Όχι στο αντεργατικό ν/σ Χατζηδάκη – Συγκέντρωση στα Ιλίσια, Κυριακή 23/5

ΟΧΙ στο αντεργατικό ν/σ Χατζηδάκη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ: ΚΥΡΙΑΚΗ 23/5, 12.00, ΠΛ.ΤΕΡΖΑΚΗ, ΙΛΙΣΙΑ

ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ & ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ενώ η πανδημία σαρώνει εργαζόμενους και φτωχά λαϊκά στρώματα με χιλιάδες νεκρούς και το σύστημα υγείας είναι υπό κατάρρευση (σε 1 χρόνο πανδημίας δεν δόθηκε ούτε ευρώ παραπάνω στη Δημόσια Υγεία), ο πολυδιαφημισμένος «εθνικός εμβολιασμός» της κυβέρνησης Μητσοτάκη προχωράει με ρυθμούς χελώνας (από τους τελευταίους στην ΕΕ) χωρίς κανένα σοβαρό σχεδιασμό, αφήνοντας εκτεθειμένους στην πανδημία εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε τομείς κλειδιά της οικονομίας (βιομηχανία, εμπόριο, μεταφορές). Για άλλη μια φορά, η προπαγάνδα των ΜΜΕξαπάτησης κάνει το άσπρο μαύρο, φιμώνει και ενοχοποιεί όσους αντιστέκονται (υγειονομικοί, απεργία 6ης Μάη). Η  θεοποίηση της «Ατομικής Ευθύνης» απογειώθηκε, η πανάκεια των Self Test και η απουσία κάθε σοβαρού μέτρου προστασίας απειλεί ξανά με ραγδαία αύξηση κρουσμάτων. Την ίδια στιγμή, η ΝΔ πανηγυρίζει για το «άνοιγμα» της εστίασης και της «βαριάς βιομηχανίας» του τουρισμού, ετοιμάζοντας τη χώρα να γίνει ένα ατέλειωτο σαφάρι όπου οι μοναδικοί «ελεύθεροι» και με δικαιώματα πολίτες θα είναι οι τουρίστες, ενώ οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα είναι οι σύγχρονοι σκλάβοι που θα δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ και θα αμείβονται, όταν και  όσο θέλουν οι εργοδότες.

Κάνοντας την πανδημία ευκαιρία, η κυβέρνηση το 2020 ψήφισε πάνω από 110 αντιδραστικούς νόμους γυρίζοντας τους εργαζόμενους στον σύγχρονο Μεσαίωνα! Αυτόν τον στόχο έχει και το νέο ν/σ Χατζηδάκη, που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει. Να μετατρέψει τον εργαζόμενο σε «απασχολήσιμο», έρμαιο στα χέρια της εργοδοσίας, με πλήρη απορρύθμιση του ωραρίου (κατάργηση 8ώρου – κατοχυρώθηκε στην Ελλάδα πριν 100 χρόνια), χωρίς σταθερή αμοιβή (απλήρωτες και αδήλωτες υπερωρίες – ατομικές συμβάσεις – μειώσεις δώρων και επιδομάτων), τσάκισμα του δικαιώματος των εργαζομένων στην οργάνωση και αντίσταση τους (λειτουργία και δράση Σωματείων – δικαίωμα στην απεργία), νομιμοποίηση της απεργοσπασίας, απαγόρευση ουσιαστικά των απεργιών σε πολλούς κλάδους.

Δεν θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι – αυτό το αντεργατικό έκτρωμα δεν πρέπει να περάσει!

Εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι και λαϊκά στρώματα, έχουμε καθήκον να αποτρέψουμε αυτά τα απάνθρωπα σχέδια των α(χ)ρίστων της ΝΔ, των αποτυχημένων Μητσοτάκη, Άδωνι, Χατζηδάκη και σια που μας μετατρέπουν σε σύγχρονους δούλους, με μισθούς και επιδόματα φιλοδωρήματα, χωρίς Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση, Σύνταξη. Που έχουν ρίξει τον μισό πληθυσμό στο όριο της φτώχειας. Έχοντας αποτύχει πλήρως στη διαχείριση της πανδημίας (μοναδική «επιτυχία» τους η βία των συμμοριών της ΕΛΑΣ, τα εξοντωτικά πρόστιμα και το ξύλο στις πλατείες), προχωρούν σε ακόμη πιο σκληρές επιθέσεις. Είναι επείγον να αντισταθούμε μαζικά σ’ αυτή την απάνθρωπη πολιτική. Στον δρόμο που άνοιξαν οι κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος (στις γειτονιές ενάντια στην αστυνομική καταστολή, στους φοιτητές ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία και τη διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, σε πολλούς κλάδους εργαζομένων). Να οργανωθούμε σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά. Να μην περάσει το έκτρωμα Χατζιδάκη, με Αγώνα Διαρκείας, συνελεύσεις, επιτροπές, μαχητικές διαδηλώσεις, απεργίες. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, φτωχοί να μην γίνουμε αναλώσιμοι – έρμαια στο βωμό του κέρδους, στα χέρια εργοδοτών και κυβέρνησης!  Για να τελειώνουμε με τα διαρκή αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που μας βυθίζουν στην φτώχεια και εξαθλίωση. Για να διώξουμε την κυβέρνηση της φτώχειας και της βίας. Για να επιβάλλουμε το δικό μας δίκιο!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από 8ωρο και Συλλογικές Συμβάσεις. Όχι στη μαύρη και απλήρωτη εργασία. ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ το Δικαίωμά μας στην οργάνωση, στην Απεργία και τον Συνδικαλισμό.

ΟΧΙ στον εμπαιγμό της «Ατομικής Ευθύνης». Επίταξη της Ιδιωτικής Υγείας. Λεφτά για Υγεία, Παιδεία Κοινωνικές Ανάγκες – ΟΧΙ για Εξοπλισμούς και Καταστολή.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

[email protected]