Αντεπίθεση των εργαζομένων: Ο Άρειος Πάγος νομιμοποιεί την κλοπή των καπιταλιστών!

Ο Άρειος Πάγος νομιμοποιεί την κλοπή των καπιταλιστών!

 Να εξεγερθούμε ενάντια στη μετατροπή μας σε δουλοπάροικους!

Οργή προκαλεί η αισχρή απόφαση του Αρείου Πάγου 677/2017, που νομιμοποιεί την απλήρωτη εργασία, καθώς όπως αναφέρει «η καθυστέρηση καταβολής του μισθού δεν συνιστά βλαπτική μεταβολή των όρων της σύμβασης εργασίας»!

Την ίδια στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, άλλοι τόσοι πληρώνονται πενιχρά και έναντι, που οι ξυλοδαρμοί, οι επιθέσεις και η φυσική βία εναντίον εργαζομένων που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους έχουν γίνει καθημερινότητα, έρχεται η συγκεκριμένη απόφαση, που δίνει το «πράσινο φως» σε αφεντικά/μαυραγορίτες να ξεσαλώσουν αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους, αλλά και να καταργήσει/εξαερώσει  το μισθό. Μιλάμε πλέον για την «νομιμοποίηση» της ωμής ληστείας των εργαζομένων, επειδή ο εργοδότης δεν τους δίνει κάτι δικό του αλλά αντίθετα κλέβει από τον εργάτη κάτι που μόνος του παράγει!

Αποκαλύπτεται έτσι το πραγματικό πρόσωπο της αστικής «δικαιοσύνης», βαθιά ταξικό  και αντεργατικό. Αναδεικνύεται ως μόνη αξία το δίκαιο των κεφαλαίου και των εργοδοτών, αυτής της βρώμικης, σάπιας και παρασιτικής ελίτ που ζει και πλουτίζει πάνω στην  καταστροφή και την εξαθλίωση της εργατικής τάξης. Όλα αυτά τα αντιδραστικά σκουπίδια, όπως ο Άρειος Πάγος, μιλάνε στο όνομα της δικαιοσύνης, αλλά ταυτόχρονα καταδικάζουν την εργατική τάξη σε θάνατο.

Η αποσύνθεση του ελληνικού καπιταλισμού είναι τόσο προχωρημένη που για να μπορεί πλέον να αναπαράγεται, πέραν από τα Μνημόνια, επιβάλει τη διαμόρφωση ενός Νέου Συστήματος Εκμετάλλευσης της Εργασίας, που λειτουργεί με όρους σύγχρονης δουλείας. Σ’ αυτό κυριαρχούν η διαρκής υποτίμηση των μισθών, η καταστρατήγηση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ο Δεσποτισμός και πλήρης αυθαιρεσία των εργοδοτών, η διαρκής απαξίωση και περιθωριοποίηση της εργατικής τάξης. Αυτό το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης απαιτεί και ένα νέο κράτος, αναβαθμισμένο, που η λειτουργία του θα πατά αποκλειστικά πάνω στα ΜΑΤ και τα Δικαστήρια, στη βία, το φόβο και την καταστολή, στη ζούγκλα της «αγοράς εργασίας».

Η κατάσταση που διαμορφώνεται για εμάς τους εργαζόμενους, τους φτωχούς και τους νέους είναι ζοφερή. Παλιοί και νέοι μνημονιακοί, τα επιτελεία τους, οι δικαστές τους, τα παπαγαλάκια τους είναι αδίστακτοι, μισάνθρωποι φασίστες. Πρέπει να τους σταματήσουμε. Αν δεν τους καταστρέψουμε θα μας καταστρέψουν! Δεν αντέχουμε άλλες θυσίες, άλλες δολοφονίες συναδέλφων μας, κι άλλες μειώσεις, απώλεια δικαιωμάτων. Ως εδώ! Να οργανώσουμε τις αντιστάσεις και τους αγώνες μας. Στους χώρους δουλειάς, στις σχολές, στα σχολεία, στις γειτονιές παντού. Να απαντήσουμε με μία εξέγερση παντού! Για να απαλλαγούμε από τη βρώμα και τη δυσωδία των αστών. Για να υπερασπίσουμε την αξιοπρέπειά μας,  τα δικαιώματα και τη ζωή μας. 

Αντεπίθεση των εργαζομένων