Ιωάννινα: Άμεση επαναπρόσληψη των εργαζομένων στα “Market in”

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ «Market in» ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Την Κυριακή 26/11 συνελήφθησαν με τη διαδικασία αυτοφώρου 2 συνδικαλιστές και απολυμένοι εργαζόμενοι από το σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης», ενώ η αστυνομία αναζητούσε και άλλους εργαζόμενους και συνδικαλιστές του Εργατικόυ Κέντρου στα σπίτια τους. Η αναίσχυντη εργοδοσία του Market in, που εξαγόρασε την εταιρεία «Καρυπίδης», αντί να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των εργαζόμενων για την επαναπρόσληψη και την εξόφληση των δεδουλευμένων τους, εξαπολύει μηνύσεις και τους στέλνει την αστυνομία. Το ίδιο είχε κάνει η εργοδοσία ένα μήνα πριν που κάλεσε την αστυνομία για να επιτεθεί σε αλληλέγγυους έξω από το σούπερ μάρκετ.

Οι εργοδότες με την πλήρη στήριξη της άθλιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θέλουν να περιορίσουν και να ποινικοποιήσουν τους εργατικούς αγώνες, τις κινητοποιήσεις και τον συνδικαλισμό. Για αυτό προσπαθούν να καταστείλουν με κάθε μέσο το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, της διεκδίκησης, της υπεράσπισης της ίδιας της αξιοπρέπειας των εργαζομένων, για αυτό στηρίζονται ολοένα και περισσότερο στο κράτος έκτακτης ανάγκης (δηλαδή στην αστυνομία και στα δικαστήρια).

Απέναντι σε αυτή την ζοφερή κατάσταση, την απάντηση πρέπει να δώσουμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με την αλληλεγγύη μας, τους μαχητικούς, ενωτικούς και ανυποχώρητους αγώνες μας. Οργάνωση και αγώνας σε κάθε χώρο δουλειάς με επιτροπές και συνελεύσεις ενάντια σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία, τις απολύσεις, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ-ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ

ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ “MARKET In”, ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ

– ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ