Δίχως τέλος τα εργατικά δυστυχήματα στην καθαριότητα – άλλοι δύο εργάτες καθαριότητας νεκροί

Στις 9/11 δύο εργάτες καθαριότητας του δήμου Ασπροπύργου, ενώ εκτελούσαν εργασίες καθαριότητας πεζοδρομίων επί της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, παρασύρθηκαν από διερχόμενο όχημα που ανατράπηκε και στη συνέχεια τους χτύπησε.Ο ένας απ’ τους δύο σκοτώθηκε ακαριαία. Ο συνάδελφος ήταν άτομο με ειδικές ανάγκες (κωφός), είχε προσληφθεί με τους προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης 3Κ του ΑΣΕΠ και εργάζονταν με οχτάμηνη σύμβαση με μισθό 495 ευρώ. Ο δεύτερος τραυματίστηκε και νοσηλεύτηκε στο Θριάσειο νοσοκομείο. Μία βδομάδα μετά στις 16/11, οδηγός απορριμματοφόρου του Δήμου Αλίμου και πατέρας τεσσάρων παιδιών έχασε τη ζωή του, όταν το όχημα ανετράπη στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, κοντά στο ΧΥΤΑ Φυλής.

Μέρα με τη μέρα η εργατική τάξη θρηνεί όλο και περισσότερα θύματα. Ειδικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εργάτες δολοφονούνται συνεχώς. Θύματα των μνημονιακών πολιτικών που έχουν διαλύσει την εργατική νομοθεσία και τις σταθερές εργασιακές σχέσεις, της απίστευτης εντατικοποίησης της εργασίας, της παντελούς έλλειψης μέσων ατομικής προστασίας, αλλά και του κακοσυντηρημένου και πολλές φορές επικίνδυνου μηχανολογικού εξοπλισμού.

Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α τα γκαράζ καθαριότητας όλων των Δήμων της χώρας θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018, ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Αυτή όμως η ενέργεια δεν αρκεί. Μπροστά στην κολοσσιαία επίθεση που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι από μνημόνια-ΕΕ-κεφάλαιο και όλους τους υπηρέτες τους, πρέπει να οργανώσουμε ένα νέο κύκλο αγώνων, μαχητικών και ανυποχώρητων, για να συντρίψουμε το μνημονιακό καθεστώς που μας δολοφονεί και να επιβάλουμε τις δικές μας λύσεις . Αυτός είναι και ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τους νεκρούς συναδέλφους.

Η Αντεπίθεση των Εργαζομένων εκφράζει τη βαθιά θλίψη και τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των νεκρών συναδέλφων μας.

Αντεπίθεση των Εργαζομένων