Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες! Διαδήλωση: Σάββατο 18 Μάρτη, 15:00 Ομόνοια

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

ΚΑΤΩ Η ΕΥΡΩΠΗ-ΦΡΟΥΡΙΟ!

 –

Διαδήλωση: Σάββατο 18 Μάρτη, 15:00 Ομόνοια

Κάθε μέρα που περνάει χιλιάδες άνθρωποι σε πολλές περιοχές της γης παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς και του ξεριζωμού από τις εστίες τους, μπλεγμένοι στη δίνη των πολέμων, της εξαθλίωσης και της καταστροφής, που το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα σπέρνει παντού μέσα στη θανάσιμη κρίση του. Η Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο νεκροταφείο προσφύγων, που αφού είδαν τις χώρες τους και τις ζωές τους να καταστρέφονται από τους πολέμους που προκάλεσαν οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, βρήκαν μπροστά τους τα τείχη και τα  δολοφονικά σώματα τύπου FRONTEX της «πολιτισμένης» Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι υπεύθυνοι για τους πολέμους και τη δυστυχία εκατομμυρίων ανθρώπων αρνούνται πεισματικά να δεχθούν τους πρόσφυγες και, με την επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, οδήγησαν στον εγκλωβισμό εκατοντάδων χιλιάδων από αυτούς σε μια χώρα μόνο κατ’ ευφημισμό «ασφαλή».

Από κοντά η άθλια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ντροπιάζει καθημερινά τον ελληνικό λαό με το αίσχος των στρατοπέδων συγκέντρωσης, όπου χιλιάδες πρόσφυγες στοιβάζονται κυριολεκτικά σαν ζώα, οδηγούμενοι πολλές φορές ακόμα και στον θάνατο. Αφήνει τους πρόσφυγες να θαλασσοπνίγονται, στο έλεος των διακινητών, της FRONTEX και του ΝΑΤΟ, που λυμαίνονται το Αιγαίο. Αρνείται να τους παράσχει ασφαλείς και ανθρώπινους δημόσιους χώρους στέγασης και επαναφέρει το αποκρουστικό μνημονιακό Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, ακολουθώντας τις πιο αντιδραστικές και ακροδεξιές κραυγές και χτυπώντας βάναυσα τους κινηματικούς χώρους όπου οργανώνεται εθελοντική φιλοξενία προσφύγων.

Είναι ώρα όλοι εμείς, εργαζόμενοι, νέοι και φτωχά λαϊκά στρώματα να απαντήσουμε και, ενωμένοι με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, να αγωνιστούμε για:

  • Να κλείσουν τώρα όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Πολύ σύντομα, αυτά τα κολαστήρια δεν θα «φιλοξενούν» μόνο πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και όσους αγωνίζονται ενάντια στη βαρβαρότητα των μνημονίων.
  • Στέγαση και ανθρώπινες συνθήκες για όλους τους πρόσφυγες.
  • Χαρτιά για όλους τους μετανάστες, ίσα δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους. Η εξάπλωση του ρατσιστικού δηλητηρίου, οι κάθε είδους διακρίσεις σε βάρος των «ξένων» και το διαρκές κυνηγητό των «παράνομων» μεταναστών, τους μόνους που εξυπηρετούν είναι το κεφάλαιο και την εργοδοσία, επιτρέποντάς τους να συμπιέζουν συνεχώς προς τα κάτω και τα δικαιώματα των ντόπιων εργαζομένων.
  • Όχι στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Έξω NATO και FRONTEX από το Αιγαίο.
  • Ανοιχτά σύνορα με ελεύθερη οργανωμένη και ασφαλή διέλευση για πρόσφυγες και μετανάστες. Να απορρίψουμε τη λογική του κεφαλαίου και του σάπιου συστήματος, ότι τάχα «δεν χωράνε άλλοι». Σε μια χώρα όπου η οικονομία και η κοινωνία καταστρέφονται διαρκώς από τη μνημονιακή λαίλαπα, ήδη πολλοί από μας, ιδιαίτερα η νεολαία, και στο άμεσο μέλλον όλο και περισσότεροι, δεν «χωράμε» και θα μας οδηγούν είτε στην ξενιτιά είτε στην εξαθλίωση και το περιθώριο. Η εισροή χιλιάδων ανθρώπων πρόθυμων να ζήσουν ειρηνικά, να δουλέψουν, να συμβάλουν στην παραγωγή και την προκοπή της χώρας μας (όπως άλλωστε ήδη έκαναν και κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες) είναι ευλογία για κάθε τόπο και θα είναι ακόμα περισσότερο, σε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από χρέος, μνημόνια, ΕΕ-ΝΑΤΟ, με τα μέσα παραγωγής να ελέγχονται από αυτούς που τα δουλεύουν, με τις τύχες της να καθορίζονται από μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων.

OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ