Όλοι στο πλευρό των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά!

Γενική Απεργία Διαρκείας

Να διώξουμε την χούντα της εσωτερικής και εξωτερικής τρόικας

Οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα έξι μηνών! Μάταια περίμεναν ώρες για να συζητήσουν με τον υπουργό ή κάποιον υφυπουργό για τα πρόβλημά τους, που επί μήνες και ενώ τους είχαν υποσχεθεί ότι θα τα έλυναν τους κοροϊδεύουν ασύστολα. Μην έχοντας καμία απάντηση και αισθανόμενοι ότι για ακόμη μια φορά θα γύριζαν άπραγοι στα σπίτια τους όπου τους περιμένει η εξαθλίωση, τα πεινασμένα παιδιά τους και τα χρέη, εισέβαλαν δυναμικά μέσα στο προαύλιο, και έφτασαν μέχρι την είσοδο του Γενικού Επιτελείου, υψώνοντας πανό και φωνάζοντας «φτάνει πια η κοροϊδία» και άλλα συνθήματα. Λίγο αργότερα ήρθαν και οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας που αντιμετωπίζουν και αυτοί τα ίδια προβλήματα και τον ίδιο εμπαιγμό.

Στο αίτημα των εργαζομένων για συνάντηση μιας αντιπροσωπεία τους με τον Υπουργό Π. Παναγιωτόπουλο, τους ειπώθηκε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωσταράκο, ότι ο υπουργός έλειπε σε γιορτή στο θωρηκτό Αβέρωφ (!) πράγμα που αποσκοπούσε να τους παραπλανήσει και να κερδίσει χρόνο, ως που να έρθουν στο Υπουργείο οι συμμορίες των ΜΑΤ. Τα ΜΑΤ (τουλάχιστον τρείς διμοιρίες), επιτέθηκαν στους εργαζόμενους, με πρωτοφανή βιαιότητα και κάνοντας χρήση χημικών. Από τη βάρβαρη επίθεση τραυματίσθηκαν τουλάχιστον τρεις εργάτες και έγιναν πάνω από 100 προσαγωγές εργαζομένων στη ΓΑΔΑ(!). Συνελήφθηκε και ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ναυπηγεία, Γ. Καρακίτσος.

Η βάρβαρη και αναίτια επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά είναι ένα μέρος της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι και η νεολαίας όλης της χώρας. Είναι μια επίθεση που σκοπό έχει να εκφοβίσει και τρομοκρατήσει όλους τους εργαζόμενους για να μπορέσει να περάσει ανενόχλητη τα βάρβαρα μέτρα του Μνημονίου 2. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει, πρέπει να τη διώξουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Γι’ αυτό πρέπει αμέσως τα συνδικάτα να κηρύξουν Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας.  

Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα.

Να απελευθερωθούν όλοι οι συλληφθέντες.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.

4.10.2012

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ