Κάτω το αντεργατικό νομοσχέδιο – Συγκέντρωση στη Δάφνη, Σάββατο 29/5

ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΟΧΙ στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη

Να διώξουμε την αντεργατική κυβέρνηση

Σάββατο 29/5 12:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, πλατεία Καλογήρων/ Μετρό Δάφνης

Ενώ η πανδημία έχει χτυπήσει κόκκινο και η κοινωνία έχει γονατίσει από τα «ακορντεόν» των λοκντάουν, η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα καταστροφικό χτύπημα στους εργαζόμενους με το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη. Κάνοντας την πανδημία ευκαιρία, η κυβέρνηση το 2020 ψήφισε πάνω από 110 αντιδραστικά νομοσχέδια. Με αφορμή την πανδημία καταστρατήγησε δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες (απαγόρευση διαδηλώσεων, απαγόρευση συναθροίσεων κ.α.) και καταπάτησε εργασιακά δικαιώματα. Με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη επιβάλλονται η “μαύρη” και απλήρωτη εργασία, το 12ωρο, και οι “ατομικές συμβάσεις” υποταγής των εργαζομένων. Θα ακολουθήσουν μαζικές απολύσεις και μισθοί πείνας με εξαφάνιση εργασιακών δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο Χατζηδάκη:

1) Μέσα από την «διευθέτηση του χρόνου εργασίας/και ιδίως των υπερωριών», στοχεύει στο να καταργηθούν οι όποιες ή οι περισσότερες διατάξεις: (α) προστάτευαν το 8ωρο, τον εργαζόμενο, από την παραπάνω ημερήσια ή εβδομαδιαία εργασία, (β) καθόριζαν πρόσθετη αμοιβή για τις διάφορες υπερωρίες

2) Μέσα από «τον εκσυγχρονισμό της εργατικής νομοθεσίας» ή με το «ξανά γράψιμο του εργατικού δικαίου από την αρχή», στοχεύει στην ακόμη μεγαλύτερη απαξίωση των Σωματείων, των Συνδικάτων, και κάθε έννοιας Συνδικαλισμού, δηλαδή, της συλλογικής, μαζικής και μαχητικής/δυναμικής διεκδίκησης και αγώνα.

3) Παρεμποδίζει έως και απαγορεύει την απεργία και την περιφρούρησής της!  Με την περαιτέρω αύξηση στο προσωπικό ασφαλείας σε πολλές επιχειρήσεις στο  τουλάχιστον 40% του συνόλου του προσωπικού. Εφαρμόζοντας το 50%+1 συμμετοχής στην απεργία, που νομοθέτησε ο άθλιος ΣΥΡΙΖΑ, κάνει την απεργία σχεδόν αδύνατη, κυρίως για τα πιο πρωτοπόρα κομμάτια των εργαζομένων (πχ αυτών που χτίζουν επιτροπές αγώνα).

Με το νέο Ν/Σ Χατζηδάκη θέλουν να νομιμοποιήσουν το ακαταλόγιστο για την εργοδοσία, να κάμψουν οποιαδήποτε δυνατότητα αντίστασης των εργαζομένων, αφήνοντας τους τελείως ξεκρέμαστους στην ζούγκλα της αγοράς εργασίας. Η τρομοκρατία και η καταστολή που είδαμε το προηγούμενο διάστημα από τους τραμπούκους της ΕΛΑΣ στις πλατείες και στις γειτονιές είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα του αντεργατικού εκτρώματος Χατζηδάκη. Στο δρόμο της Νέας Σμύρνης, πρέπει να απαντήσουμε.

Για τη νίκη των εργαζομένων και της νεολαίας, για τη συντριβή του αντεργατικού νομοσχέδιου, αναγκαία είναι η δική μας οργάνωση με Λαϊκές Συνελεύσεις σε κάθε περιοχή, με επιτροπές αγώνα στους χώρους εργασίας Να αντισταθούμε και να μην αφήσουμε να εφαρμοστεί πουθενά το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο. Καλούμε στη συγκρότηση στην περιοχή μας Λαϊκής Συνέλευσης με συμμετοχή όλων των κατοίκων, όλων των φορέων, όλων των αγωνιστών, για να παλέψουμε συντονισμένα όλοι και όλες – κάτοικοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές/τριες, νεολαία, μικροεπαγγελματίες, συνταξιούχοι και μετανάστες – ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, την ανεργία, την φτώχεια, την καταπίεση και αστυνομοκρατία.

  • Λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε γειτονία για να οργανώσουμε τον αγώνα μας
  • Να μην περάσει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο
  • Να φύγει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη
  • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην Απεργία και τον Συνδικαλισμό
  • Υπερασπίζουμε τις ελευθερίες μας. Έξω ΜΑΤ – ΔΡΑΣΗ από τις γειτονιές
  • Καλούμε όλους τους κατοίκους της Δάφνης σε λαϊκή συνέλευση Τετάρτη 2/6 στις 18:30 πλατεία Δημαρχείου

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΑΦΝΗΣ

[email protected]