Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους υγειονομικούς. 7/4, Πανελλαδική ημέρα δράσης

Η  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΔΕΝ  ΜΑΣ  ΣΤΑΜΑΤΑ!

ΟΙ  ΧΘΕΣΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ  ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ

Το ασίγαστο μίσος της επιδεικνύει η ά(χ)ριστη κυβέρνηση της ΝΔ απέναντι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και σε όσους εργαζόμενους στον χώρο μιλούν με την γλώσσα της αλήθειας — ακόμα κι αν χθες τους χειροκροτούσε υποκριτικά ως ήρωες.

Ήδη αρκετοί συνάδελφοί μας (πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, προέδρος της ΕΝΙΘ Δ. Κατσίμπα, δεκάδες συνδικαλιστές σωματείων των νοσοκομείων, κ.α.) αντιμετωπίζουν κατηγορίες γιατί παραβίασαν την χουντική απαγόρευση των διαδηλώσεων ή γιατί αποκάλυψαν τις ανεπάρκειες και τα ψέματα της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ταυτόχρονα πάρα πολλοί γιατροί ή νοσηλευτές σε όλη χώρα δέχονται διοικητικές ποινές, παραπομπές σε ΕΔΕ, απειλές, προσβολές και «προειδοποιήσεις» για να μην αποκαλύπτουν την πραγματικότητα της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση!

Και το μακαρθικό κυνήγι μαγισσών συνεχίζεται …

Στην Θεσσαλονίκη ασκήθηκε, από τον διοικητή του ΑΧΕΠΑ Π. Παντελιάδη, εναντίον του Σ. Σιούλη, μέλους του προεδρείου της ΕΝΙΘ και πρόεδρο των γιατρών του νοσοκομείου, δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων και απειλή εγκληματικών ενεργειών!

Ο συνάδελφος Σιούλης είχε δηλώσει τον περασμένο Νοέμβριο, σε ημέρα εφημερίας του νοσοκομείου, ότι υπήρχε μηδενική διάθεση κλινών. Την ίδια ημέρα, η διοίκηση μετονόμασε Μονάδες Ανάνηψης άλλων κλινικών σε «ΜΕΘ για Covid» και προσπάθησε έτσι να διαψεύσει τις δηλώσεις του Σιούλη. Πρόσφατα, ο Σιούλης κλήθηκε από τον εισαγγελέα για κατάθεση λόγω της δίωξής του. Στις 24/03/21 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου με αίτημα την απόσυρση της άδικης δίωξής όπου μεγάλη ήταν η συμμετοχή εργαζόμενων και αλληλέγγυων. Η διοίκηση του νοσοκομείου παραμένει αδιάλλακτη στις απόψεις της ακόμα και μετά από την μαζική κινητοποίηση. Το σωματείο εργαζόμενων του ΑΧΕΠΑ συλλέγει υπογραφές ενάντια στη δίωξη.

 Στην Αθήνα, η διοίκηση του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» προχώρησε σε απόλυση στις 31/03/21 του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), του Κ. Καταραχιά, μετά από 10 χρόνια εργασίας του στο νοσοκομείο. Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη απόλυση προέδρου σωματείου στο δημόσιο από το 1974! Ο κ. Καταραχιάς, τόλμησε να υπερασπιστεί συναδέλφους του που περνούσαν από Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) γιατί νόσησαν από COVID-19!  Η διοίκηση εκδικητικά αρνείται να παρατείνει την σύμβασή του έως τις 31/10/2021 όπως προβλέπει  νομοθετική διάταξη της ίδιας της κυβέρνησης για το σύνολο των υπηρετούντων επικουρικών γιατρών! Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση επιτάσσει ιδιώτες γιατρούς λόγω της έξαρσης της πανδημίας, απολύει τους ήδη εργαζόμενους. Όταν μάλιστα μια τέτοια κρίσιμη περίοδο κανείς δεν περισσεύει και οι ελλείψεις προσωπικού στον χώρο της υγείας ανέρχονται στις 40.000!

Πέρα από τις συγκεντρώσεις στον προαύλιο χώρο του  «Αγίου Σάββα» τις προηγούμενες ημέρες, πραγματοποιήθηκε στις 30/03/21 πορεία στο Υπουργείο Υγείας. Στην κινητοποίηση καλούσαν η ΟΕΝΓΕ, η ΠΟΕΔΗΝ και η ΕΙΝΑΠ. Πλήθος εργαζόμενων από νοσοκομεία και αλληλέγγυων, συγκεντρώθηκαν διεκδικώντας με την ακύρωση της απόλυσης του συναδέλφου Καταραχιά, προσλήψεις, λεφτά για την Υγεία, επίταξη χωρίς αποζημίωση του ιδιωτικού τομέα υγείας, κ.λπ. Όμως οι συνάδελφοι αντιμετωπίστηκαν με την γνωστή ιατρική συνταγή των «ΜΑΤ και δακρυγόνων». Μάλιστα, η ηγεσία του υπουργείου αρνήθηκε να μιλήσει με αντιπροσωπεία των διαδηλωτών.

«Δεν μας λυγίζουν, δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν! Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα για Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους, και στις απεργίες μας, μπροστά, στην πρώτη γραμμή, θα είναι το σωματείο του Αγίου Σάββα μαζί με τον πρόεδρο μας Κώστα Καταραχιά», υπογραμμίζει  ο Σύλλογος Εργαζομένων του «Άγιου Σάββα» σε ανακοίνωσή του.

Για να καλύψει τις ανεπάρκειες και τα ψέματα της όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας η κυβέρνηση της ΝΔ έχει εξαπολύσει εκστρατεία λάσπης και διώξεων στο σύνολο των εργαζόμενων στην υγεία. Δεν διστάζει να μετακυλήσει τις εγκληματικές ευθύνες της για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και την αυξημένη νοσηρότητα και θνητότητα από άλλα νοσήματα, σε εκείνους που χθες χειροκροτούσε υποκριτικά ως ήρωες. Αυτή η τρομοκρατία αποτελεί μια πλευρά της συνολικής αντιδημοκρατικής αναδίπλωσης, της εγκαθίδρυσης μιας χούντας, εναντίον των εργαζομένων και της νεολαίας ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση και η αστική τάξη να ρίξουν τα βάρη της οικονομικής κρίσης, της δεύτερης χρεοκοπίας, στις πλάτες των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Η τρομοκρατία δεν μας σταματά!                                  

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, ταυτόχρονα με τη μάχη που δίνουν καθημερινά —με κίνδυνο της ζωής τους— στο πλευρό των ασθενών θα συνεχίσουν να αποκαλύπτουν την αλήθεια και να διεκδικούν μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής. Η διαχείριση της πανδημίας δεν είναι ατομική ευθύνη. Ούτε η κατάσταση της Δημόσιας Υγείας. Ούτε η κατάσταση σε χώρους εργασίας που έχουν γίνει εστίες υπερμετάδοσης.

Οι αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας είναι ο μόνος τρόπος και η μοναδική ασπίδα προστασίας απέναντι στο διαρκές έγκλημα της κυβέρνησης σε βάρος της υγείας και των ζωών μας.

— Καταγγέλλουμε την επίθεση της κυβέρνησης στους αγωνιζόμενους υγειονομικούς. Άμεση δικαίωση των Σ. Σιούλη και Κ. Καταραχιά.

— Λεφτά για την Υγεία. Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους χωρίς προϋποθέσεις.

— Μονιμοποίηση των επικουρικών και των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άμεσες προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση των νοσοκομείων και των Κ.Υ.

— Επίταξη χωρίς αποζημίωση κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού, εργαστηρίων του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης.

— Κατάργηση του επαίσχυντου νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων και απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου για εργασιακές σχέσεις και λειτουργία των συνδικάτων.

Να πάρουμε τη μάχη για τη ζωή και το δίκιο στα δικά μας χέρια. Να δημιουργήσουμε Επιτροπές Αγώνα σε κάθε νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας, για να οργανώσουμε την πάλη μας με απεργίες και διαδηλώσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας, των μισθών και των θέσεων εργασίας μας, για να προστατεύσουμε τα συνδικαλιστικά και πολιτικά μας δικαιώματα απέναντι στην επέλαση της κυβερνητικής χούντας. Για να επιβάλλουμε τις κοινωνικές και ανθρώπινες ανάγκες ενάντια στη δολοφονική βαρβαρότητα της «αγοράς» και του καπιταλισμού, των παλιών και νέων μνημονίων, της κυβέρνησης και των υπόλοιπων του πολιτικού θιάσου.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ:

  • 7 Απρίλη, Πανελλαδική ημέρα δράσης. Στην επέτειο του ενός χρόνου από την εμβληματική κινητοποίηση στις πύλες των νοσοκομείων μας ξαναβγαίνουμε ακόμα πιο μαζικά ενάντια στην δολοφονική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση της ΝΔ για την υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος υγείας.
  • Για τις 22 Απρίλη να παρθεί απόφαση για πανελλαδική κινητοποίηση πέρα από την 5ωρη στάση εργασίας για την Αττική που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ, για μαζικές προσλήψεις, μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην Υγεία

http://antepithesitonergazomenon.blogspot.gr

e-mail: [email protected]