Μετά τις ΕΔΕ και εκδικητικές μετακινήσεις συνδικαλιστών στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»

Μετά τις ΕΔΕ και εκδικητικές μετακινήσεις συνδικαλιστών εργαζόμενων στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»

Η χυδαιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη μοιάζει με βαρέλι χωρίς πάτο. Αφού πρώτα προσπάθησαν να ενοχοποιήσουν να την εξέλιξη της πανδημίας τους νέους, τις πλατείες, τα περιπτερά και γενικά όλους τους υπολοίπους πλην της κυβέρνησης , προχώρησαν σε μια πρωτοφανή κίνηση . Διέταξαν την διενέργεια  ΕΔΕ εναντίων υγειονομικών εργαζομένων. Και όταν και αυτό πάγωσε από τις αντιδράσεις των εργαζομένων και του κόσμου προχώρησαν  και σε εκδικητική μετακίνηση των «ταραχοποιών» συνδικαλιστών ιατρών.

Συγκεκριμένα στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» η διορισμένη από την κυβέρνηση διοικήτρια Όλγα Μπαλαούρα, νηπιαγωγός στο επάγγελμα και σύζυγος του δημοσιογράφου Γ. Παπαχρήστου, την προηγούμενη εβδομάδα,  κάλεσε ειδικευόμενη γιατρό και δύο νοσηλεύτριες που νόσησαν και μάλιστα βαριά να απολογηθούν επειδή αρρώστησαν . Η κίνηση αυτή είχε και την στήριξη της  1ης ΥΠΕ με έγγραφό της προς τους διοικητές των νοσοκομείων και με τίτλο «Αντιμετώπιση αυξητικής τάσης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 στο προσωπικό των δομών Υγείας», τους επικρίνει και ζητά μέτρα κατά των εργαζομένων . Και αυτό ενώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, η κατάσταση στο νοσοκομείο  είναι έκρυθμη καθώς το μεγαλύτερο τμήμα του είναι κλειστό ή υπολειτουργεί λόγω των πολλών κρουσμάτων και σε ογκολογικούς ασθενείς αλλά και το προσωπικό να μετράει 100 εργαζόμενους σε καραντίνα και 33 κρούσματα μέσα σε δύο μέρες.

Αυτή η θρασύτατη επίθεση  δεν έμεινε αναπάντητη από τους εργαζόμενους οι οποίοι προχώρησαν μαζικά  σε παράσταση διαμαρτυρίας και δήλωσαν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τις ντροπιαστικές ΕΔΕ ενάντιων των συνάδελφων τους.

Η αντίσταση των εργαζομένων μαζί με την γενικότερη κατακραυγή που ακολούθησε κατά της απόφασης κατάφερε, τουλάχιστον προσωρινά, να σταματήσει τις ΕΔΕ αλλά όχι και το εκδικητικό μένος της διοίκησης του νοσοκομείου και του Υπουργείου που αποφάσισε αιφνιδιάστηκα να προχωρήσει στην μετακίνηση του προέδρου του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, ο οποίος είναι ακτινολόγος ( και όπως δηλώνει δεν έχει καμία σχέση ή γνώση για τις ΜΕΘ)  και άλλων 8 εργαζομένων σε ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Σωτηρία» .

Αυτή η απόφαση είναι μια καθαρά εκδικητική κίνηση ενάντια στην συνδικαλιστική δράση των υγειονομικών και συνδέεται με τον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου τις προηγούμενες μέρες για να ανακληθούν οι απαράδεκτες ΕΔΕ. Είναι άλλη μια προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσης όσων ξεμπροστιάζουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών στη δημόσια περίθαλψη εν μέσω του 2ου κύματος της πανδημίας.

Η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει μια ολομέτωπη επίθεση ενάντια στους εργαζομένους. Με απανωτές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου( ΠΝΠ)  , αιφνιδιαστικά νομοσχέδια. την εφαρμογή της έκθεσης Πισσαρίδη ξηλώνει τα κεκτημένα των εργαζομένων και επιτίθεται στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Μόνο εμείς οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα με συλλογικούς και ανυποχώρητους αγώνες μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος στον εξευτελισμό της ζωής και των δικαιωμάτων μας.

  • Κανένας περιορισμός στη συνδικαλιστική- πολιτική δράση. Κατάργηση του επαίσχυντου νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων .
  • Να ανακληθούν όλες οι αντεργατικές ΠΝΠ .
  • Λεφτά για την υγεία. Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους χωρίς προϋποθέσεις.
  • Μονιμοποίηση των επικουρικών και των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις . Άμεσες προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού για την στελέχωση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.
  • Πλήρης επίταξη, χωρίς αποζημίωση , κλινών, κλινικών ΜΕΘ , εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξη του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Ενιαίος κλάδος νοσηλευτικού προσωπικού .
  • Ένταξη όλων των εργαζομένων στα ΒΑΕ .
  • Μαζικά δωρεάν τεστ και Μέσα Ατομικής Προστασίας( ΜΑΠ ) για όλους. Εθνικοποίηση της Βιομηχανίας φαρμάκων
  • Δώρο Χριστουγέννων για όλους .

Αντεπίθεση των Εργαζομένων στην Υγεία