Καταγγελία της ΟΚΔΕ για την αστυνομική εισβολή στα γραφεία της ΛΑΕ

Καταγγελία της ΟΚΔΕ για την αστυνομική εισβολή στα γραφεία της ΛΑΕ

 

Καταγγέλλουμε την εισβολή της ομάδας ΔΡΑΣΗ στα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας το Σάββατο 18/9. Είχε προηγηθεί, στο τέλος της μεγάλης αντιφασιστικής πορείας στην επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, χτύπημα των διαδηλωτών στην Κοκκινιά της Νίκαιας. Όπου σε πολλά σημεία η προκλητική και τρομοκρατική παρουσία διμοιριών και ασφαλιτών θύμιζε ατμόσφαιρα «μπλόκου».

Στην οδό Πατησίων, οι ένστολοι τραμπούκοι, στο γνωστό ρόλο τους, επιτέθηκαν και κυνήγησαν κόσμο που επέστρεφε από την πορεία. Εισέβαλαν στην πολυκατοικία, έπιασαν και επιχείρησαν να προσαγάγουν νέους, που τους κράτησαν για ώρα στο σημείο περικυκλωμένους από μηχανές και αστυνομικούς της ΔΡΑΣΗ και της ΟΠΚΕ.

Όσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταρρέει μέσα στις αποτυχίες της πολιτικής της, τόσο πιο επικίνδυνη γίνεται η λύσσα της να επιτεθεί στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Η αστυνομοκρατία –που τη λαβή της είχε αναγκαστεί κάπως να χαλαρώσει μετά τις κινητοποιήσεις ενάντια στην καταστολή (Νέα Σμύρνη κ.ά.)– θα απειλεί να επανακάμψει πιο δολοφονική. Η διαρκής ενίσχυση των μηχανισμών καταστολής, ενός μαύρου Κράτους Έκτακτης Ανάγκης και των χτυπημάτων-πογκρόμ ενάντια στους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους αγώνες, είναι το μόνο πραγματικό στήριγμα της ακροδεξιοκεντρώας πολιτική της ΝΔ, αλλά και στρατηγική επιλογή όλων των αστικών δυνάμεων για τη σωτηρία του χρεοκοπημένου ελληνικού καπιταλισμού.

Με ενωτικούς, μαζικούς και μαχητικούς αγώνες στον δρόμο, με ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο, θα σπάσει η κρατική τρομοκρατία, θα υπερασπίσουμε και θα επιβάλλουμε τις δημοκρατικές ελευθερίες.

 

Αθήνα, 19.9.2021