Να αθωωθεί ο αγωνιστής της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων Νίκος Αργυρίου Συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια Τρίτη 21/3

Να αθωωθεί ο αγωνιστής της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων Νίκος Αργυρίου


Συγκέντρωση συμπαράστασης: Τρίτη 21/3, 9πμ

στην σχολή Ευελπίδων, κτήριο 8

Την Τρίτη 21 Μαρτίου εκδικάζεται στο εφετείο Αθηνών η υπόθεση του αγωνιστή της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων Νίκου Αργυρίου. Πρωτόδικα στις 30/3/2016, μετά από μια δίκη–παρωδία ο Νίκος Αργυρίου καταδικάστηκε από το Β΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε δύο χρόνια φυλάκιση (με τριετή αναστολή), για συκοφαντική δυσφήμηση. Η υπόθεση αφορούσε δημοσιοποίηση παραβιάσεων από αξιωματικούς στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (KEN) Γρεβενών το 2009. Η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση ασκήθηκε στην Εισαγγελία Γρεβενών από τον τότε αντισυνταγματάρχη, Δημήτρη Βούτση, ο οποίος ήταν διοικητής στο ΚΕΝ. (Δες περισσότερα εδώ)
Η καταδίκη και οι διώξεις απέναντι στον Ν. Αργυρίου είναι μια προκλητική εξέλιξη, η οποία προσπαθεί να απενοχοποιήσει κάθε εξοντωτική και αντιδημοκρατική δράση, ενάντια στους φαντάρους, και παράλληλα επιχειρεί να τρομοκρατήσει οποιονδήποτε επιχειρήσει να κάνει κριτική για την κατάσταση στον ελληνικό στρατό. Αυτό σε μια περίοδο που μαζί με το 3ο μνημόνιο κάνει τη δυναμική επανεμφάνιση του το μαύρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και σε όλη την Ευρώπη, με πρόσχημα την «τρομοκρατία», επιχειρείται μια μεγάλη αντιδημοκρατική αναδίπλωση με “καταστάσεις έκτακτης ανάγκης” και τον στρατό στους δρόμους. Σε μια περίοδο που η φιλοϊμπεριαλιστική, φιλοπολεμική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ έχει φέρει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και ακόμα πιο κοντά την πιο ενεργή εμπλοκή της Ελλάδας (και Ελλήνων φαντάρων) στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ και ΕΕ.
Η Ο.Κ.Δ.Ε. στέκεται αλληλέγγυα στον αγωνιστή Νίκου Αργυρίου, στην Επιτροπή Αλληλεγγύης στρατευμένων και το Δίκτυο Ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος. Απαιτούμε την απαλλαγή του από τις κατηγορίες και την αθώωση του.