Κάτω τα χέρια από το κίνημα και τους αγωνιστές – Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων 29/9

Δίκη των 19 με κατασκευασμένες κατηγορίες

Κάτω τα χέρια από το κίνημα και τους αγωνιστές – Κάτω η κρατική τρομοκρατία

Τετάρτη 29/9, 11:00, Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων

 

Την Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί η δίκη 19 ατόμων που συνελήφθησαν μετά την πορεία του Πολυτεχνείου το 2019, εντελώς αναίτια και με κατασκευασμένες κατηγορίες. Ανάμεσα τους και 2 σύντροφοι από το Ξεκίνημα, οι οποίοι έκαναν το «έγκλημα» να βρίσκονται στα Εξάρχεια αρκετή ώρα μετά την πορεία και επισκεπτόμενοι φιλικό τους σπίτι.

Για ακόμα μια φορά η αστυνομική βία και αυθαιρεσία οργίασε. Οι δύο νέοι βρέθηκαν ξαφνικά αντιμέτωποι με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που τους χτύπησαν με τέτοιο μένος ώστε τραυμάτισαν τη νεαρή αγωνίστρια σοβαρά στο χέρι, με αποτέλεσμα να χρειαστεί γύψο. Μετέφεραν τους δύο αγωνιστές σε γκαράζ, που χρησιμοποιεί η ΕΛΑΣ για να τρομοκρατεί κόσμο «στα κρυφά», με τους αστυνομικούς να τους φωτογραφίζουν με τα κινητά τους και τελικά να τους μεταφέρουν στην ΓΑΔΑ. Αποκορύφωμα της σκευωρίας, το κατασκευασμένο κατηγορητήριο (απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης, εμπρησμός, οπλοφορία, κατοχή εκρηκτικών, αντίσταση κατά της αρχής κ.ά.), που μετατράπηκε στις κατηγορίες της εξύβρισης, αντίστασης κατά της αρχής, απλής σωματικής βλάβης και απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Η ΟΚΔΕ στέκεται αλληλέγγυα στους δύο αγωνιστές και σε όλους τους διωκόμενους της κρατικής καταστολής. Όσο η οργή της κοινωνίας θα μεγαλώνει, τόσο η λαομίσητη κυβέρνηση της ΝΔ και όλοι οι μνημονιακοί θα στηρίζονται όλο και περισσότερο στην βία και την καταστολή. Θα βρουν απέναντί τους τους δυναμικούς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, που δεν αντέχουν άλλο την φτώχεια και εξαθλίωση όπου τους ρίχνουν οι πολιτικές της κυβέρνησης.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ