Σάββατο 24/4, κινητοποίηση στο Γουδή. Αντίσταση σε φτώχεια – αστυνομοκρατία σε κάθε γειτονιά

ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Ενάντια στην Φτώχεια και την Αστυνομοκρατία

ΟΧΙ στον εμπαιγμό της «Ατομικής Ευθύνης» – Πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ

ΟΧΙ στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ: ΣΑΒΒΑΤΟ 24/4, 12.00, ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΓΟΥΔΗ

Ενώ η πανδημία έχει χτυπήσει κόκκινο και τα νοσοκομεία είναι υπό διάλυση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωράει σε μια όλο και πιο εγκληματική διαχείριση. Δεν δίνει ευρώ παραπάνω στη Δημόσια Υγεία, ούτε επιτάσσει άμεσα την Ιδιωτική. Προχωράει σε ένα τυχοδιωκτικό «άνοιγμα», αδιαφορώντας για τους δεκάδες νεκρούς καθημερινά. Με την εξοργιστική προπαγάνδα των ΜΜΕ, ενοχοποιούν τους πάντες εκτός από τους «ά(χ)ριστους» εαυτούς τους. Η «Ατομική Ευθύνη» περνάει σε νέο επίπεδο, με τα Self Test, που παρουσιάζουν ως πανάκεια. Μοναδικοί με «δικαίωμα να ζουν ελεύθεροι» στη χώρα, είναι οι τουρίστες, για να διασωθούν τα κέρδη των επιχειρηματιών και τα κρατικά έσοδα. Τα δραματικά αποτελέσματα αυτών των τυφλών μέτρων τα είδαμε πέρυσι, με ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Ταυτόχρονα, ενισχύουν τρομακτικά την Αστυνομία, το «ΕΣΥ της πανδημίας», όπως προκλητικά την χαρακτήρισε ο Χρυσοχοΐδης: ασταμάτητη χρηματοδότηση, εξοπλισμός, προσλήψεις, αυθαιρεσία των ειδικών σωμάτων όπως ΔΡΑΣΗ.

Κάνοντας την πανδημία ευκαιρία, η κυβέρνηση το 2020 ψήφισε πάνω από 110 αντιδραστικά νομοσχέδια. Από τα τέλη Οκτώβρη, ο τότε υπουργός Εργασίας Βρούτσης παρουσίασε τα βασικά σημεία ενός ακόμη νομοσχεδίου, που χτυπάει εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Έτσι, «το εργατικό δίκαιο γράφεται από την αρχή»: Κατάργηση 8ώρου, ακριβώς 100 χρόνια ύστερα από την κατοχύρωσή του στην Ελλάδα. Απλήρωτες και αδήλωτες υπερωρίες. Ατομικές συμβάσεις. Μειώσεις δώρων και επιδομάτων. Σφοδρή επίθεση στο δικαίωμα στο συνδικαλισμό, με φακέλωμα των εργαζομένων, νομική κατοχύρωση της απεργοσπασίας, απαγόρευση ουσιαστικά των απεργιών σε πολλούς κλάδους και επιχειρήσεις. Αυτό το νομοσχέδιο γυρίζει τους εργαζόμενους 60 χρόνια πίσω: Δεν πρέπει να περάσει!

Η πλήρης αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας φάνηκε και μέσα από τη λυσσαλέα βία των συμμοριών της ΕΛΑΣ, που τρομοκρατούσαν εργαζόμενους, νέους, λαϊκά στρώματα. Πήραν όμως μια γερή πρώτη απάντηση από τον λαό σε πολλές γειτονιές και πόλεις σε όλη τη χώρα. Γι’ αυτό το λόγο έχει ανακοπεί, προς το παρόν, η κατασταλτική μανία της κυβέρνησης. Σίγουρα, όμως, περιμένει «στη γωνία», ώστε να χτυπήσει και πάλι τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες.

Είναι επείγον να αντισταθούμε μαζικά στην πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Σχεδόν 2 χρόνια στην εξουσία, αποδεικνύεται όλο και πιο καταστροφική. Το «ακορντεόν» των λόκνταουν έχει εξαρθρώσει την οικονομία. Μας έχει εξουθενώσει οικονομικά, κοινωνικά και ανθρώπινα. Και ενώ δεν μπορούμε ν’ αναπνεύσουμε, τρέμουμε από πάνω τα εξοντωτικά πρόστιμα των νταήδων της ΕΛΑΣ. Η κρίση, τα λουκέτα, η ανεργία και μια νέα χρεωκοπία φουντώνουν καθημερινά, επαναφέροντας τον εφιάλτη των Μνημονίων.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, πολλές κινητοποιήσεις έχουν πυκνώσει και ξεσπάσει: στις γειτονιές, από τους φοιτητές και τη νεολαία, από κομμάτια εργαζόμενων. Δείχνουν την αγωνία για ένα μέλλον όλο και πιο μαύρο, το θυμό και την οργή που συσσωρεύεται. Αλλά και έναν δρόμο για να παλέψουμε, χτίζοντας κέντρα αγώνα σε κάθε γειτονιά. Μόνη διέξοδος είναι η δική μας αυτοοργάνωση, με συνελεύσεις και επιτροπές, μαχητικές διαδηλώσεις, ανάπτυξη όλων των αγώνων μας. Να αντισταθούμε στο μαύρο, αστυνομικό καθεστώς που προσπαθούν να επιβάλλουν. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, φτωχοί να ενωθούμε και να οργανωθούμε. Για να τελειώνουμε με την τρομοκρατία των μπάτσων στις γειτονιές μας. Για να διώξουμε την κυβέρνηση της φτώχειας και της βίας. Για να επιβάλλουμε το δικό μας δίκιο!

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην Απεργία και τον Συνδικαλισμό.

Υπερασπίζουμε τις ελευθερίες μας. Έξω ΜΑΤ – ΔΡΑΣΗ από τις γειτονιές.

Επίταξη της Ιδιωτικής Υγείας. Λεφτά για Υγεία, Παιδεία Κοινωνικές Ανάγκες – ΟΧΙ για Εξοπλισμούς και Καταστολή.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

[email protected]