Αντεπίθεση των Εργαζομένων: Νεκρός 22χρονος εργαζόμενος στα Μικέλ. Όχι άλλες εργατικές δολοφονίες!

                               

Νεκρός 22χρονος εργαζόμενος στα Μικέλ 

Όχι άλλες εργατικές δολοφονίες!

Στη λίστα των εργοδοτικών εγκλημάτων που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια προστέθηκε η δολοφονία του 22χρονου Μέμο που δούλευε ως διανομέας στο κατάστημα της επιχείρησης Mikel. Ο εργαζόμενος είχε τραυματιστεί σοβαρά την Πέμπτη 2 Μάρτη στη βάρδια του, και κατέληξε μια εβδομάδα μετά.

Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί άλλο ένα εργατικό ατύχημα

Πρόκειται για ακόμα ένα συνειδητό έγκλημα σε βάρος της εργατική τάξης! Όπως γνωρίζουμε και το βιώνουμε καθημερινά οι συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλείας μας είναι τραγικές. Ειδικότερα για του εργαζόμενους στο τομέα διανομείς, όπου οι εργοδότες πιέζουν να είναι πιο γρήγορη, πιο αποτελεσματικοί, με εξαντλητικά ωράρια, έχοντας τους ανασφάλιστους ή μισοασφαλισμένους, με δικές τους βενζίνες και μηχανάκια, και στην καλύτερη περίπτωση ένα ξεροκόμματο για μισθό, αποτέλεσμα όλη αυτή η εντατικοποίηση να οδηγεί σε ατυχήματα – δολοφονίες. Η κατάσταση αυτή είναι μέρος της συνολικότερης πραγματικότητας που ο παρακμασμένος καπιταλισμός επιβάλει. Αυτής του μνημονιακού φασισμού του δόγματος «απαγορεύεται το απαγορεύεται για το κεφάλαιο» Ας μην ξεχνάμε και την κατάπτυστη απόφαση του Άρειου Πάγου για τη συνυπαιτιότητα του εργαζόμενου σε εργατικό ατύχημα που δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να ζητάει μέχρι και αποζημίωση!  

Όχι άλλες θυσίες στο βωμό του κέρδους των καπιταλιστών/αφεντικών

Ε.Ε. – Καπιταλιστές – Παλιοί και νέοι μνημονιακοί μας έχουν κηρύξει έναν ανελέητο ταξικό πόλεμο. ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ! Οι  εργαζόμενοι, οι  νέοι, οι  φτωχοί  πρέπει να εξεγερθούμε ενάντια στην πραγματικότητα που μας έχουν επιβάλει. Μαχητικοί αποφασιστικοί αγώνες για να στείλουμε μια και καλή στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας τους μνημονιακούς κανίβαλος και το σάπιο  καπιταλιστικό σύστημα που τους παράγει. 

Aντεπίθεση των Εργαζομένων