Εκδήλωση-Συζήτηση στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Χανίων για τη δίκη των μελών της Ο.Κ.Δ.Ε. που διώκονται στα Χανιά . Σάββατο 16/9

 ΕΚΔΗΛΩΣΗ -ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Σάββατο 16/9 ώρα 18.30

στο 12 Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χανιών

Η  Δίκη  στις  27/9  των μελών της Ο.Κ.Δ.Ε.  που διώκονται στα Χανιά

Ομιλητές

Φώτης Μπιχάκης ( Μέλος Ε.Λ.Μ.Ε. Χανίων)

Βαγγέλης Κιτσώνης (Ιδιωτικός Υπάλληλος )

Γιάννης Φουφουδάκης (Ιδιωτικός Υπάλληλος)

Οι σύντροφοι  Βαγγέλλης Κιτσώνης και Γιάννης Φουφουδάκης δικάζονται  εξ’ αναβολής στις 27/9/17 στο Πρωτοδικείο Χανίων  γιατί στις 27 Απρίλη 2014 κατά την προεκλογική καμπάνια  της Ο.Κ.Δ.Ε.   δύο αστυνομικοί της ασφάλειας   επιτέθηκαν αναίτια σε μέλος  της οργάνωσης, αντέστρεψαν την πραγματικότητα με κατασκευασμένα ψεύδη. Οι αστυνομικοί επιτέθηκαν σχεδιασμένα  στον σύντροφο (πιθανότητα ενημερώθηκαν από κάποιο καλοθελητή/χαφιεδάκο)  χωρίς-ούτε για τους τύπους- να επιδείξουν αστυνομική ταυτότητα και χωρίς καν να ανακοινώσουν την ιδιότητα  τους. Μάλιστα, η αναίτια και βίαιη αυτή επίθεση (λίγα μέτρα κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής) προκάλεσε και την έντονη διαμαρτυρία αρκετών περαστικών που σοκαρίστηκαν, όπως ήταν φυσικό, από την συμπεριφορά τους.

Ο σύντροφος κατηγορήθηκε για απρόκλητη επίθεση, για ξυλοδαρμό, για διατάραξη κοινής ειρήνης, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ζητώντας να ομολογήσει τις κατηγορίες και να καταδώσει κάποιο  «συνεργό» που δήθεν είχε κλέψει το πορτοφόλι του ενός αστυνομικού!!! Πρόκειται για τη γνωστή τακτική της αστυνομίας που για να «τυλίξει» τους αγωνιστές σε μια κόλλα χαρτί διαστρεβλώνει τα πραγματικά γεγονότα, αποκρύπτει την αλήθεια  και δημιουργεί γεγονότα που ξεπερνούν και την επιστημονική φαντασία!!!  

Είναι ξεκάθαρο ότι οι διώξεις αυτές είναι πολιτικές και η κατασκευή αυτών των  δράσεων έχει σαν σκοπό να τρομοκρατήσει όσους θέλουν να αγωνιστούν για το τσάκισμα των μνημονίων, την διάλυση της αντιδραστικής Ε.Ε.  και την εγκαθίδρυση μιας Σοσιαλιστικής Κοινωνίας που θα εξαφανίσει την καταπίεση και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης του Σαμαρά Βενιζέλου που χτίστηκε με  επιθέσεις  της αστυνομίας και δικαστικές διώξεις απέναντι σε αγωνιστές του κινήματος το επαναφέρει η νεομνημονιακή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.. Ο νόμος προφανώς δεν είναι ίδιος για όλους. Την ώρα που διώκονται με εξοντωτικές ποινές αγωνιστές του κινήματος οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής είναι όλοι ελεύθεροι, ακόμα και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Ρουπακιάς . Δεν διστάζουν να επιβάλουν εξοντωτικές ποινές όπως της Ηριάννας  και του Περικλή, για να επιτύχουν τους σκοπούς τους, για να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και τους αγωνιστές. Δεν πρέπει να αφήσουμε να καταδικαστεί κανένας αγωνιστής με χαλκευμένες κατηγορίες της αστυνομίας. Πρέπει να βάλουμε τέλος στα μνημόνια και στις πολιτικές δυνάμεις που τα εφαρμόζουν, στους κατασταλτικούς μηχανισμούς του αστικού κράτους .