Αντεπίθεση των Εργαζομένων: Τελειωμό δεν έχει η ασυδοσία της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Τελειωμό δεν έχει η ασυδοσία της κυβέρνησης Μητσοτάκη 
Κλείνουν περιφερειακά ιατρεία, δίνουν υπέρογκες αυξήσεις σε “γαλάζια” στελέχη των ΔΕΚΟ
– 

Την ώρα που ξένα και εγχώρια μίντια επικροτούν τη “διαχείριση” της κρίσης από την κυβέρνηση της ΝΔ, η ίδια κλείνει Περιφερειακά Ιατρεία ενώ καθημερινά τα κρούσματα και οι θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού αυξάνονται. Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης είναι ότι με την μετακίνηση προσωπικού από τα Περιφερειακά Ιατρεία σε νοσοκομεία θα δοθεί η δυνατότητα για καλύτερη αξιοποίηση του ιατρικού, παραϊατρικού και λοιπού προσωπικού στην αντιμετώπιση του COVID-19. Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή του Κέντρου Υγείας του Εχίνου, μεγάλου οικισμού στα πομακοχώρια της ορεινής Ξάνθης. Στις 30 Μαρτίου ανακοινώθηκε ότι το Κέντρο Υγείας θα παραμείνει κλειστό έως τις 5 Απριλίου, για προληπτικούς λόγους, όπως αναφέρουν. To Κέντρο Υγείας του Εχίνου, δεν εξυπηρετεί μόνο της ανάγκες του ίδιου του χωριού αλλά και όλων των 16.000 κατοίκων της ορεινής περιοχής της Ξάνθης. Ακόμη τις τελευταίες μέρες έχουν επιστρέψει σε όλο το νομό της Ξάνθης έως και 3000 εργάτες που δούλευαν στην Ολλανδία και τη Γερμανία, χωρίς να έχει γίνει ο απαραίτητος έλεγχο ώστε να διαπιστωθεί μήπως έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό. Έτσι, η κυβέρνηση Μητσοτάκη με “κομπογιαννίτικες” τεχνικές, ανοίγει περισσότερες πληγές στο ήδη ταλαιπωρημένο και ελλιπές σύστημα υγείας και θέτει την κοινωνία σε άμεσο κίνδυνο, αντί να προχωρήσει σε μαζικές και μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στις δημόσιες μονάδες υγείας και να επιτάξει και να εθνικοποιήσει όλες τις ιδιωτικές δομές υγείας και την ένταξη τους στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, η κυβέρνηση προχώρησε σε υπέρογκες αυξήσεις σε «γαλάζια» στελέχη των Διοικήσεων ΔΕΚΟ στις δημόσιες επιχειρήσεις ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ και ΟΑΣΑ. Πιο συγκεκριμένα, ο μισθός των διοικητικών θέσεων διπλασιάζεται και φτάνει στα 7.500 ευρώ, ενώ η κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ., από 50 ευρώ που ήταν πριν, τώρα θα αμείβεται με 400 ευρώ. Ακόμη, υπέρογκες αυξήσεις παρέχονται και σε άλλα στελέχη της ΔΕΚΟ του υπερταμείου, όπως είναι ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ και ο αναπληρωτής του, οι οποίου λαμβάνουν 128.000 και  90.000 ευρώ αντίστοιχα το χρόνο με bonus  από 15%-30% αναδρομικά, καθώς επίσης και ο νέος σύμβουλος της ΔΕΗ λαμβάνει το ποσό των 200.000 ευρώ ετησίως και bonus έως 100.000 ευρώ. Παράλληλα, να θυμίσουμε ότι, η κυβέρνηση έχει δώσει τη δυνατότητα, για τους επόμενους έξι μήνες, στους εργοδότες να επιβάλλουν στους εργαζομένους τους εκ περιτροπής εργασία, μείωση 50% στους μισθούς και μερικής απασχόληση, ενώ τον τελευταίο μήνα έχει περάσει πλήθος άλλων αντεργατικών μέτρων με πρόσχημα την αντιμετώπιση της κρίσης.

Είναι σαφές και ξεκάθαρο ότι αυτή την κρίση πρέπει να την πληρώσουν οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις, τα αφεντικά και το κεφάλαιο γιατί είναι οι μοναδικοί υπαίτιοι για την κατρακύλα της δημόσιας υγείας και των εργατικών δικαιωμάτων. Είναι η στιγμή να διαλέξουμε αν το φάντασμα που θα πλανιέται στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο θα είναι το αόρατο χέρι της αγοράς ή το σοσιαλιστικό όραμα που θα λύσει μια και καλή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Αντεπίθεση των Εργαζομένων

Επικοινωνία:

Αθήνα, 6951 089 409
Θεσ/νίκη, 6982 268 508 – 2310 265 730
 email: [email protected]