Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Καταγγελία της Μαθητικής Αντεπίθεσης

Καταγγελία της Μαθητικής Αντεπίθεσης

To πρωί της 6ης Δεκέμβρη, ενόψει της μαθητικής πορείας για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη και την εξέγερση που είχε ακολουθήσει, είχαμε κανονίσει να βρεθούμε μία ομάδα μαθητών από το λύκειο Βαρβακείου, για να κρεμάσουμε στα κάγκελα το πανό μας.

Καθώς κρεμούσαμε το πανό, σταμάτησαν μπροστά μας δύο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ για να «ελέγξουν» την κατάσταση και με ειρωνικό ύφος μας ρώτησαν «τι γίνεται εδώ;». Mας ζήτησαν να ανοίξουμε το πανό για να δουν τι γράφει και κάλεσαν κάποιον ανώτερό τους για να αναφέρουν το «γεγονός». Κατά τη διάρκεια της  μεταξύ τους συνομιλίας, μας χλεύαζαν, μεταφέροντας τα στοιχεία μας, το σχολείο κ.α. Λες και ήμασταν τίποτα εγκληματίες, έκαναν έλεγχο στις τσάντες και στις τσέπες μας και ειρωνεία και τα απαξιωτικά σχόλια συνεχίστηκαν με ατάκες όπως «Θα πάτε στην παρέλαση το απόγευμα να φανταστώ;», «Μήπως ετοιμάζετε καμιά κατάληψη;», «Πανό για την 28η Οκτωβρίου φτιάξατε;» κ.α. Και αφού έκαναν το “καθήκον” τους αποχώρησαν, λέγοντάς μας επιτακτικά να τα μαζέψουμε και να φύγουμε.

Η ενέργεια αυτή είχε καθαρά στόχο να απαξιώσει τη συγκεκριμένη μέρα και το τι σημαίνει για τη νεολαία και να μας τρομοκρατήσει. Είναι άλλη μία ένδειξη της επαναφοράς του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης ακόμη πιο σκληρού και σκοτεινού. Κατάφερε βέβαια το ακριβώς αντίθετο να μας εξοργίσει! Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από μας, να κυκλοφορούμε με το φόβο, να μας σταματούν σε κάθε γωνία για έλεγχο και να διστάζουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες που δικαιούμαστε απόλυτα, όπως αυτή για το κρέμασμα του πανό στο σχολείο ή το δικαίωμα της διαδήλωσης ή το να παλεύουμε για ένα καλύτερο μέλλον. Δε μπορεί να γίνει αποδεκτό να γινόμαστε αποδέκτες χλευασμού και κοροϊδίας και να μην κάνουμε τίποτα μόνο και μόνο επειδή έχουμε απέναντί μας μία «στολή». Ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν συνέχεια, κάνοντας το ρόλο της αστυνομίας όλο και πιο ξεκάθαρο. Δηλαδή ένα από τα όπλα της κυβέρνησης και του αστικού κράτους ενάντια σε μας και τους αγώνες μας. Τα περιστατικά αυτά θα πληθαίνουν όσο η κρίση βαθαίνει. Η τρομοκρατία δε θα περάσει!  Μέσα από τους αγώνες μας  θα τσακιστεί!

7/12/2016