ΑΠΘ: Όλοι σε εγρήγορση ενάντια στη νέα εισβολή. Συγκέντρωση 9/3, 11πμ Πρυτανεία ΑΠΘ

ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ! ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!

Όλοι σε εγρήγορση ενάντια στη νέα εισβολή

Συγκέντρωση 9/3, 11πμ Πρυτανεία ΑΠΘ

Από τις 20:30 το βράδυ της Δευτέρας 08/03, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το ΑΠΘ, έχουν αποκλείσει την κυκλοφορία σε όλους τους γύρω δρόμους, και προσαγάγουν όποιον περνάει από την περιοχή ή επιχειρεί να μπει στο πανεπιστήμιο, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για εμφάνιση αύρας της ΕΛ.ΑΣ στους δρόμους της πόλης.

Η ΕΛ.ΑΣ, υπό τις οδηγίες του Χρυσοχοϊδη που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, ετοιμάζεται νύχτα, σαν τον κλέφτη, να εισβάλλει για ακόμη μια φορά στην πρυτανεία και να εκκενώσει την κατάληψη που πραγματοποιείται από φοιτητικούς συλλόγους.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση επιχειρεί ακόμη ένα βήμα ακολουθώντας τη στρατηγική της έντασης, προσπαθώντας να απαλλαχτεί από όλα τα ανοιχτά μέτωπα που αντιμετωπίζει αυτήν την περίοδο, οξύνοντας στο έπακρο την καταστολή και επιβάλλοντας ένα νέο, κυριολεκτικά χουντικό δόγμα «νόμος και τάξη».

Μετά την εισβολή στην Πρυτανεία του ΑΠΘ στις 22/2 και τη σύλληψη 31 φοιτητών, το απρόκλητο όργιο καταστολής στους χιλιάδες διαδηλωτές των φοιτητικών συλλαλητηρίων και των διαδηλώσεων αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα, τις εξοργιστικές σκηνές ωμής βίας στη Νέα Σμύρνη και αλλού, η κυβέρνηση δείχνει ακόμη μια φορά τη μοναδική διέξοδο που της έχει απομείνει.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Οι εικόνες από την περικύκλωση του ΑΠΘ είναι βγαλμένες από την εφταετία της χούντας. Φοιτητές κι εργαζόμενοι, όλοι στον αγώνα. Να σπάσουμε στην πράξη και στο δρόμο τη νέα δικτατορία. Όλοι σε εγρήγορση για διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις αλληλεγγύης.