Άμεση απόσυρση των κατηγοριών για τους Γ. Καλαϊτζίδη και Ν. Ματαράγκα – Η σκευωρία θα καταρρεύσει

Η δίωξη – σκευωρία θα καταρρεύσει

Άμεση απόσυρση των κατηγοριών για τους Γ. Καλαϊτζίδη και Ν. Ματαράγκα

 

Η ΟΚΔΕ καταγγέλλει την σκευωρία των κρατικών μηχανισμών καταστολής και δηλώνει την αλληλεγγύη της στα μέλη του Ρουβίκωνα, Γ. Καλαϊτζίδη και Ν. Ματαράγκα, οι οποίοι στις 13 Οκτώβρη οδηγούνται σε μια ολοφάνερα στημένη από τις διωκτικές αρχές δίκη, για το φόνο ενός εμπόρου ναρκωτικών το 2016 στα Εξάρχεια. Αυτό παρά το γεγονός ότι είχαν αφεθεί ελεύθεροι τον Ιούνη του 2020 από ανακριτή και εισαγγελέα μιας και το κατηγορητήριο είναι διάτρητο και βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε μαρτυρίες εμπόρων ναρκωτικών.

Είναι προφανές ότι αυτή η σκευωρία δεν είναι παρά η επέκταση της τακτικής των βίαιων επιθέσεων της αστυνομίας σε αγωνιστές και διαδηλωτές, η επέκταση της τακτικής των συλλήψεων από τον σωρό και του «φορτώματος» με βαριές κατηγορίες, η επέκταση της τακτικής των μακροχρόνιων δικών και βαριών ποινών με μακροχρόνιες αναστολές, η επέκταση της τακτικής τρομοκράτησης των εργαζόμενων, της νεολαίας, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και ομηρίας των συνδικαλιστών και των αγωνιστών.

Αυτή η στημένη δίωξη έχει σαν στόχο να αποτρέψει την δράση ενάντια στην εισβολή των ναρκωτικών και της ναρκοκουλτούρας στις εργατικές-λαϊκές συνοικίες και τα νεολαιίστικα στέκια στην οποία το αστικό κράτος επενδύει. Είναι, το ελάχιστο, προκλητική όσο η δράση των ναρκο-συμμοριών συνεχίζεται με την ανοχή και την συνέργεια των διωκτικών αρχών που ακόμη «ψάχνουν» να βρουν τον ιδιοκτήτη του Noor1 και του φορτίου του. Στοχεύει συνολικά την οργανωμένη αντίσταση και συλλογική δράση την οποία επιδιώκει να ταυτίσει με την ακραία εγκληματικότητα.

Όσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταρρέει μέσα στις αποτυχίες της πολιτικής της, τόσο θα ενισχύει τους μηχανισμούς καταστολής, το μαύρο Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, τα χτυπήματα και τις διώξεις ενάντια στους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους αγώνες. Με ενωτικούς, μαζικούς και μαχητικούς αγώνες στον δρόμο, με ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο, θα σπάσει η κρατική τρομοκρατία, θα υπερασπίσουμε και θα επιβάλλουμε τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Δεν πρέπει και δεν θα αφήσουμε να περάσει η σκευωρία!

 

Άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών για τους Γ. Καλαϊτζίδη και Ν. Ματαράγκα

Κάτω η αστυνομοκρατία και οι δικαστικές μεθοδεύσεις

Πάλη ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ