Θεσσαλονίκη: 16/9 Αντιφασιστική Διαδήλωση, 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (κοινό κάλεσμα φορέων, συλλογικοτήτων, οργανώσεων)

ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ
4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

 –
Καλούμε το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2017, στις 11 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο και διαδήλωση.
Καλούμε τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και κάθε μαζικό φορέα να καλέσει, να πλαισιώσει και να συμμετάσχει ενεργά στη διοργάνωση της κινητοποίησης για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
 
Τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φϋσσα, οι νεοναζί φονιάδες της Χρυσής Αυγής δικάζονται, αλλά κυκλοφορούν ελεύθεροι και προκαλούν.
Διανύουμε την τελευταία και αποφασιστική χρονιά διεξαγωγής της δίκης της ΧΑ και το πάνδημο αίτημα για καταδίκη της ως εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης και για κλείσιμο των γραφείων-ορμητηρίων της σε κάθε πόλη και γειτονιά χρειάζεται να εκφραστεί μαζικά και αποφασιστικά με την κινητοποίηση πολλών χιλιάδων ανθρώπων.
Μετά τις αποκαλύψεις για τις στενές σχέσεις συνεργασίας της ΧΑ με τους φασίστες και τους ρατσιστές που οργάνωσαν την επίθεση και τη δολοφονία της Χέδερ Χάγιερ στο Σαρλότσβιλ στις ΗΠΑ αλλά και τα νέα κρούσματα επιθέσεων από τα τάγματα εφόδου της ΧΑ στα κεντρικά γραφεία της Λεωφόρου Μεσογείων, σε γειτονιές της Αττικής και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, που ΕΕ και κυβέρνηση τα έχουν μετατρέψει σε φυλακές προς απέλαση χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα επιδιώκουμε να συσπειρώσουν το ευρύτερο δυνατό αντιφασιστικό-δημοκρατικό κοινωνικό δυναμικό.
Η Ελληνική Κυβέρνηση στοιχισμένη με τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, φέρει ακέραια την ευθύνη για την αντιπροσφυγική – αντιμεταναστευτική πολιτική πνιγμών, απελάσεων, φυλακίσεων και εγκλεισμού των θυμάτων της φτώχειας και του πολέμου που εφαρμόζει. Μιας πολιτικής που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την αποθράσυνση των νεοναζί και την αύξηση των κρουσμάτων ρατσιστικών επιθέσεων.
Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις αποτελούν σημαντικό σταθμό του κοινού αγώνα ντόπιων-προσφύγων και μεταναστών και ενάντια στους πολέμους και τις επεμβάσεις της Δύσης, που παράγουν νέα κύματα ξεριζωμένων ανθρώπων, καθώς και απέναντι στη μνημονιακή πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης που οδηγεί σε εξαθλίωση και απελπισία χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά και θρέφει τον φασισμό, που ψαρεύει σε θολά νερά πολιτικό ακροατήριο ντυμένος με αντισυστημική προβιά.
Το αντιφασιστικό κίνημα με ενωτικό και μαχητικό βηματσμό, θα βρεθεί γι’ άλλη μια φορά στους δρόμους της Αθήνας και του Κερατσινιού, της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας, για να διαδηλώσουμε την αποφασιστικότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας για:

·    Την ισόβια καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής ΧΑ.
·    Το κλείσιμο των κεντρικών γραφείων της ΧΑ στη Λεωφόρο Μεσογείων, καθώς και κάθε ναζιστικής γιάφκας σε κάθε πόλη και γειτονιά.
·    Την ακύρωση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που εφαρμόζει η Ελλάδα. Ανοιχτά σύνορα, ανοιχτά σχολεία, ανοιχτές πόλεις με ανθρώπινη φιλοξενία και ίσα δικαιώματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τις οικογένειες και τα παιδιά τους.
·   Το σταμάτημα των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων – Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας
·   Την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής φτωχοποίησης και εξαθλίωσης όλων μας, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών

σύλλογος εργαζομένων ΚΘΒΕ, ΕΝΙΘ, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, ΚΕΕΡΦΑ, ΚΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑ.Ε., Δικτύωση Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ΑΡΚ, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, ΟΚΔΕ