Αντεπίθεση των Εκπαιδευτικών: Έξω οι νεοναζί δολοφόνοι από τα σχολεία! Δικαίωμα στη μόρφωση για όλα τα παιδιά των προσφύγων!

Έξω οι νεοναζί δολοφόνοι από τα σχολεία!

Δικαίωμα στη μόρφωση για όλα τα παιδιά των προσφύγων!

 –

Στις 17 Γενάρη, ομάδα μελών της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής (Χ.Α.), με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή της Λαγό (άμεσο υπεύθυνο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα), εισέβαλε στο Δημοτικό Σχολείο του Νέου Ικονίου στο Πέραμα, όπου πρόκειται να φοιτήσουν παιδιά προσφύγων από τη δομή υποδοχής του Σχιστού. Με το γνωστό τους θράσος και ωμότητα, οι νεοναζί δολοφόνοι τραμπούκισαν και γρονθοκόπησαν δασκάλους και γονείς, που υπερασπίζονταν το αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση. Για πολλοστή φορά, η εγκληματική δράση της ΧΑ είχε την πλήρη ανοχή και κάλυψη των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στον  χώρο, ενώ οι διάλογοι μεταξύ αστυνομικών και χρυσαυγιτών που καταγράφηκαν επιβεβαιώνουν ξανά τις γνωστές «σχέσεις στοργής» Αστυνομίας – Χ.Α. Έτσι, το πλαίσιο που δημιουργείται ουσιαστικά εξασφαλίζει, με πλήρη συνυπευθυνότητα της κυβέρνησης, ότι άλλο ένα φασιστικό έγκλημα θα μείνει ατιμώρητο, την ίδια ημερομηνία μάλιστα που έγινε και η δολοφονία του μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν από τη Χ.Α.

Η αποθράσυνση των χρυσαυγιτών, που πιθανότατα σηματοδοτεί ένα νέο κύμα εγκληματικής δράσης τους, δεν στηρίζεται μόνο στην προκλητική στάση της «αμερόληπτης» ελληνικής δικαιοσύνης και την κωλυσιεργία της στη δίκη της Χ.Α. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι απόλυτα συνυπεύθυνη, καθώς έχει ξεκινήσει μια ελάχιστα συγκαλυμμένη προσπάθεια «ξεπλύματος» των νεοναζί, με την πρόσφατη παρουσία υπουργών και βουλευτών της δίπλα στον Κασιδιάρη και άλλους χρυσαυγίτες στο Καστελλόριζο και τις δηλώσεις του τέως υπουργού Δικαιοσύνης Παρασκευόπουλου περί «ενσωμάτωσης» της Χ.Α. στο πολιτικό σύστημα. Άλλωστε και στο θέμα της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων, η κυβέρνηση «κλείνει το μάτι» στους διάφορους «αγανακτισμένους πολίτες» που αντιδρούν στη φοίτησή τους στα ελληνικά σχολεία, καθώς περιορίζει ουσιαστικά τα προσφυγόπουλα σε ένα εκπαιδευτικό «γκέτο», με τα ειδικά τμήματα που θα λειτουργούν αποκλειστικά στην απογευματινή ζώνη (2-6 μμ), αποκλείοντάς τα από το πρωινό πρόγραμμα. Χαρακτηριστική είναι η στάση του διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας, που παράνομα και ετσιθελικά απορρίπτει αιτήσεις προσφύγων να φοιτήσουν κανονικά τα παιδιά τους στο πρωινό πρόγραμμα των σχολείων. Τα παιδιά των προσφύγων έχουν κάθε δικαίωμα να ενταχθούν πλήρως και ομαλά στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, μετά την απαραίτητη φοίτησή τους σε τμήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.

Η αμέριστη και ολόπλευρη αλληλεγγύη και συμπαράσταση που πρέπει ως εργαζόμενοι και ως γονείς να δείξουμε στους πρόσφυγες και πολύ περισσότερο στα παιδιά τους δεν είναι απλά θέμα «ανθρωπισμού». Οι φασιστικές επιθέσεις, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου στοιβάζονται χιλιάδες άνθρωποι κάτω από άθλιες συνθήκες που προσβάλλουν όλους μας, η προκλητική ανοχή κυβέρνησης και δικαιοσύνης, η εγκληματική πολιτική της ΕΕ στο προσφυγικό και πάνω απ’ όλα το δηλητήριο του ρατσισμού που εξαπλώνεται στην ελληνική κοινωνία, απειλούν να δημιουργήσουν μια ακόμα πιο ασφυκτική και εφιαλτική κατάσταση για όλους εμάς που βιώνουμε τη βαρβαρότητα των μνημονίων. Τα παιδιά των προσφύγων, μια ολόκληρη γενιά που ξεριζώθηκε από τον τόπο της και στερήθηκε βάναυσα κάθε ελπίδα για μια ομαλή και ειρηνική ζωή, έχουν απόλυτο και αναφαίρετο δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν παιδεία, όπως τα παιδιά όλου του κόσμου.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ