Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του Δ. Κουφοντίνα. Συγκεντρώσεις Αλληλεγγύης – Παρασκευή 19/2 & Σάββατο 20/2

Συγκεντρώσεις Αλληλεγγύης – Παρασκευή 19/2 & Σάββατο 20/2

Αθήνα: Παρασκευή 19/2 6μμ, Προπύλαια – Σάββατο 20/2 12μ Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη: 5μμ Αγ. Βενιζέλου


ΤΩΡΑ, ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!
NA ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας από το μένος Κυβέρνησης – Μηχανισμών – ΗΠΑ

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, σε απεργία πείνας από τις 8 Γενάρη, πλέον βρίσκεται στην Εντατική σε πολύ επιβαρυμένη κατάσταση, με μη αναστρέψιμες βλάβες και σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή του. Στο παρελθόν έχει επαναλάβει τις απεργίες πείνας για το δίκαιο αίτημά του να πάρει τις νόμιμα προβλεπόμενες άδειες – τις οποίες η ταξική, αστική δικαιοσύνη εκδικητικά μπλοκάρει (δεν του χορηγούνταν επί 15 χρόνια). Αυτή τη φορά, μόνο αίτημά του είναι η επιστροφή στις φυλακές Κορυδαλλού. Είχε προηγηθεί βίαιη μεταγωγή του από την Κασσαβέτεια στο Δομοκό, με πρόσχημα τον κορονοϊό. Μια μεταγωγή αποτέλεσμα του καθεστώτος «εξαίρεσης» που αντιμετωπίζει, μετά και από φωτογραφική διάταξη εναντίον του.

Η «τυφλή» αστική δικαιοσύνη, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, δεν αναγνωρίζει ούτε τα (λίγα) δικαιώματα που κατοχυρώνει το ίδιο το σύνταγμα. Παραβιάζει κάθε έννοια ανθρώπινου δικαιώματος, κάθε όριο της ίδιας της αστικής νομιμότητας. Το μόνο «επιχείρημά» τους είναι ότι ο Δ. Κουφοντίνας δεν έχει δηλώσει μετάνοια για την δράση και τις ιδέες του. Αυτό ουρλιάζουν μέρα νύχτα από τα ΜΜΕ –πραγματικά μιντιακά ΜΑΤ– οι κυβερνητικοί «άριστοι», οι αργυρώνητοι δημοσιογράφοι, οι προνομιακοί προσκεκλημένοι τους, φασιστοειδή της αστυνομίας και των ειδικών σωμάτων της ή «σύμμαχοι» και παπαγαλάκια απ’ την αμερικανική πρεσβεία.

Το νέο αστυνομικό κράτος γίνεται μέρα με τη μέρα πιο ζοφερό. Οι δημοκρατικές ελευθερίες καταπατούνται διαρκώς, επιβάλλεται γενική αστυνομοκρατία, στα πανεπιστήμια εισβάλλει η νέα χουντοαστυνομία των Κεραμέως–Χρυσοχοΐδη. Απαγορεύονται διαδηλώσεις και συναθροίσεις, εξαπολύονται πογκρόμ ενάντια σε διαδηλωτές και νέους. Συνεχίζεται η χουντικού τύπου απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα εξοντωτικά πρόστιμα (μέτρα καθαρά κατασταλτικά, όχι υγειονομικά). Καταδικασμένοι Χρυσαυγίτες αποφυλακίζονται ή κυκλοφορούν ελεύθεροι, με σκανδαλώδη ανοχή–συνενοχή του υπουργείου ΠροΠο του Μ. Χρυσοχοϊδη. Και ενώ ενοχοποιούνται μαζικά οι εργαζόμενοι, νέοι και φτωχοί με την αθλιότητα της «ατομικής ευθύνης», στα ΜΜΕξαπάτησης αποθεώνεται ο Μητσοτάκης και το «επιτελικό κράτος» των ά(χ)ριστων, που έχουν αποδείξει την εγκληματική, ταξική ανικανότητά τους ενάντια στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, είτε στη διαχείριση της πανδημίας είτε στην πρόσφατη κακοκαιρία.

Γι’ αυτό, η απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα μας αφορά όλους. Να μην επιτρέψουμε σε κυβέρνηση – μηχανισμούς να οδηγήσουν τον Δ. Κουφοντίνα στο μοιραίο. Είναι ζήτημα ανθρώπινης αξιοπρέπειας αλλά και έμπρακτης υπεράσπισης των δημοκρατικών, συνταγματικών, πολιτικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων. Πρέπει να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει. Θα είναι μια ανάσα–νίκη ενάντια στον καθημερινό αντιδημοκρατικό κατήφορο.

Καλούμε και απαιτούμε όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα, στα δικαιώματα και τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, να σηκώσουμε ψηλά το ζήτημα της έμπρακτης συμπαράστασης στον Δ. Κουφοντίνα. Με ψηφίσματα και αποφάσεις που θα δυναμώσουν τη φωνή των δικηγόρων, γιατρών, καλλιτεχνών κ.λπ. που ήδη έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους και ζητάνε την ικανοποίηση του δίκαιου-στοιχειώδους αιτήματός του. Χρειάζεται ετοιμότητα για άμεση κινητοποίηση. Τώρα, που οι στιγμές για τη ζωή του είναι κρίσιμες, πριν να είναι πολύ αργά!

Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του Δ. Κουφοντίνα

Να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού

Όχι στο καθεστώς “εξαίρεσης”

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ