ΣΣΠ: Καταγγελία για την παρουσία ΜΑΤ στο ΠΑΜΑΚ. Έξω τα ΜΑΤ από τα πανεπιστήμια- Κάτω τα χέρια από το Άσυλο

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την παρουσία ΜΑΤ στο ΠΑΜΑΚ

Έξω τα ΜΑΤ από τα πανεπιστήμια – Κάτω τα χέρια από το Άσυλο
Να παραιτηθεί ο πρύτανης Ζαπράνης

Στις 3 και 4/4 είχε προγραμματιστεί από την διοίκηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) και από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, μια διήμερη εκδήλωση με θέμα το προσφυγικό στον χώρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με «επιφανείς» καλεσμένους όπως ο Τζιτζικώστας (μεγάλο στέλεχος της ΝΔ – περιφερειάρχης νομού Θεσσαλονίκης). Η συγκεκριμένη πράξη ήταν αισχρή και προκλητική αν αναλογιστεί κανείς ότι διοργανώθηκε από τους ίδιους ανθρώπους οι οποίοι συμπεριφέρονται στους πρόσφυγες σαν εγκληματίες και θεωρούν ως «λύση» τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης  μέσα σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Την ίδια μέρα φοιτητές μπήκαν στο χώρο του πανεπιστημίου, παρενέβησαν  και σταμάτησαν την εκδήλωση. Την επόμενη μέρα οι φοιτητές του ΠΑΜΑΚ αντίκρισαν μια απαράδεκτη εικόνα, με τα ΜΑΤ μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου να παίζουν τον ρόλο μπράβου ελέγχοντας ποιος μπαίνει ζητώντας πάσο! Ένα κομμάτι φοιτητών συγκεντρώθηκε στο προαύλιο διαμαρτυρόμενο για την πράξη αυτή και ζητώντας την άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ.

Επί των ημερών της «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιήθηκε μια από τις πιο κραυγαλέες και εξόφθαλμες καταπατήσεις του ασύλου, μιας από τις σημαντικότερες κατακτήσεις του φοιτητικού και εργατικού κινήματος στη χώρα μας.Όλη αυτή η κατάσταση είναι πρόδρομος της πλήρους κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, για την καταστολή του φοιτητικού κινήματος, για να μην μείνει άνθρωπος να αντιστέκεται στις δολοφονικές μνημονιακές πολιτικές. Γιατί η επιβολή των μνημονίων απαιτεί από πλευράς τους μια σκληρή επαναφορά του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, και στα πανεπιστήμια μας, ένα τσάκισμα του φοιτητικού κινήματος, των αντιστάσεων και των αγώνων του! Γιατί όταν η χρηματοδότηση έχει μειωθεί κατά 70% και τη στιγμή που θέλουν να επιβάλουν δίδακτρα στους προπτυχιακούς, τα ΜΑΤ είναι αυτά που με την βία θα επεμβαίνουν και θα προσπαθούν να απαγορεύουν είτε την πραγματοποίηση μιας συνέλευσης είτε την κινητοποίηση των φοιτητών απέναντι σε αυτούς που καταστρέφουν την εκπαίδευση για χάρη του χρέους!

Τεράστια ευθύνη για αυτήν την κατάπτυστη και προκλητική κίνηση έχει ο γνωστός σε όλους μας πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Ζαπράνης, ο οποίος είχε δείξει πολλά δείγματα γραφής, αν κρίνουμε από προηγούμενες κινήσεις του. Εδώ και καιρό παρακωλύει συνελεύσεις του συλλόγου κλειδώνοντας αίθουσες, κάνει μηνύσεις σε φοιτητές του πανεπιστημίου και συμπεριφέρεται λες και το πανεπιστήμιο είναι το μαγαζάκι του. Τέτοιου είδους άνθρωποι και κυρίως οι πολιτικές τις οποίες αντιπροσωπεύουν δεν έχουν καμία θέση μέσα στις σχολές μας και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να φύγουν!Απαιτούμε την παραίτηση του πρύτανη, ενός πρύτανη ο οποίος πιστός σε όσους τον διόρισαν ακολουθεί την πολιτική που οι μνημονιακές κυβερνήσεις εφαρμόζουν μέσα στην ελληνική κοινωνία και στα πανεπιστήμια

Κινήσεις σαν αυτές είναι επεισόδια στην ήδη κηρυγμένο εναντίον μας πόλεμο από κυβέρνηση, κεφάλαιο, πρυτάνεις. Είναι καθήκον όλων των φοιτητών και του κινήματος να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τις κατακτήσεις μας. Να δώσουμε μια άμεση απάντηση, δείχνοντας ότι όλοι αυτοί που γκρεμίζουν την ελληνική κοινωνία και μαζί της το Δημόσιο Πανεπιστήμιο είναι ανεπιθύμητοι στις σχολές μας.

Ως Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη καταγγέλλουμε την παρουσία των ΜΑΤ στο ΠΑΜΑΚ, απαιτούμε την παραίτηση του πρύτανη, και καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταδικάσουν και αυτοί τις αισχρότητες της διοίκησης. Ενισχύοντας και μαζικοποιώντας τις γενικές μας συνελεύσεις, να δώσουμε μια αποφασιστική απάντηση σε όλους όσους ονειρεύονται τα αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια των μνημονίων!

https://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.gr/2017/04/blog-post_8.html