ΣΣΠ: Καμία ανοχή στη διαίρεση και καταστολή με όχημα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Καμία ανοχή στη διαίρεση και καταστολή με όχημα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων βαφτίζει «υγειονομικά» μέτρα τους αποκλεισμούς που θα ισχύσουν από τις 13/9 για τους ανεμβολίαστους. Με αυτά τα καινούργια φιρμάνια, όποιος δεν μπορεί να καλύψει από την τσέπη του εβδομαδιαία δύο rapid test (κοστίζει 10 ευρώ το καθένα), θα αποκλείεται από τα δια ζώσης μαθήματα και εργαστήρια. Δεν αρκέστηκαν στον αποκλεισμό 40.000 μαθητών από τα πανεπιστήμια μέσω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγή και εφευρίσκουν νέους τρόπους για να εντείνουν τον ταξικό αποκλεισμό. Ακόμα επιδιώκουν να εισάγουν στην πράξη την απαγόρευση εισόδου στα πανεπιστήμια, αφού ο έλεγχος των τεστ ή πιστοποιητικών εμβολιασμού θα χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για την απαγόρευση εισόδου στα ιδρύματα, την καλλιέργεια ενός κλίματος τρομοκρατίας.

Την στιγμή που το εμβολιαστικό πρόγραμμα έρχεται να προστεθεί στην ατελείωτη λίστα αποτυχιών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν τολμούν να αναλάβουν καμία ευθύνη για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας. Η μηδενική ενίσχυση του ΕΣΥ (και μάλιστα η συνεχιζόμενη ιδιωτικοποίηση της υγείας), οι παλινωδίες των «ειδικών» κατ’ εντολή της κυβέρνησης, τα χουντικού τύπου lockdown, τα τυχοδιωκτικά ανοίγματα, το άθλιο δόγμα της ατομικής ευθύνης και μαζί τα χάιδεμα κάθε θρησκόληπτου και αντιδραστικού ψηφοφόρου-πελάτη της ΝΔ, η εργαλειοποίηση της πανδημίας για να εφαρμόσει την ακραία νεοφιλελεύθερη ατζέντα της, αλλά και να ενισχύσει κάθε λογής «ημέτερο», ακόμα και η ανυπαρξία κάποιας σοβαρής ενημερωτικής καμπάνιας και βέβαια η προκλητική κερδοσκοπία των φαρμακοβιομηχανιών πάνω στις ανθρώπινες ζωές (πατέντες κ.λπ.) – αυτά γέννησαν την καχυποψία απέναντι στα εμβόλια, έδωσαν έδαφος στην καλλιέργεια ενός ανορθολογισμού. Σήμερα, όλοι αυτοί που αποτελούν τους μοναδικούς υπεύθυνους για την επέλαση της πανδημίας, για τους νεκρούς, για τις αποτυχίες των εμβολιαστικών προγράμματος, εμφανίζονται ως προστάτες του πληθυσμού και πολέμιοι του σκοταδισμού, που υιοθετούν «αναγκαστικά» σκληρή στάση και ποινές απέναντι στους ανεμβολίαστους.

 Τα εκδικητικά μέτρα της κυβέρνησης έχουν, ξανά, μοναδικό στόχο το προχώρημα των επιθέσεων ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζόμενων και νέων. Με πρόσχημα την πανδημία, απελευθερώνουν τις αναστολές, μειώσεις μισθών και απολύσεις, οδηγούν σε ταξικούς αποκλεισμούς στην εκπαίδευση, την υγεία, τον πολιτισμό, καταδικάζουν ακόμα πιο πλατιές μάζες στην φτώχεια και την πείνα. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, γιατί κάθε δύναμη στο εσωτερικό του φοιτητικού κινήματος που θα θελήσει να πλασαριστεί ως «υπεύθυνη», μπορεί να ενισχύσει αυτή την επίθεση, ακόμα και το χτύπημα –με πρόσχημα τους ανεμβολίαστους– των γενικών συνελέυσεις και κινητοποίησεων των φοιτητών.

Φοιτητές, μαθητές, νέοι, εργαζόμενοι να μην παρασυρθούμε σε κάλπικες διαιρέσεις. Να αντιμετωπίσουμε με ενότητα αυτές τις επιθέσεις, να μην επιτρέψουμε άλλα θύματα της επικίνδυνης κυβερνητικής πολιτικής. Να διεκδικήσουμε δωρεάν διαγνωστικά τεστ, ασφαλή και καθολικό δωρεάν εμβολιασμό (κάνοντας και οι ίδιοι τη δικά μας, πραγματική εκστρατεία ενημέρωσης υπέρ του εμβολιασμού), πλήρη δημόσια-δωρεάν νοσηλεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλη την κοινωνία. Τα εμβόλια, αν και από μόνα τους δεν επαρκούν, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αποτελούν ένα σημαντικό μέσο για την αντιμετώπιση της πανδημίας – που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ακυρωθεί λόγω της αγανάκτησης απέναντι στην κυβέρνηση και τον μνημονιακό συρφετό.

Η υπεράσπιση της δημόσιας υγείας είναι δική μας υπόθεση, όχι των νεοφιλελεύθερων και των κατασταλτικών μηχανισμών. Ενάντια στην διαίρεση, τον αποπροσανατολισμό που καλλιεργεί ο «βοναπάρτης» Μητσοτάκης, να προωθήσουμε ένα πραγματικό σχέδιο προστασίας. Να αποφύγουμε το τεχνητό δίλημμα ναι ή όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Με μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες και με βάση την αυτοοργάνωση των φοιτητών, να υπερασπιστούμε τη δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία και να παλέψουμε για την ανατροπή της κυβέρνησης και των εγκληματικών πολιτικών της. Να προτάξουμε ένα δικό μας σχέδιο που θα έχει ως προμετωπίδα την εθνικοποίηση της υγείας και θα κινείται αντίθετα με την λογική του κέρδους και την «παντοδυναμία της αγοράς», τις ενισχύσεις σε κλινικάρχες και φαρμακοβιομηχανίες.

  • ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ
  • ΚΑΝΕΝΑ “ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΟ” ΜΕΤΡΟ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΕΞΩ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ.
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
  • ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΕΞΩ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. ΕΠΙΤΑΞΗ-ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.com