Αντεπίθεση των Εργαζομένων: Απειλές, εκβιασμοί και τρομοκρατία της εργοδοσίας στον ΟΤΕ

Πρόγραμμα  «εθελουσίας εξόδου» στον ΟΤΕ… ή αλλιώς απειλές, εκβιασμοί και τρομοκρατία της εργοδοσίας 

 

Με οργάνωση και αγώνα στους χώρους εργασίας πρέπει να απαντήσουμε οι εργαζόμενοι

H διοίκηση του ΟΤΕ, με σκοπό να ξεφορτωθεί αρκετούς από τους εργαζόμενούς της (περίπου 1.000 άτομα) που διατηρούν ακόμη κάποια στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, έθεσε σε εφαρμογή πρόγραμμα «οικειοθελούς αποχώρησης». Η αποχώρηση των εργαζομένων, κάθε άλλο παρά οικειοθελείς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, μιας που η εργοδοσία για να τους αναγκάσει να υπογράψουν την απόλυσή τους, κατέφυγε σε ωμή και απροκάλυπτη εκστρατεία εκβιασμού και τρομοκράτησης.

Φρίκη προκαλούν τα γεγονότα που ακολούθησαν μετά τους συνεχείς εκβιασμούς και τις απειλές:

  • Η εργαζόνη Α.Π από την Κοζάνη με 33 χρόνια υπηρεσίας, η οποία επί μέρες δεχόταν συνεχές πιέσεις από την εργοδοσία για να υπογράψει την απόλυσή της, μετά από νέο εκβιαστικό και απειλητικό τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον προϊστάμενο καθαριότητας του ΟΤΕ Λ.Τζερεμέ, κατέρρευσε μέσα στο κτίριο του ΟΤΕ και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όπου και παραμένει με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Κι αυτό δεν είναι δεν είναι τίποτα μπροστά σε άλλα περιστατικά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια παλαιότερων παρόμοιων «προγραμμάτων» της συγκεκριμένης εταιρίας

  • το τραγικό παράδειγμα του εργαζόμενου Ν.Μ που ενώ τον «έπεισαν» να υπογράψει, την επόμενη μέρα μετάνιωσε, δεν δέχτηκαν την ανάκληση της υπογραφής και μετά απ’ αυτό βρέθηκε σε απόγνωση, έκοψε την καρωτίδα του και πέθανε!
  • Άλλος εργαζόμενος, ο Κ.Γ αφού υπέγραψε και μπήκε στο πρόγραμμα, το μετάνιωσε πήγε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΟΤΕ στην Κύμη Ευβοίας που δούλευε, περιλούστηκε με οινόπνευμα και κάηκε μαζί με το κτίριο!

Αυτά τα περιστατικά δεν είναι «ατυχήματα»! Είναι στυγνά εγκλήματα σε βάρος της εργατικής τάξης με ηθικούς αυτουργούς τους εργοδότες, που οι αντεργατικές μνημονιακές πολιτικές τους επιτρέπουν να μεταχειρίζονται, εμάς, τους εργαζόμενους σαν δούλους.

Είναι ολοφάνερο ότι βρισκόμαστε απέναντι σε ένα οργανωμένο σχέδιο δραματικής συρρίκνωσης έως και εξαφάνισης του σταθερού προσωπικού και αντικατάστασής του από εργαζόμενους διαφόρων ταχυτήτων, χωρίς δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Οι διοικήσεις τέτοιων εταιριών, όπως του ΟΤΕ, (αλλά και άλλων όπως Vodafone, Wind, κ.ά.) αποσκοπούν όχι μόνο στη συμπίεση των μισθών συνολικά προς τα κάτω, στη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, στη χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας, στην καταπάτηση όλων των εργασιακών κεκτημένων αλλά και στον υποβιβασμό, τη διαίρεση των εργαζομένων, στην ατομικοποίηση, για να αποδυναμωθούν οι συλλογικές διεκδικήσεις και αγώνες μας.

Μόνο με έναν τρόπο θα σταματήσει αυτή η εξευτελιστική κατάσταση! Με οργάνωση των εργαζομένων σε σωματεία ή επιτροπές και ανυποχώρητο αγώνα στους χώρους της δουλειάς. Για να το πάρουν χαμπάρι τα αφεντικά ότι δεν είμαστε δούλοι αλλά εργαζόμενοι με αξιοπρέπεια και κότσια που μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας!

Αντεπίθεση των Εργαζομένων