Αντεπίθεση των Εκπαιδευτικών: Ενώνουμε τις φωνές μας με αυτές των μαθητών μας. 15 μαθητές ανά τάξη στα σχολεία

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ

ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

15 ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!

Η Αντεπίθεση των Εκπαιδευτικών συντάσσεται με τον δίκαιο αγώνα των μαθητών μας για εξασφάλιση ασφαλών όρων λειτουργίας των σχολείων και υπεράσπιση των μορφωτικών τους δικαιωμάτων.

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας δεν πήραν κανένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, με τη δημιουργία νέων σχολικών τάξεων, με την εξεύρεση κατάλληλων χώρων. Στοιβάζουν μέσα σε τάξεις κλουβιά, σε υπόγεια και σε κύμπο περισσότερους και από 27. Δεν εξασφάλισαν μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας για όλα τα σχολεία. Αντί αυτών το υπουργείο Παιδείας μέσα στο καλοκαίρι: α) ψήφισε την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα σε 25 για τα δημοτικά (στη δευτεροβάθμια 27), β) εφάρμοσε τον Ν. Γαβρόγου- προσοντολόγιο, που τσακίζει την προϋπηρεσία των αναπληρωτών, αποκλείοντας ταυτόχρονα από την εργασία πάνω από 13.000 αναπληρωτές(λόγω παραβόλων, κ.α.), γ) προχώρησε ΠΝΠ στις 10/08 που αναφέρει ότι «παρέχεται» σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση ακόμη και σε περίπτωση λειτουργίας των σχολείων και δ) ψήφισε την τράπεζα θεμάτων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, για να πετάξει έξω από τα σχολεία τα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Ακόμα και σήμερα δεν έχει προσλάβει το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων, πόσο μάλλον για να καλυφθούν οι ανάγκες σε εκπαιδευτικούς λόγω της πανδημίας. Ετοιμάζει προσλήψεις αναπληρωτών με τρίμηνες συμβάσεις. Δεν έχει εξασφαλίσει την πρόσληψη στους Δήμους του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού καθαριότητας. Αρνούνται ακόμα και σε σχολεία που έχουν κενές αίθουσες να σπάσουν τα τμήματα για να έχουμε λιγότερους μαθητές ανά τμήμα, γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να περιορίσουν τις δαπάνες για τις προσλήψεις ακόμα και αναπληρωτών. Το μόνο που προετοιμάζει με συνέπεια είναι η εξ αποστάσεως «εκπαίδευση» αδιαφορώντας για τη διασφάλιση του δικαίωματος σε όλους τους μαθητές στη μόρφωση, στην κοινωνικοποίηση και στη φυσιολογική ψυχική τους ανάπτυξη μέσω της δια ζώσης συμμετοχής στη σχολική ζωή.

Με πνεύμα συλλογικότητας και αλληλεγγύης, κόντρα στο επικίνδυνο παραμύθι της ατομικής ευθύνης, οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαθητές και τους γονείς να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Με επιτροπές αγώνα, με διαδηλώσεις, απεργίες και καταλήψεις να παλέψουμε για:

  • Ανοικτά σχολεία με το πολύ 15 μαθητές ανά τμήμα, για να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις
  • Να βρεθούν άμεσα τα κτίρια για τη λειτουργία των επιπλέον τμημάτων
  • Άμεση πρόσληψη του απαραίτητου εκπ/κού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών
  • Μονιμοποίηση των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και το σύνολο της προϋπηρεσίας. Κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου (ν.4589/19-προσοντολόγιο)
  • Δωρεάν μάσκες και αντισηπτικά, επαναλαμβανόμενα μαζικά τεστ για όλους (μαθητές –εκπ/κούς)
  • Μόνιμες προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας σε όλα τα σχολεία.
  • Παροχή άδειας σε όλους τους εκπ/κούς(μόνιμους – αναπληρωτές) που έχουν ανάγκη
  • Κατ΄ οίκον διδασκαλία για τους μαθητές που δε μπορούν λόγω πανδημίας να παρακολουθήσουν τη δια ζώσης διαδικασία
  • Κατάργηση του νόμου Κεραμέως( ν.4692/20) της τράπεζας θεμάτων και της Υ.Α για την εξ αποστάσεως σύγχρονη εκπαίδευση που τη νομιμοποιεί και μονιμοποιεί
  • Καλούμε τις ΟΛΜΕ –ΔΟΕ να κηρύξουν ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΚΑΤΩ οι αντεργατικές Π.Ν.Π.- ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

2310265730,  e-mail: [email protected]