Αντεπίθεση των Εκπαιδευτικών: Αρνούμαστε την εξ αποστάσεως “εκπαίδευση” στα κατειλημμένα ή μη σχολεία. Δεν θα καταστείλουμε τις κινητοποιήσεις των μαθητών μας

Αρνούμαστε την εξ αποστάσεως στα κατειλημμένα ή μη σχολεία

Δεν θα καταστείλουμε τις κινητοποιήσεις των μαθητών μας

Η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα απολύτως όλο το καλοκαίρι για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Φρόντισε όμως να νομοθετήσει την υποχρεωτικότητα της σύγχρονης και ταυτόχρονης εξ αποστάσεως «εκπαίδευσης» (ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος από την τάξη), να ελαστικοποιήσει περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις των αναπληρωτών με 3μηνες συμβάσεις, για την κάλυψη κενών εκπαιδευτικών που θα κάνουν χρήση άδειας ειδικού σκοπού και την παροχή εξ αποστάσεως σε διαδικτυακά τμήματα. Ενώ η πανδημία του Covid19 φουντώνει κυβέρνηση και  υπουργείο παιδείας εμμένουν στο να στοιβάζουν τους 27 και πλέον μαθητές σε τάξεις κλουβιά.

Η ασφυκτική κατάσταση μέσα στα σχολεία  έβγαλε ξανά στον δρόμο τους μαθητές που αγωνίζονται για 15 μαθητές ανά τάξη, εξεύρεση αιθουσών, πρόσληψη εκπαιδευτικών και καθαριστριών, δωρεάν τέστ, μάσκες, αντισηπτικά, κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της βάσης του 10. Η αδιαλλαξία του υπουργείου πυροδότησε τις μαθητικές κινητοποιήσεις με μαζικά συλλαλητήρια και τις καταλήψεις να ξεπερνούν τις 700 πανελλαδικά.  Η υπουργός Παιδείας δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τη σύγχρονη εξ αποστάσεως «εκπαίδευση» σαν το μέσο καταστολής των δίκαιων κινητοποιήσεων των μαθητών. Μέσω των ΜΜΕ, έγινε προσπάθεια συκοφάντησης των αγώνων της μαθητικής νεολαίας (ταυτίζοντάς τους με τους αρνητές μάσκας) και καταστολής τους με αστυνομία εισαγγελείς και «αγανακτισμένους γονείς». Παρόλα αυτά ο δίκαιος αγώνας των μαθητών συνεχίζεται και είναι αγώνας όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η υπουργός σε μια προσπάθεια εκφοβισμού των μαθητών υποχρεώνει  με κατάπτυστο ΦΕΚ τους εκπαιδευτικούς στα υπό κατάληψη σχολεία να κάνουν εξ αποστάσεως «εκπαίδευση». Τιμωρεί με απουσίες όσους μαθητές δεν παρακολουθούν και αποκλείει τους μαθητές που συμμετέχουν στην κατάληψη. Μας εξαναγκάζει  να καταδώσουμε τους μαθητές μας που αγωνίζονται και μας χρησιμοποιεί για να κάμψει τις κινητοποιήσεις τους.

Κυβέρνηση και υπουργείο αδιαφορούν για  τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι μαθητές μας (υγειονομική κρίση, ανεργία των οικογενειών τους και φτώχεια) λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης. Υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο το δικαίωμα όλων των μαθητών μας στη μόρφωση, στην κοινωνικοποίηση και στη φυσιολογική ψυχική ανάπτυξη μέσω της δια ζώσης συμμετοχής στη σχολική ζωή. Υπερασπιζόμαστε τα μορφωτικά δικαιώματά τους και  τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Η εξ αποστάσεως «εκπαίδευση» δεν είναι ένα απλό εργαλείο για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά είναι ένα μόνιμο αντιδραστικό μέτρο. Καλούμε:

  • τους συλλόγους διδασκόντων να πάρουν αποφάσεις μη εφαρμογής της εξ αποστάσεως σε κατειλημμένα ή μη σχολεία.
  • τους συναδέλφους που τα σχολεία τους τελούν υπό κατάληψη, σε 3ωρη στάση εργασίας 8-11πμ για την Παρασκευή και τη Δευτέρα.
  • τις ΕΛΜΕ να προκηρύξουν άμεσα συμπληρωματικές στάσεις 11-2μμ για τις ίδιες μέρες.
  • την ΑΔΕΔΥ να επικαιροποιήσει την απόφαση για απεργία αποχή από κάθε είδους σύγχρονης εξ αποστάσεως «εκπαίδευσης», μετά από τις νέες Υ.Α.

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ -ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ

  • Το πολύ 15 μαθητές ανά τμήμα, για να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις
  • Να βρεθούν άμεσα τα κτίρια για τη λειτουργία των επιπλέον τμημάτων
  • Άμεση πρόσληψη του απαραίτητου εκπ/κού προσωπικού και καθαριστών-στριων
  • Δωρεάν μάσκες και αντισηπτικά, επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους (μαθητές–εκπ/κούς)
  • Κατάργηση του ν.4692/20 Κεραμέως, της ΚΥΑ που αφορά τη «Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2020-2021» (12-9-20) και την τροποποίηση της (30-9-20)

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

2310265730,  e-mail: [email protected]