Προκήρυξη της ΟΚΔΕ στην πορεία για την επίσκεψη Ερντογάν (Αθήνα 7/12)

Κοινοί αγώνες – Διεθνισμός των Λαών σε Ελλάδα και Τουρκία

Ενάντια στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και τον Πόλεμο

Λευτεριά στους 9 Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές

Η άθλια κυβέρνηση Τσίπρα προσπαθεί να «αξιοποιήσει» την επίσκεψη Ερντογάν για να αποπροσανατολίσει τον ελληνικό λαό από τα μνημονιακά μέτρα–σφαγείο της 3ης αξιολόγησης, ενώ την ίδια ώρα το καθεστώς στην Τουρκία παγιώνει τον αυταρχικό κατήφορό του. Δύο ηγεσίες εξίσου αντιδραστικές, που καταδυναστεύουν τους λαούς τους, συναντιούνται με μια ατζέντα παραπλανητική και επικίνδυνη για τις εργατικές και λαϊκές μάζες των δύο χωρών.

Η κυβέρνηση, στο πλαίσιο ενίσχυσης του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, που απαιτεί η πλήρης εφαρμογή των Μνημονίων, φρόντισε να απαγορευτούν οι σημερινές πορείες στο κέντρο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στις 28/11, μετά από έφοδο της Αντιτρομοκρατικής κατ’ εντολή Τόσκα, συνελήφθησαν 9 Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές και κατηγορήθηκαν για «τρομοκρατία», χωρίς σοβαρά ενοχοποιητικά στοιχεία. Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, οι συλληφθέντες κακοποιήθηκαν βάναυσα απ’ την αστυνομία και κάποιοι δυσκολεύονται ακόμη και να περπατήσουν. Και παλιότερα είχαν οργανωθεί τέτοιες επιθέσεις των ελληνικών κρατικών μηχανισμών καταστολής ενάντια στους αγωνιστές από την Τουρκία και το Κουρδιστάν, πιο πρόσφατα απ’ την κυβέρνηση Σαμαρά, σε στενή συνεργασία και πάλι με το τουρκικό κράτος και τους ιμπεριαλιστές.

Η ατζέντα της επίσκεψης, από τη μία ή την άλλη πλευρά, μπορεί να βγάζει κερδισμένους μόνο τους εθνικιστές, μιλιταριστές και πολεμοκάπηλους σε Ελλάδα και Τουρκία, καθώς και τους ιμπεριαλιστές. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, η προσφυγή σ’ έναν σάπιο εθνικισμό (μαζί με τον αδίστακτο φιλοατλαντισμό) είναι απαραίτητη για να παίξει ο ελληνικός καπιταλισμός τον ρόλο του πιο πρόθυμου υπηρέτη των συμφερόντων ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην περιοχή. Για να στεριώσει τις συμμαχίες του με τα πιο αιματοβαμμένα και αντιδραστικά καθεστώτα (Αίγυπτος, Ισραήλ, Σ. Αραβία). Αυτή η πορεία είναι τρομακτικά επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς της περιοχής. Και πάνω απ’ όλα είναι απαραίτητη για να επιβάλλει τον μαύρο αυταρχισμό των Μνημονίων, με την προπαγάνδα των «εθνικών κινδύνων», ενάντια στον «εσωτερικό εχθρό», το εργατικό κίνημα και τους αγώνες.

Πόσο αντιδραστικές είναι οι αστικές τάξεις και οι άρχουσες ελίτ στις δύο χώρες, φαίνεται από τη συνεργασία τους για να κρατούν φυλακισμένους και εξαθλιωμένους τους μετανάστες ή να τους απελαύνουν πίσω στην κόλαση του πολέμου και της πείνας (ρατσιστική συμφωνία ΕΕ–Τουρκίας).

Εργαζόμενοι και νεολαία σε Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να παλέψουμε μαζί, ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό, τους ιμπεριαλιστές. Για την ανατροπή όλων των αντιδραστικών αστικών τάξεων, για μια διεθνιστική, σοσιαλιστική διέξοδο από το χάος των ανταγωνισμών και των πολέμων.

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΩ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ. Εχθρός μας το κεφάλαιο, η στρατοκρατία, οι ιμπεριαλιστές. Κοινοί αγώνες ενάντια στην κατάπνιξη των δημοκρατικών ελευθεριών, στις επεμβάσεις, τον πόλεμο. Κάτω η συμφωνία ΕΕ–Τουρκίας. Κάτω οι συμμαχίες των ελληνικών κυβερνήσεων με τα αντιδραστικά καθεστώτα Αιγύπτου–Ισραήλ. Όχι στις νέες εξοπλιστικές δαπάνες. Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ