24.8.2012

Η τρόικα της συγκυβέρνησης, κοντά στα άλλα εγκλήματά της, ετοιμάζεται να διαπράξει ακόμη ένα: συνέλαβε στις 7 Αυγούστου και θέλει να παραδώσει στις τουρκικές αρχές τον Νεβζάτ Καλαβτζή, τούρκο συνδικαλιστή και αγωνιστή.

Ο Νεβζάτ Καλαβτζή βασανίστηκε και για πολλά χρόνια έμεινε στις φυλακές της Τουρκίας επειδή συμμετείχε στους αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος. Το 1996 συμμετείχε στην απεργία πείνας μέχρι θανάτου στα λευκά κελιά της Τουρκίας. Στις 19 Δεκεμβρίου 2000, στις μεγάλες σφαγές που έγιναν στις φυλακές και όπου δολοφονήθηκαν 28 πολιτικοί κρατούμενοι, αντιστάθηκε μέσα στα λευκά κελιά. Από τα βασανιστήρια, από τις συνθήκες των φυλακών και από την απεργία πείνας μέχρι θανάτου κλονίστηκε σοβαρά η υγεία του (νόσος wernicke-korsakof).

Τα τελευταία 7 χρόνια βρίσκεται ως πολιτικός πρόσφυγας στην Ελλάδα μπαινοβγαίνοντας στις ψυχιατρικές κλινικές και υποβαλλόμενος σε φαρμακευτική αγωγή.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να καταδικάσουμε απερίφραστα αυτή την δολοφονική πρακτική, να μην επιτρέψουμε την εγκληματική παράδοση του Νεβζάτ Καλαβτζή στις τουρκικές αρχές, που ουσιαστικά σημαίνει την καταδίκη του σε θάνατο.

Άμεση απελευθέρωση του Νεβζάτ Καλαβτζή!

Να σταματήσει άμεσα η διαδικασία έκδοσης του στην Τουρκία!

Να εγκριθεί άμεσα η συνέχιση παροχής πολιτικού ασύλου.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ