Να επιστρέψουν άμεσα οι συνάδελφοι στη δουλειά – Ναι στον μαζικό και καθολικό εμβολιασμό

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΜΑΖΙΚΟ KAI ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη

 

Ενώ το «τέταρτο» κύμα της πανδημίας έχει αρχίσει να φουντώνει η κυβέρνηση για άλλη μια φορά εφαρμόζει στην υγεία την γνωστή καταστροφική πολιτική της: α) δεν αυξάνει τον αριθμό των ΜΕΘ ούτε προσλαμβάνει υγειονομικό προσωπικό ούτε καν επιστρατεύει τον ιδιωτικό τομέα της υγείας, β) δεν μειώνει τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη προσλαμβάνοντας εκπαιδευτικούς, γ) δεν αυξάνει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κ.α.,  δ) ξαναμετατρέπει και πάλι όλα τα νοσοκομεία σε νοσοκομεία Covid, αδιαφορώντας για τις άλλες ασθένειες και ασθενείς, ξαναμειώνει τον αριθμό των χειρουργείων, κ.ο.κ. ε) καταργεί επ’ αόριστον τις άδειες του υγειονομικού προσωπικού, την στιγμή που γνωρίζει ότι οι υγειονομικοί έχουν εξαντληθεί μετά από τόσους μήνες μάχης με την πανδημία, ζ) αδιαφορεί για την μονιμοποίηση του έκτακτου προσωπικού, η) κάνει ότι είναι δυνατόν για να διευκολύνει με εκατομμύρια τον πλουτισμό των επιχειρηματιών της υγείας ανακατευθύνοντας προς αυτούς τους ασθενείς ή δίνοντάς τους την υποχρεωτική διενέργεια των ράπιντ τεστ, κ.α. Ταυτόχρονα έχει αρχίσει να ξεδιπλώνει την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της στον χώρο της υγείας, παραχωρώντας ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες σε εργολάβους-αρπακτικά, μειώνοντας τις δαπάνες, αλλάζοντας τις εργασιακές σχέσεις των υγειονομικών και κυρίως αρχίζοντας να σχεδιάζει την μείωση των νοσοκομείων σε πανελλαδικό επίπεδο.

Τον τελευταίο μήνα έχει ανακαλύψει ένα νέο δόγμα, πέρα από αυτό της «ατομικής ευθύνης», για να ξαναμεταθέσει τις ευθύνες της καταστροφικής πολιτικής της πάνω μας: τους ανεμβολίαστους που υποτίθεται ότι αυτοί θα ευθύνονται από τώρα και στο εξής για την πανδημία. Μερικούς μήνες πριν η κυβέρνηση μας υπόσχονταν ότι θα γλυτώναμε από την πανδημία με τους εμβολιασμούς. Αποδείχθηκε ότι δεν ήταν τόσο απλό το πρόβλημα. Όχι γιατί τα εμβόλια δεν προστατεύουν σε μεγάλο βαθμό από σοβαρή νόσηση ούτε γιατί δεν περιορίζουν την μετάδοση. Αλλά γιατί όπως εκατοντάδες φορές έχει ξεκαθαρίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμό Υγείας δεν μπορεί να είναι πλήρως αποτελεσματικά τα εμβόλια αν δεν εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός σε παγκόσμιο επίπεδο. Διαφορετικά όλο και νέες παραλλαγές του ιού θα εμφανίζονται, όλο και πιο επικίνδυνες όλο και πιο μεταδοτικές. Αλλά η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση προστατεύει λυσσασμένα τις πατέντες δηλαδή τα υπερκέρδη των φαρμακοβιομηχανιών, με αποτέλεσμα να μην εξαπλώνονται οι εμβολιασμοί σε παγκόσμιο επίπεδο. Κοντολογίς, ο μεγαλύτερος αντιεμβολιαστής είναι η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Μητσοτάκη!

Μετά από τόσους μήνες διαχείρισης της πανδημίας είναι φανερό ότι αυτή η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται παρά μόνο για το πώς θα φορτώσει τα βάρη της οικονομικής κρίσης στις πλάτες μας ταΐζοντας με δισεκατομμύρια τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τραπεζίτες. Οι τιμές όλων των αγαθών και ιδιαίτερα του ρεύματος και φυσικού αερίου έχουν αρχίσει να εκτοξεύονται αλλά η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο πέρα από την… αύξηση του βασικού μισθού στον ιδιωτικό τομέα κατά 13 ευρώ μηνιαίως! Την στιγμή που δίνει απλόχερα δισεκατομμύρια στους μεγαλοεπιχειρηματίες (αυξάνοντας υπέρογκα το δημόσιο χρέος το οποίο θα το ξεπληρώνουμε με μνημόνια διαρκείας) αφήνει έξω από τα πανεπιστήμια 40.000 μαθητές, ψηφίζει την κατάργηση/ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης ενώ με τον νόμο Χατζηδάκη απαγορεύει πρακτικά τις απεργίες και τον συνδικαλισμό, καθιερώνει την απόλυτη και δεσποτική εξουσία του εργοδότη στους χώρους δουλειάς και καταργεί το 8ωρο-5νθημερο, καθιστώντας λάστιχο την ζωή των εργαζομένων.

Συνάδελφοι, με ενότητα και αποφασιστικότητα, μακριά από ατομικές λύσεις, να επιβάλλουμε την άμεση και χωρίς όρους επιστροφή όλων των συναδέλφων στην εργασίας τους, να αποτρέψουμε την επίθεση της κυβέρνησης στην υγεία και στα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ, Σάββατο 11 Σεπτέμβρη, Προσυγκέντρωση: 6μμ, Εγνατία με Αγ. Σοφίας

 

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην Υγεία