150 χρόνια από την Κομμούνα του Παρισιού (video)

Για την ενεργοποίηση των υποτίτλων στα ελληνικά, πατήστε το κουμπί “Υπότιτλοι” στο κάτω δεξιό μέρος της οθόνης προβολής.

Παρουσιάζουμε την βιντεοσκοπημένη εισήγηση, που επιμελήθηκε η γαλλική τροτσκιστική οργάνωση Lutte Ouvrière (Εργατική Πάλη) για τα 150 χρόνια από την Κομμούνα του Παρισιού.

Πρόκειται για μία συντομευμένη εκδοχή του Κύκλου Λέων Τρότσκι, δηλαδή των δημόσιων εκδηλώσεων που πραγματοποιεί αυτή η οργάνωση σε συστηματική, συνήθως διμηνιαία, βάση, στο κέντρο του Παρισιού, και οι οποίες συγκεντρώνουν πολλές εκατοντάδες, αν όχι παραπάνω, συμμετεχόντων. Συνηθέστερα, στις εκδηλώσεις του Κύκλου Λέων Τρότσκι παρουσιάζονται και αναλύονται ζητήματα ιστορίας του εργατικού κινήματος, ζητήματα τακτικής και στρατηγικής και θέματα επικαιρότητας. Οι εισηγήσεις των εκδηλώσεων τυπώνονται αργότερα σε μπροσούρα. Λόγω των υγειονομικών συνθηκών όμως, δεν οργανώθηκε εκδήλωση και δημοσιεύτηκε μόνο μία συντομευμένη βιντεοσκοπημένη εισήγηση.

Ελπίζουμε ο ευσύνοπτος, περιεκτικός και προσιτός χαρακτήρας της εισήγησης να βοηθήσει τους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, και ιδιαίτερα τους νεότερους, να κατανοήσουν την σημασία της Κομμούνας του Παρισιού και την θέση της στην ιστορία του εργατικού κινήματος.