Μήνυμα στήριξης της εκλογικής καμπάνιας της Ο.Κ.Δ.Ε. από την Lutte Ouvriere (Γαλλία)

Μήνυμα στήριξης της εκλογικής καμπάνιας της Ο.Κ.Δ.Ε. από την Lutte Ouvriere (Γαλλία)*

Αγαπητοί σύντροφοι,

Κατεβαίνετε στις εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη, σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση για την εργατική τάξη και τους φτωχούς. Εξαιτίας των αποφάσεων που επιβλήθηκαν από τους ευρωπαίους ηγέτες και τους οικονομικούς θεσμούς, η εργατική τάξη είναι υποχρεωμένη να πληρώσει για να διασφαλίσει τα κέρδη των τραπεζών, να εγγυηθεί στους καπιταλιστές ότι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τους τόκους του χρέους. Είναι μια ταξική πολιτική που χτυπά τους εργάτες όλων των ευρωπαϊκών χωρών, αλλά ακόμη περισσότερο τους εργάτες της Ελλάδας.

Απέναντι σ’ αυτήν την κατάσταση, εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας με τους εργάτες της χώρας σας, οι οποίοι στοχοποιούνται από την ελληνική και ευρωπαϊκή μπουρζουαζία, για να πληρώσουν για την κρίση του συστήματός τους. Σ’ αυτήν την κατάσταση, η οποία μπορεί να αποτελέσει το μέλλον και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, είναι απαραίτητο να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα για την οργάνωση των εργατών και τους αγώνες για τους ζωτικούς στόχους τους.

Από αυτήν την άποψη, δεν νομίζουμε, σε αντίθεση με ό,τι γράφετε, ότι η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ μπορεί να αποτελέσει έναν τέτοιο στόχο. Αλλά νομίζουμε, όπως και εσείς, ότι είναι σημαντικό για τους επαναστάτες τροτσκιστές αγωνιστές να αδράξουν όλες τις ευκαιρίες για να υποστηρίξουν διεθνιστικές, ταξικές θέσεις, να υποστηρίξουν ότι η μπουρζουαζία θα πρέπει να πληρώσει και να υποστηρίξουν μια κομμουνιστική προοπτική απέναντι σ’ αυτό το καπιταλιστικό σύστημα που βυθίζει όλο τον κόσμο στη φτώχεια.

Σας ευχόμαστε πλήρη επιτυχία στην εκλογική καμπάνια σας και στέλνουμε επαναστατικούς κομμουνιστικούς χαιρετισμούς.

Για τη Lutte Ouvriere,

Sylvie Marechal

* Η Lutte Ouvriere είναι μία από τις παλαιότερες τροτσκιστικές οργανώσεις, η μεγαλύτερη οργάνωση της Επαναστατικής Αριστεράς αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη με βαθιές ρίζες στην γαλλική εργατική τάξη.