Όχι στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Σάββατο 8/5 συγκέντρωση στη Δάφνη

ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Συγκέντρωση: Σάββατο 8/5 στις 12.00 Πλατεία Καλογήρων (Μετρό Δάφνης)

ΟΧΙ στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη

Ενώ η πανδημία έχει χτυπήσει κόκκινο και τα νοσοκομεία είναι υπό διάλυση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωράει σε μια όλο και πιο εγκληματική διαχείριση. Δεν δίνει ευρώ παραπάνω στη Δημόσια Υγεία, ούτε επιτάσσει άμεσα την Ιδιωτική. Προχωράει σε ένα τυχοδιωκτικό «άνοιγμα», αδιαφορώντας για τους δεκάδες νεκρούς καθημερινά και τα χιλιάδες κρούσματα. Τα αργυρώνητα ΜΜΕ, ενοχοποιούν τους πάντες εκτός από την κυβέρνηση των «α(χ)ρίστων». Οι μόνοι με δικαιώματα στη χώρα, είναι οι τουρίστες, για να διασωθούν τα κέρδη των επιχειρηματιών και τα κρατικά έσοδα. Ταυτόχρονα, χρηματοδοτούν ασταμάτητα την Αστυνομία και συνεχίζεται το ξεπούλημα των πάντων έντονη, στους ημέτερους, με πρόσφατο παράδειγμα την γειτονιά μας τον χώρο του εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ, τον λόφο Κοπανά και το Θέατρο Βράχων.
Κάνοντας την πανδημία ευκαιρία, η κυβέρνηση το 2020 ψήφισε πάνω από 110 αντιδραστικά νομοσχέδια. Από τα τέλη Οκτώβρη, ο τότε υπουργός Εργασίας Βρούτσης παρουσίασε τα βασικά σημεία ενός ακόμη νομοσχεδίου, που χτυπάει εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα: Κατάργηση 8ώρου, ακριβώς 100 χρόνια ύστερα από την κατοχύρωσή του στην Ελλάδα. Απλήρωτες και αδήλωτες υπερωρίες. Ατομικές συμβάσεις. Μειώσεις δώρων και επιδομάτων. Σφοδρή επίθεση στο δικαίωμα στο συνδικαλισμό, με φακέλωμα των εργαζομένων, νομική κατοχύρωση της απεργοσπασίας, απαγόρευση ουσιαστικά των απεργιών σε πολλούς κλάδους και επιχειρήσεις. Αυτό το νομοσχέδιο γυρίζει τους εργαζόμενους 60 χρόνια πίσω: Δεν πρέπει να περάσει!
Είναι επείγον να αντισταθούμε μαζικά στην πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το «ακορντεόν» των λόκνταουν έχει εξαρθρώσει την οικονομία. Η κρίση, τα λουκέτα, η ανεργία και μια νέα χρεωκοπία φουντώνουν καθημερινά, επαναφέροντας τον εφιάλτη των Μνημονίων.Με το νέο Ν/Σ Χατζηδάκη θέλουν να νομιμοποιήσουν το ακαταλόγιστο για την εργοδοσία, να κάμψουν οποιαδήποτε δυνατότητα αντίστασης των εργαζομένων, αφήνοντας τους τελείως ξεκρέμαστους στην ζούγκλα της αγοράς εργασίας. Νομοθετούν την νέα κανονικότητα, όπου ο εργαζόμενος- φτωχός καλείται να επιβιώσει ολομόναχος απέναντι στα τέρατα της εργοδοσίας.
Η πλήρης αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας φάνηκε και μέσα από τη λυσσαλέα βία των συμμοριών της ΕΛΑΣ, που τρομοκρατούσαν εργαζόμενους, νέους, λαϊκά στρώματα στις γειτονιές και τις πλατείες. Η τρομοκρατία και η καταστολή είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα του αντεργατικού εκτρώματος Χατζηδάκη. Στο δρόμο της Νέας Σμύρνης, πρέπει να απαντήσουμε.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, πολλές κινητοποιήσεις έχουν πυκνώσει στις γειτονιές, από τους φοιτητές και τη νεολαία, από κομμάτια εργαζόμενων. Μόνη διέξοδος είναι η δική μας οργάνωση, με συνελεύσεις και επιτροπές, μαχητικές διαδηλώσεις, ανάπτυξη όλων των αγώνων μας. Να αντισταθούμε και να μην αφήσουμε να εφαρμοστεί πουθενά το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, φτωχοί να ενωθούμε και να οργανωθούμε. Για να διώξουμε την κυβέρνηση της φτώχειας και της βίας. Για να επιβάλλουμε το δίκιο μας!

  • Να μην περάσει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο
  • Να φύγει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη
  • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην Απεργία και τον Συνδικαλισμό
  • Υπερασπίζουμε τις ελευθερίες μας. Έξω ΜΑΤ – ΔΡΑΣΗ από τις γειτονιές
  • Εθνικοποίηση της Ιδιωτικής Υγείας. Λεφτά για Υγεία, Παιδεία Κοινωνικές Ανάγκες – ΟΧΙ για Εξοπλισμούς και Καταστολή

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΑΦΝΗΣ

Katoikoi.Prwtovoulia.Dafnis@gmail.com