ΣΣΠ: Λευτεριά στην Ηριάννα! Όλοι στη Συγκέντρωση Αλληλεγγύης Δευτέρα 16/10, 9πμ στο Εφετείο

Αγώνας ενάντια στις σκευωρίες της κυβέρνησης-αντιτρομοκρατικής-δικαιοσύνης

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης Δευτέρα 16/10, 9πμ στο Εφετείο

 Η Ηριάννα βρίσκεται στη φυλακή μετά από ένα ρεσιτάλ στημένων κατηγοριών για συμμετοχή στη ΣΠΦ, βασισμένο σε «ενδείξεις» και «στοιχεία» τραγελαφικά και κατασκευασμένα απ’ την Αντιτρομοκρατική. Ένα «δείγμα DNA», που ποτέ δεν παρουσιάστηκε για εξέταση, με απολύτως ανεπαρκή στοιχεία ταυτοποίησης του γενετικού προφίλ της (η ίδια προαιρετικά είχε δώσει δείγμα σε ανακριτική διαδικασία το 2011). Το φερόμενο τωρινό «δείγμα» ισχυρίζεται η Αντιτρομοκρατική ότι βρέθηκε σε γεμιστήρα όπλου, που «ανακαλύφθηκε» στην Πολυτεχνειούπολη (Ζωγράφου) και δεν είχε χρησιμοποιηθεί. Με «μάρτυρες» να λένε πως με τα όπλα σχετίζεται «κάποιος άνδρας» – και στη συνέχεια να μην καταθέτουν ποτέ. Με μια σκευωρία της Αντιτρομοκρατικής και των δικαστών άνευ προηγουμένου, καθώς στη δίκη την 1η Ιουνίου την επέκριναν γιατί δε χώριζε με το σύντροφό της-τότε κατηγορούμενος ως μέλος της ΣΠΦ που στη συνέχεια αθωώθηκε! Μόνη ουσιαστική κατηγορία τους για να την φυλακίσουν, οι κοινωνικές της σχέσεις!

Με παρόμοιες σκευωρίες έχουν οδηγήσει τον Περικλή Μ. (συγκάτοικο του συντρόφου της Ηριάννας), που τον κρατάνε στη φυλακή καταδικασμένο ως μέλος της ΣΠΦ, μάλιστα ούτε καν με «δείγμα» αλλά με «μείγμα» DNA! Kαι δεν αναστέλλουν την ποινή του, παρά τις ιατρικές γνωματεύσεις ότι έχει πρόβλημα υγείας που η επιδείνωσή του μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμες βλάβες! 

Αυτή η αστική δικαιοσύνη  επέλεξε στις 17 Ιουλίου στην εκδίκαση της αίτησης αποφυλάκισης πως δεν πρέπει να είναι έξω από τη φυλακή η Ηριάννα και ο Περικλής μέχρι να εκδικαστεί το Εφετείο γιατί μπορεί να τελέσουν “νέα εγκλήματα”.

Δεν υπήρχε ουδέποτε η αμφιβολία ότι μια «δικαιοσύνη» βασισμένη στο αστικό δίκαιο, με προσωπικό αστικής ιδεολογίας και διαλογής, ήταν είναι και θα είναι ταξική, εχθρός των εργαζομένων, της νεολαίας, των αγώνων. Όμως, οι καταδικαστικές αποφάσεις το τελευταίο καιρό με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις αποφάσεις για την Ηριάννα και τον Περικλή, σηματοδοτούν ότι έχουμε περάσει στην εποχή της αντιδραστικής λύσσας. Η λύσσα του μετεμφυλιακού και χουντικού κράτους έχει αναστηθεί την περίοδο των μνημονίων. Με το τρομονόμο που οι απίστευτα χυδαίοι υποκριτές της κυβέρνησης από τη μία διατηρούν και προσπαθούν να επεκτείνουν από την άλλη αποποιούνται την ευθύνη για την εφαρμογή του. Η λύσσα μιας δικαστικής εξουσίας σε εντεταλμένη υπηρεσία για πολιτικές διώξεις και φυλακίσεις, που έχει σκοπό να τρομοκρατηθεί και να κρατηθεί σε διαρκή ομηρία το κίνημα και οι αγωνιστές. Οι διώξεις σε φοιτητές στη Ξάνθη και στη Κρήτης λόγω τις αγωνιστικής τους δράσης είναι μερικά από τα παραδείγματα που αφορούν άμεσα φοιτητές. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η επίμονη άρνηση να χορηγηθούν στους Δ. Κουφοντίνα και Κ. Γουρνά οι άδειες που δικαιούται, παραβιάζοντας κάθε τυπική διαδικασία και νομικό πρόσχημα, απαιτώντας απ’ αυτούς ουσιαστικά μια δήλωση μετάνοιας. 

Η ένταση των διώξεων δένει με την περίοδο της νέας εργασιακής ζούγκλας όπου πεθαίνουν όλο και περισσότεροι δολοφονημένοι από τη βαρβαρότητα των εργασιακών συνθηκών, αυτό που εκείνοι αποκαλούν εργατικά “ατυχήματα”. Συνδυάζεται με τα δίδακτρα στα πανεπιστήμια και το νέο εξεταστικό σύστημα στα Λύκεια που έρχονται για να συντρίψουν τη δημόσια παιδεία.

 Αυτή τους η επίθεση για να τσακιστεί, δεν υπάρχουν περιθώρια ηττοπάθειας και απογοήτευσης. Στις 16 Οκτώβρη εκδικάζεται εκ νέου η αίτηση αποφυλάκισής της Ηριάννας. Πρέπει η νεολαία μαζί με τους εργαζομένους να κινητοποιηθούμε με κλιμάκωση των αγώνων μας, στις σχολές και τους δρόμους για να μην τους επιτρέψουμε να κρατήσουν έστω και μια παραπάνω μέρα αθώους στη φυλακή. Μόνο έτσι δεν θα τους περάσει ούτε στην εκπαίδευση, ούτε στους εργασιακούς χώρους, ούτε πουθενά. Η υπεράσπιση των αγωνιστών που διώκονται είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να νικήσει ο αγώνας ενάντια στα μνημόνια και το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.

-Καμιά μέρα ακόμη φυλακή για την Ηριάννα και τον Περικλή.Άμεση αθώωση τους.

-Όχι στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και των σκευωριών των μπάτσων και των δικαστών

-Αγώνας παντού για ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλων των μνημονίων

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ

www.sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.com