούν στην επιφάνεια, μέσα από τους αντιεμβολιαστές, αλλά και μέσα από τα σχολεία, όπου επανειλημμένα προσπαθούν να χτίσουν βάσεις και να χύσουν το εθνικιστικό τους δηλητήριο. Είναι πρόσφατα τα περιστατικά, όπου εθνικιστές έκαναν παρέμβαση σε σχολεία της ανατολικής Θεσσαλονίκης (Πυλαία) και η κινητικότητα του εθνικιστικού στεκιού «Σάρισα».

Κράτος και παρακράτος δουλεύουν μαζί ενάντια σε νεολαία και εργαζόμενους. Μετά την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης της ΝΔ να αντιμετωπίσει την οικονομία, την πανδημία και τις πυρκαγιές, αυτές οι φασιστικές συμμορίες αποτελούν το απαραίτητο συμπλήρωμα για το κράτος έκτακτης ανάγκης. Μία “χρυσή εφεδρεία” που η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει χωρίς δισταγμό σε μία επόμενη άνοδο του εργατικού και του φοιτητικού κινήματος, για να επιβάλει το δόγμα «νόμος και τάξη».

Απέναντι σε τέτοιες θρασύδειλες επιθέσεις, το νεολαιίστικο κίνημα πρέπει να απαντάει άμεσα και μαχητικά. Να ενωθεί με το εργατικό κίνημα και να τους απομονώσει έμπρακτα από τις γειτονιές και από παντού. Παρά την καταδίκη της Χ.Α., η κυβέρνηση κλείνει επικίνδυνα το μάτι στο ακροδεξιό “ακροατήριο” και αυτό είναι έκδηλο με τον τελευταίο ανασχηματισμό. Το τσάκισμα των φασιστών στο δρόμο αναγκαστικά πάει μαζί με το τσάκισμα της ακραία νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια καταστολής του φοιτητικού κινήματος και δηλώνουμε ότι θα μας βρουν μπροστά τους. Καλούμε κάθε νέο αγωνιστή να συνταχθεί στον αγώνα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων για να μην αφήσουμε χώρο σ’ αυτά τα εκτρώματα. Η νεολαία δεν τρομοκρατείται και αυτό το έχει αποδείξει αρκετές φορές με τους ανυποχώρητους και μαχητικούς της αγώνες.

 

  • Έξω οι φασίστες από τα σχολεία, τις σχολές και τις γειτονιές μας
  • Κάτω το κράτος έκτακτης ανάγκης
  • Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων

 

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ  –   ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ