Ανεπιθύμητος ο Σφαγέας του αιγυπτιακού λαού – Δικτάτορας Αλ-Σίσι (Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ)

Ανεπιθύμητος ο Σφαγέας του αιγυπτιακού λαού – Δικτάτορας Αλ-Σίσι

Από τις 8-10 Δεκεμβρίου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα ο δικτάτορας της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι. Ο δικτάτορας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και άλλα κυβερνητικά στελέχη. Η επίσκεψη αποτελεί συνέχεια της συνεργασίας των δύο χωρών και της τριμερούς συμφωνίας (Αίγυπτος-Ελλάδα-Κύπρος) που υπεγράφη μεταξύ των τριών κυβερνήσεων τον Απρίλη (δείτε εδώ: https://www.okde.gr/archives/3611).

Όσο και αν προσπαθούν, κυβέρνηση και ΜΜΕ δεν μπορούν να αποκρύψουν ότι ο στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι ήρθε στη εξουσία με αιματηρό πραξικόπημα, κατάργησε τις δημοκρατικές και πολιτικές ελευθερίες, το κοινοβούλιο και το νόμιμο Πρόεδρο Μόρσι και «εκλέχτηκε» πρόεδρος με εκλογές βίας και νοθείας όπου πήρε το 96,9% των ψήφων! Στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές συμμετείχαν μόνο κόμματα αρεστά στο δικτατορικό καθεστώς. Δεν μπορούν να αποκρύψουν επίσης ότι καθημερινά δολοφονούνται, συλλαμβάνονται και καταδικάζονται σε εξοντωτικές ποινές και σε θάνατο δεκάδες Αιγύπτιοι (συνολικά δεκάδες χιλιάδες) που προέρχονται από τους μετριοπαθείς δεξιούς, Αδελφούς μουσουλμάνους, μέχρι δημοκράτες και αριστερούς που πρωτοστάτησαν στις εξεγέρσεις της πλατείας Ταχρίρ.

Είναι ντροπή για οποιαδήποτε κυβέρνηση να υποδέχεται με τιμές (πλήθος κυβερνητικών στελεχών, στρατός, μπάντες, κόκκινα χαλιά κ.α.) έναν αιμοσταγή δικτάτορα. Ο ίδιος ο Σίσι στη συνάντηση του με τον πρόεδρο της δημοκρατίας, Παυλόπουλο δήλωσε πολύ ευχαριστημένος που η Ελλάδα στηρίζει από την αρχή της “επανάσταση” της 3ης Ιουλίου (ημερομηνία του πραξικοπήματος).

Κινήσεις σαν κι αυτή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελούν de facto αναγνώριση της πολιτικής των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ και ΕΕ στην Μέση Ανατολή και κατ’ επέκταση των αιματηρών πολεμικών συγκρούσεων και των δικτατοριών. Η στενή αυτή σχέση με τους δολοφόνους ιμπεριαλιστές δεν μπορεί να συνεχιστεί! Το επόμενο βήμα θα είναι άμεση εμπλοκή της Ελλάδας, πιθανόν και με αποστολή στρατευμάτων (πέρα από την αυξανόμενη χρήση των βάσεων και τις ναυτικές περιοπολίες), στις πολεμικές συγκρούσεις οι οποίες αυξάνονται καθημερινά στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να είναι σε εγρήγορση, να αγωνιστούμε ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο, να αποτρέψουν την συμμετοχή της χώρας στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών.

– Νίκη στον αιγυπτιακό λαό! Κάτω η αιματοβαμμένη χούντα του στρατηγού Σισι

– Καμία διπλωματική σχέση με τη χούντα της Αιγύπτου. Ακύρωση της επαίσχυντης τριμερούς συμφωνίας 
– Έξοδος από ΕΕ και ΝΑΤΟ. Να κλείσουν οι βάσεις. Καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επέμβάσεις

ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ  ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ