Να παρθούν πίσω οι διώξεις σε βάρος του αγωνιστή συνδικαλιστή Γιώργου Παρασκευόπουλου

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!

Την Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2017 θα εκδικαστεί η υπόθεση για τη δίωξη του Γιώργου Παρασκευόπουλου, μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου καθαριότητας, στο Δήμο Καλλιθέας. Διώκεται από τον Οκτώβρη του 2011, όπου οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ βρίσκονταν σε πολυήμερες δυναμικές  κινητοποιήσεις με απεργίες και καταλήψεις, με βασικό τους αίτημα να μην περάσει ο νόμος 4024 που προέβλεπε νέο μισθολόγιο και κατ’ επέκταση μειώσεις μισθών.

Στο Δήμο Καλλιθέας, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα είχαν κατορθώσει να ακινητοποιήσουν τα πάντα επί 25 μέρες με ποσοστό συμμετοχής κοντά στο 100%. Υπήρχε 24ωρη περιφρούρηση από τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς (αμαξοστάσια, χωματερές, κ.λπ.) για να μπορούν να αποτρέπουν τις προσπάθειες της τότε Κυβέρνησης και των Δημάρχων για το σπάσιμο της απεργίας.

Η τότε διοίκηση του Δήμου, η διοίκηση Ασκούνη, είχε αναλάβει το ρόλο συκοφάντησης και υπονόμευσης του αγώνα με πρωτοστάτες τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Παυλίδη και τη διευθύντρια Αλεξανδράκη, «συνδικαλίστρια» και μέλος του συλλόγου. Αφού οι προσπάθειές τους έπεσαν στο κενό, δεν καταφέρνουν να πείσουν ούτε έναν εργαζόμενο να γίνει απεργοσπάστης, προφασίστηκαν ότι ο Παρασκευόπουλος, σε μια από τις περιφρουρήσεις, τους προπηλάκισε και τον απείλησαν με μήνυση και καταγγελία. Οι εργαζόμενοι, στη γενική συνέλευση του συλλόγου, αποφάσισαν να διαγράψουν την Αλεξάνδρακη από τον σύλλογο εάν επέμενε στη μήνυση.

Ο αγώνας σταμάτησε με την επιστράτευση των εργαζομένων στους Δήμους και το θέμα της μήνυσης φάνηκε σαν να μην προχωρά.

Η πρώτη ημερομηνία της δίκης ήταν 16/06/2016, με αναβολή πήγε για τις 19/05/2017 και ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 07/09/2017 στο 8ο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, χωρίς ο Γ. Παρασκευόπουλος να λάβει καμία ειδοποίηση γιατί η μηνύτρια είχε δηλώσει την παλιά διεύθυνση κατοικίας του!!

Με τις αλλεπάλληλες διώξεις σε βάρος αγωνιστών που, πραγματικά, είναι αμέτρητες πια, τις κατάπτυστες αποφάσεις τους Αρείου Πάγου σε βάρος των εργαζομένων και τα μέτρα που ετοιμάζει η δωσίλογη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουμε την πλήρη επαναφορά του ενός μαύρου Κράτους Έκτακτης Ανάγκης.

Αυτή η πρακτική του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης είναι συμπληρωματική και απαραίτητη για την εφαρμογή των Μνημονίων. Η ποινικοποίηση των απεργιών και κάθε αγωνιστικής συνδικαλιστικής δράσης, και η καταστολή στους δρόμους πάνε χέρι – χέρι με τη μείωση μισθών και συντάξεων, τις ελαστικές/ δουλικές σχέσεις εργασίας, τις ομαδικές απολύσεις, την αρπαγή σπιτιών και εισοδημάτων του ελληνικού λαού… με το καθεστώτος Αποικίας Χρέους που μας επιβάλλουν. Το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης είναι απαραίτητο για την εφαρμογή Μνημονίων, όσο οι αστικές/ μνημονιακές δυνάμεις, παλιές και νέες, σαπίζουν και γίνονται πιο λυσσασμένες.

Πρέπει να προετοιμαστούμε για εκρηκτικές καταστάσεις και σκληρές ταξικές συγκρούσεις.

Εργαζόμενοι και νεολαία πρέπει να αντισταθούμε, με αγώνες διαρκείας, απεργίες και καταλήψεις, βάζοντας φρένο σε κάθε απόπειρα επιβολής αυτού του καθεστώτος. Για να μπορούμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας. Για να καταργήσουμε τα μνημόνιά τους στην πράξη. Για την ανατροπή του ίδιου του καπιταλισμού.

Αντεπίθεση των Εργαζομένων