Εκκένωση κατάληψης πρυτανείας ΑΠΘ: Όλοι στην συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων Πέμπτη 11/3, 13:00 Άγαλμα Βενιζέλου

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΘ! Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Όλοι στην συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων

Πέμπτη 11 ΜΑΡΤΙΟΥ – 1μμ Άγαλμα Βενιζέλου

Από τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης 11/03, πραγματοποιείται παρουσία εισαγγελέα η εκκένωση της κατειλημμένης πρυτανείας του ΑΠΘ, από τους πραιτοριανούς του Χρυσοχοϊδη. Οι αστυνομικές δυνάμεις, αφού πρώτα περικύκλωσαν όλη την πανεπιστημιούπολη, μπήκαν, σαν τον διαρρήκτη, μέσα στην πρυτανεία και αφού ξυλοκόπησαν άγρια τους φοιτητές που βρίσκονταν εντός της κατάληψης, προχώρησαν μέχρι τώρα σε 33 προσαγωγές. Παράλληλα, έχουν περικυκλώσει περιμετρικά όλη την πανεπιστημιούπολη, μέσα στην οποία βρίσκονται και άλλοι φοιτητές, που έχουν αποκλειστεί από την επιχείρηση – σκούπα της αστυνομίας. Τέλος, δεν υπάρχει από πουθενά πρόσβαση στο ΑΠΘ, καθώς έχουν αποκλείσει όλους τους κεντρικούς δρόμους περιμετρικά του ιδρύματος, ενώ ελικόπτερο επιτηρεί την περιοχή.

Την Τετάρτη 10/3 οι φοιτητικοί σύλλογοι που συμμετείχαν στην κατάληψη της πρυτανείας ανακοίνωσαν ότι την Πέμπτη 11/3 θα ολοκλήρωναν την κατάληψη, ενώ θα προχωρούσαν και σε συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του κτηρίου για να πραγματοποιηθεί φοιτητικό συλλαλητήριο στις 13:00. Όμως, η ΕΛΑΣ δεν ήθελε να τελειώσει η κατάληψη «αναίμακτα», χωρίς να χτυπηθούν οι φοιτητές και ο αγώνας τους, για αυτό εισέβαλε σήμερα. Αποτελεί κατεύθυνση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με ενορχηστρωτή τον ίδιο τον Χρυσοχοΐδη, ο οποίος ήδη από την περασμένη Δευτέρα επισκέφθηκε την Θεσσαλονίκη και συναντήθηκε με τις αρχές της αστυνομίας και τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου.

Η εκκένωση της πρυτανείας και η εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων ενεργειών της ΕΛΑΣ που ήδη από την περασμένη Δευτέρα αποπειράθηκε άλλες δυο φορές να εισβάλει στο πανεπιστήμιο και να εκκενώσει την κατάληψη. Τα περιστατικά πρωτοφανούς βίας και ακραίας καταστολής από την κυβέρνηση Μητσοτάκη πληθαίνουν διαρκώς. Οι εγκληματικές επιθέσεις των ΜΑΤ στους διαδηλωτές της 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκέμβρη, η εισβολή στην Πρυτανεία του ΑΠΘ στις 22/2, το απρόκλητο όργιο καταστολής στους χιλιάδες διαδηλωτές των φοιτητικών συλλαλητηρίων και των διαδηλώσεων αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα, τις εξοργιστικές σκηνές ωμής βίας στη Νέα Σμύρνη και αλλού, είναι ορισμένα δείγματα της μοναδικής πολιτικής που έχει απομείνει στην κυβέρνηση για να παραμείνει στην εξουσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάληψη της πρυτανείας από φοιτητικούς συλλόγους, συνέχιζε για 18η μέρα, ως μέσο πάλης και αντίστασης των φοιτητών στον νόμο-οδοστρωτήρα των Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη. Η κυβέρνηση της φτώχιας και της βίας του Μητσοτάκη επιχειρεί να οξύνει ακόμη περισσότερο την ένταση, παγιώνοντας ένα αστυνομικό καθεστώς ακραίας βίας και καταστολής, όπου όποιος τολμήσει να σηκώσει κεφάλι, θα χτυπιέται από τις ορδές των ΜΑΤ-ΔΡΑΣΗ-ΟΠΚΕ χωρίς έλεος και με πρωτοφανή ωμότητα. Επιχειρεί να επιβάλει δια της βίας το χουντικό δόγμα «νόμος και τάξη», στις σχολές, στις γειτονιές και σε κάθε εστία αντίστασης. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Οι εικόνες από την εκκένωση της πρυτανείας του ΑΠΘ είναι βγαλμένες από την εφταετία της χούντας. Φοιτητές κι εργαζόμενοι, όλοι στον αγώνα. Να σπάσουμε στην πράξη και στο δρόμο τη νέα δικτατορία. Όλοι σε εγρήγορση για διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις αλληλεγγύης.

https://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.com/