Eνάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τον πόλεμο, το ξερίζωμα των λαών και τον ρατσισμό. Διαδήλωση Πέμπτη 20/10, 18:00, Προπύλαια

Eνάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τον πόλεμο, το ξερίζωμα των λαών και τον ρατσισμό

Μαχητικοί αγώνες εργαζομένων και νεολαίας – Σύγκρουση με ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ–ΝΑΤΟ–ΕΕ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: Πέμπτη 20/10, 18:00, από τα Προπύλαια στην αμερικάνικη Πρεσβεία

Ο πόλεμος στη Συρία μπαίνει στην πιο κρίσιμη και ίσως πιο επικίνδυνη φάση του. Tο χάος που έχουν δημιουργήσει οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών και των αντιδραστικών καθεστώτων της περιοχής είναι τεράστιο. 500.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία, ενώ 11 εκ. έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους. Συνεχίζονται οι πιο άγριες μάχες των τελευταίων ετών, με τις δυνάμεις του Άσαντ και τη Ρωσία να μάχονται για τον έλεγχο του Χαλεπίου, ενώ οι ΗΠΑ στο όνομα του πολέμου “κατά της τρομοκρατίας” στην πραγματικότητα στηρίζουν και χρησιμοποιούν το Ισλαμικό Κράτος. Η αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής (Τουρκία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη κ.λπ.) είναι αναμφισβήτητο γεγονός. Τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις συγκεντρώνονται σε Μ. Ανατολή και Μεσόγειο, ενώ στη σύγκρουση εμπλέκονται όλες οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής μας (ΗΠΑ και ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, Ρωσία και Κίνα, μεγάλες περιφερειακές δυνάμεις όπως Τουρκία, Ιράν κ.ά.), δημιουργώντας έναν θανάσιμο κίνδυνο για τους εργαζόμενους και τους λαούς της περιοχής και όλου του κόσμου.

Εκατομμύρια πρόσφυγες προσπαθούν να διαφύγουν για να σώσουν τις ζωές τους και των παιδιών τους. Φέτος έφτασαν στις ακτές της Μεσογείου 300.000 άνθρωποι, ενώ 3.211 έχασαν τη ζωή τους μέχρι στιγμής. Η ευρεία στρατιωτικοποίηση του Αιγαίου και της Μεσογείου, ιδιαίτερα μετά τις συμφωνίες ΕΕ–Τουρκίας, καθιστούν το 2016 την πιο θανατηφόρα χρονιά που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής. Ταυτόχρονα συνεχίζεται το στοίβαγμα χιλιάδων ανθρώπων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, κάτω από τραγικές, άθλιες συνθήκες υγιεινής, επισιτισμού και ασφάλειας. Όχι μόνο καθημερινά η Ελλάδα προχωρά σε δεκάδες απελάσεις μεταναστών/προσφύγων προς την Τουρκία, αλλά ταυτόχρονα συνεχίζει αμείωτα να μετατρέπει σε αποθήκες ψυχών–φυλακές τα λεγόμενα hotspots, όπου στοιβάζονται σε λίγα τετραγωνικά μέτρα διπλάσιοι άνθρωποι από την πραγματική χωρητικότητα. Οι καθημερινές πια εξεγέρσεις προσφύγων ενάντια στις ταπεινωτικές συνθήκες διαβίωσης και κράτησης, ενάντια στην ατέλειωτη καθυστέρηση στην εξέταση των αιτημάτων ασύλου, είναι ενδεικτικές της εκρηκτικής κατάστασης. Ο πολύμηνος αναγκαστικός εγκλωβισμός και οι ανύπαρκτες υποδομές είναι δεδομένο πως θα συνεχίσουν να προκαλούν θανάτους προσφύγων από “τυχαία” ή μη αίτια.

Η Συμφωνία ΕΕ–Τουρκίας (προέβλεπε μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη) ουσιαστικά έχει παγώσει, αφού λιγότεροι από 5.000 πρόσφυγες έχουν μετεγκατασταθεί (μόνο το 3%). Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, πειθήνιο όργανο των ιμπεριαλιστών και του ΝΑΤΟ, παρά τα ασύστολα ψέματα και τη μαύρη προπαγάνδα ότι “διαχειρίζεται το προσφυγικό”, δεν μπορεί παρά να περιθωριοποιεί και να καταστέλλει τους πρόσφυγες/μετανάστες, με τους μόνους “κοινωνικούς λειτουργούς” (το ακούσαμε και αυτό!) που προσλαμβάνει να είναι αστυνομικοί! Ταυτόχρονα, το δημοκρατικό προσωπείο της για “ίσες ευκαιρίες των προσφυγόπουλων” και πρόσβασή τους στο σχολείο, συμπληρώνει τη γελοιότητα και αθλιότητά αυτών των καλυμμένων ρατσιστών: η περίφημη “ένταξη” αφορά μόνο 1.500 παιδιά και αυτό σε απογευματινά τμήματα, από το σύνολο των 22.000 παιδιών, ενώ την ίδια στιγμή τα δημόσια σχολεία καταρρέει από ελλείψεις προσωπικού, υλικών πόρων, υποδομών κ.λπ.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στα πιο τυχοδιωκτικά, φιλοπόλεμα και αντιδραστικά κέντρα (ΗΠΑ, Ισραήλ, Αίγυπτος, ΝΑΤΟ/ΕΕ), συνεχίζοντας αμείωτα την στρατιωτικοποίηση του Αιγαίου (μετατροπή της Frontex σε Ευρωπαϊκή Χωροφυλακή), παραχωρώντας διευκολύνσεις για τον πόλεμο (Σούδα, Άραξος, Άκτιο κ.λπ) και την επιθετικότητα των ιμπεριαλιστών. Η ρατσιστική και ξενοφοβική ΕΕ όπου στηρίζεται, όχι μόνο δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα αλλά το γιγαντώνει, με τη συνέχιση του πολέμου, το μίσος ενάντια στους πρόσφυγες που προκαλούν τα κλειστά σύνορα, οι φράχτες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, η εξαθλίωση και η πείνα της Ευρώπης–Φρούριο.

Με μαχητικούς αγώνες να τους σταματήσουμε! Να ξεριζώσουμε τη ρατσιστική προπαγάνδα και τις φασιστικές πρακτικές του κράτους έκτακτης ανάγκης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, της ΕΕ και της FRONTEX, των τραμπούκων της Χρυσής Αυγής που τους συμπληρώνουν. Να σταματήσουμε την απειλή της γενίκευσης του πολέμου και κάθε ελληνικής συμμετοχής, να παλέψουμε για τις δικές μας ανάγκες! Με αντιπολεμικές κινητοποιήσεις, με κινήσεις έμπρακτης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες «από τα κάτω», με κινητοποιήσεις όπως των μαθητών που υπεράσπισαν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία τους.

Τα πολεμικά μέτωπα και εκρήξεις σε όλο τον πλανήτη (Μ. Ανατολή, Ουκρανία, Ασία/Ειρηνικός) γίνονται όλο πιο απειλητικά, για το ίδιο το μέλλον της ανθρωπότητας. Αιτία είναι η κρίση και το σάπισμα του καπιταλιστικού συστήματος, που γεννάει τρομακτικούς ανταγωνισμούς. Είναι επείγουσα ανάγκη η ανάπτυξη της αντιπολεμικής, αντιιμπεριαλιστικής, διεθνιστικής πάλης του εργατικού κινήματος, στον δρόμο για να επιβάλλουμε την μόνη πραγματική διέξοδο και εναλλακτική, τον Σοσιαλισμό.

Κατάργηση της επαίσχυντης συμφωνίας ΕΕ–κυβέρνησης–Τουρκίας. Ανοιχτά σύνορα, άσυλο, άμεσα μέτρα για ανθρώπινες συνθήκες (σίτιση, στέγαση, εκπαίδευση κ.λπ.) για όλους τους πρόσφυγες. Κάτω τα στρατόπεδα, όχι στην γκετοποίηση και εξαθλίωσή τους.

 

Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ/ΕΕ, έξω οι βάσεις. Καμία συμμαχία με τα αντιδραστικά καθεστώτα Ισραήλ και Αιγύπτου.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ