Σ.Μ.Ε.Θ.: Όλοι στη Διαδήλωση της ΔΕΘ, Σάββατο 7/9 Εγνατία με Αγ.Σοφίας στις 18:00

-ΚΑΤΩ ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ-

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ ΣΑΒΑΤΟ 7/9, Εγνατία με Αγ.Σοφίας στις 18:00

Οι πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες γεμάτες ψέματα, συκοφαντία και εκβιασμούς από το σύνολο των αστικών κομμάτων έφεραν στην εξουσία το νεοφιλελεύθερο επιτελείο του Μητσοτάκη που χωρίς να μασάει τα λόγια του υπόσχεται και εφαρμόζει πλήρη υποταγή στα συμφέροντα του κεφαλαίου και των εργοδοτών θέλοντας να τσακίσει όποιο δικαίωμα των εργαζομένων έχει απομείνει συνεχίζοντας και εντείνοντας έτσι την αντεργατική πολιτική της διακυβέρνησης Σύριζα. Το κακό για τους εργαζόμενους αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών στις 7/7 διαμορφώνει για την ώρα ευνοϊκούς συσχετισμούς για να εφαρμόσει η ΝΔ το σκληρό αντεργατικό της πρόγραμμα και αναδεικνύει τις αδυναμίες που ως συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να ξεπεράσουμε.

Το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης των εργαζομένων χειροτερεύει λόγω της επιδείνωσης της κρίσης που φορτώνεται στις δικές μας πλάτες. Τα φαινόμενα δεσποτισμού των εργοδοτών πληθαίνουν (π.χ. μάγειρας στην Κέρκυρα) και βαθαίνει η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων με μισθούς φιλοδωρήματα, χωρίς ωράριο ή συλλογική σύμβαση, με τους εργοδότες να τραμπουκίζουν με κάθε μορφής βία και το όπλο των ψευδομηνύσεων και των δικαστηρίων!. Χαρακτηριστικά στον κλάδο μας επικρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας η δαμόκλειος σπάθη της απόφασης της προσφυγής των εργοδοτών στο ΣτΕ που ζητάν την μείωση του ωρομισθίου μας στο μισό! Ενώ ταυτόχρονα για άλλη μια χρονιά βιώσαμε την εργοδοτική αυθαιρεσία με την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, την μη καταβολή δώρων και επιδομάτων κ.α. από τους εργοδότες με το έτσι θέλω.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ήδη ψήφισε αντεργατικά μέτρα με την 1) κατάργηση της υποχρέωσης του εργοδότη να δικαιολογεί τις απολύσεις 2) κατάργηση της συνυπευθυνότητας των εταιρειών για την καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων από τους εργολάβους που χρησιμοποιούν 3) κατάργηση της αναστολή προθεσμιών κατά τη προσφυγή των εργαζομένων για επίλυσης εργασιακών διαφορών 4) την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Ενώ ετοιμάζουν νέο αντεργατικό νομοσχέδιο για να αλλάξουν τον συνδικαλιστικό νόμο, που πρακτικά θα καταργήσει την δυνατότητα κήρυξης απεργίας και θα προχωρήσει στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των σωματείων σε συνέχεια της πολιτικής του Σύριζα. Παράλληλα ετοιμάζουν νέο χτύπημα στις Κλαδικές και ομοιοεπαγγελματικές Συλλογικές Συμβάσεις ώστε να μας καθηλώσουν στον πενιχρό βασικό μισθό του 650 ευρώ, θεσμοθετούν την απληρωσιά από τους εργοδότες στους 2 μήνες καταργόντας οποιαδήποτε προστασία (επίδομα ΟΑΕΔ) είχαν οι εργαζόμενοι, θεοποιούν τους εργοδότες με το Λευκό Μητρώο των Επιχειρήσεων κ.α.

Το Σ.Μ.Ε.Θ. όλα αυτά τα χρόνια απαντάει στις επιθέσεις με παραδειγματικούς-αποφασιστικούς και ενωτικούς αγώνες ( αγώνας στα φροντιστήρια « Μπαχαράκης», εγκύκλιος ΕΦΚΑ, προσφυγή ΟΕΦΕ στο ΣτΕ, παιδικά χωριά SOS κ.α.). Έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι ο δρόμος του αγώνα, της αλληλεγγύης και της οργάνωσης είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, μακριά από την προδοτική πολιτική της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας κάθε απόχρωσης είτε της αστικοποιημένης ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, είτε της σταλινικής γραφειοκρατίας του ΠΑΜΕ με την διασπαστική και αναποτελεσματική του πολιτικής. Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους στην αντικυβερνητική διαδήλωση της ΔΕΘ για να δώσουμε την πρώτη ηχηρή απάντηση στην λαίλαπα που ετοιμάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι εργοδότες.

Απαιτούμε – παλεύουμε για: 

– Να απορριφθεί άμεσα η κατάπτυστη προσφυγή της ΟΕΦΕ. Όχι στα 3,5/ώρα. Δεν θα ζήσουμε σαν δούλοι

– Συλλογική Σύμβαση στα φροντιστήρια, υποχρεωτική για όλους, με υποχρεωτικές αυξήσεις στους μισθούς και τα ωρομίσθια.

– Καμιά ανοχή στη μη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Να πληρώνονται όλα τα δώρα και τα επιδόματα.

– Παλεύουμε για να επιβάλλουμε συμβάσεις αορίστου χρόνου στα φροντιστήρια.

 –

Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης