Θεσσαλονίκη: Ανταπόκριση από την διαδήλωση για το ασφαλιστικό

Θεσσαλονίκη: Ανταπόκριση από την διαδήλωση για το ασφαλιστικό 1/9

Μόλις λίγους μήνες μετά από την ψήφιση του εργατοκτόνου ν. Χατζηδάκη, η κυβέρνηση συνεχίζει αμείωτη την επίθεσή της στα δικαιώματα των εργαζομένων, με την κατάθεση στη Βουλή ενός συμπληρωματικού νομοσχεδίου για την επικουρική ασφάλιση, με τίτλο: «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά». Πρόκειται για μία σφοδρή επίθεση στις επικουρικές συντάξεις, τις οποίες θέλει να τις μετατρέψει σε ανταποδότικές και κεφαλαιοποιητικές. Ουσιαστικά, η επικουρική σύνταξη πλέον θα αποτελεί έναν «ατομικό κουμπαρά», ο οποίος μετά θα τζογάρετε – «επενδύεται», όπου θα «επιλέγει» ο κάθε ασφαλισμένος, κατά τα πρότυπα του ασφαλιστικού του Πινοσέτ.

Ως απάντηση σε αυτή την νεοφιλελεύθερη επίθεση στην ασφάλιση, καλέστηκαν συγκεντρώσεις για την 1η Σεπτέμβρη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από την ΑΔΕΔΥ, εργατικά σωματεία, την ΟΚΔΕ και άλλες οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Στην Θεσσαλονίκη, καλέστηκε συγκέντρωση – διαδήλωση στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 7:30 μμ. Στην διαδήλωση συμμετείχαν με πανώ μέλη των ΕΛΜΕ, η ΟΚΔΕ, το ΚΚΕ μλ, το ΣΕΚ. Ταυτόχρονα, στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν και οι ΛΑΕ/ΑΡΑΣ, που όμως δεν θέλησαν να συμμετάσχουν στην πορεία. Η διαδήλωση, που αριθμούσε γύρω στους 200 συμμετέχοντες, ξεκίνησε περίπου στις 8 μμ, με κατεύθυνση προς το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, αλλά με εντολή της κυβέρνησης (την ίδια μέρα βρισκόταν στην Θεσσαλονίκη και στο υπουργείο ο λαομίσητος πρωθυπουργός της φτώχιας και της βίας, Κυριάκος Μητσοτάκης), η διαδήλωση ανακόπηκε αναίτια από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην συμβολή των δρόμων Δραγούμη με Εγνατία. Η διαδήλωση παρέμεινε για πάνω από 20 λεπτά στο σημείο διεκδικώντας και πιέζοντας για την απομάκρυνση της αστυνομίας από τον χώρο και μετά άλλαξε την πορεία της και συνέχισε προς το κέντρο της πόλης, προς την πλατεία Αριστοτέλους, όπου και ολοκληρώθηκε.

Η κυβέρνηση που έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλους τους τομείς (οικονομία, πανδημία, ανεργία, πυρκαγιές, κ.ά.) έχει απομείνει με μοναδικό χαρτί στο χέρι της, το πλήρως αποχαλινωμένο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και το διαρκές αστυνομοκρατούμενο καθεστώς που προσπαθεί να επιβληθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ, ως την νέα «κανονικότητα». Την ίδια στιγμή που «απολύονται» υγειονομικοί για την συνδικαλιστική τους δράση ή με πρόσχημα τον εμβολιασμό, οι μόνες προσλήψεις που γίνονται είναι για την περαιτέρω θωράκιση και ενίσχυση των μηχανισμών καταστολής. Αυτή αναμένεται να είναι και η εικόνα στην διαδήλωση της ΔΕΘ, όπου ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του θα κρυφτεί πίσω από το σιδηρόφραχτο τείχος των ΜΑΤ/ΔΕΛΤΑ/ΟΠΚΕ. Ως εδώ! Εργαζόμενοι, φτωχά λαϊκά στρώματα και νεολαία να σπάσουμε στην πράξη με τους αγώνες μας τα σχέδια της κυβέρνησης για παγίωση του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης και με πρώτο σταθμό την μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση στην ΔΕΘ, να οργανώσουμε την πάλη μας για την ανατροπή της επικίνδυνης και ανίκανης κυβέρνησης της ΝΔ.

Όλοι στην διαδήλωση στη ΔΕΘ, 11 Σεπτέμβρη – 6μμ Εγνατία με Αγίας Σοφίας

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ