Μετανάστες και ντόπιοι κοινοί αγώνες να ξηλώσουμε τον μνημονιακό μεσαίωνα! (Προκήρυξη της ΟΚΔΕ για την παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού)

Μετανάστες – ντόπιοι εργάτες κοινοί αγώνες

Να ξηλώσουμε τον μνημονιακό μεσαίωνα!

 

H Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού είναι μια αφορμή να αναδείξουμε τις απάνθρωπες συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι και ειδικά το πιο ευπαθές κομμάτι τους, οι μετανάστες και οι πρόσφύγες. Ο μνημονιακός φασισμός μεταμόρφωσε τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους, ως υπεύθυνους για την εγκληματικότητα και την εξαθλίωση, ως υπεύθυνους για όλα τα δεινά μας. Καλλιεργώντας μαζικά τον φόβο οι μνημονιακοί με ή χωρίς σβάστικα εξαπέλυσαν ένα πραγματικό πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες («επανακατάληψη των πόλεων», «Ξένιος Δίας», «υγειονομική βόμβα») ανοίγοντας τον δρόμο στους δολοφόνους φασίστες της Χρυσής Αυγής να δρουν ανενόχλητοι μαχαιρώνοντας μαζικά μετανάστες και αγωνιστές υπό την προστασία της ΕΛ.ΑΣ. Δημιούργησαν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης («κέντρα φιλοξενίας» κατά την φασιστοειδή ρητορική τους!!) όπως της Αμυγδαλέζας αλλά και δεκάδες άλλα σε όλη την ελληνική επικράτεια. Ύψωσαν φράχτη στον Έβρο σύμφωνα με τους νέους κανόνες δράσης της FRONTEX για να υπερασπιστούν την ρατσιστική Ευρώπη φρούριο.

Οι εργοδότες αποθρασύνθηκαν εντελώς από τις μνημονιακές πολιτικές, τη διάλυση της εργατικής νομοθεσίας και των συλλογικών συμβάσεων συνεχίζουν να βγάζουν στην κυριολεξία εκατομμύρια στις πλάτες των εργαζομένων. Μια νέα φριχτή ιστορία εργατικής εκμετάλλευσης, μια νέα «υπόθεση Μανωλάδας» αποκαλύφθηκε τις τελευταίες μέρες στην Αχαΐα. Εννέα μετανάστες εργάτες από τη Ρουμανία ήταν φυλακισμένοι κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης και σίτισης σε κελιά παραπλεύρως μεγάλης πτηνοτροφικής μονάδας στην Χαλανδρίτσα Αχαΐας. Η εργοδοσία δεν δίσταζε ακόμα και να πυροβολεί στον αέρα ή ακόμα και στα πόδια των εργατών αν δεν δούλευαν. Το μαρτύριο τελείωσε όταν δύο από τους εργάτες κατάφεραν να δραπετεύσουν και κατήγγειλαν το γεγονός στη ρουμανική πρεσβεία. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στην πτηνοτροφική μονάδα, συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης και ο επιστάτης, ενώ ελευθερώθηκαν και οι επτά σύγχρονοι δούλοι.. Ο ιδιοκτήτης φαίνεται ότι είχε την κάλυψη τοπικών αρχών αφού το 2013 είχε ξανασυλληφθεί για εμπορία ανθρώπων αλλά η τύχη της υπόθεσης και της δικογραφίας αγνοείται. Το περιστατικό αυτό θα το ζήλευαν και οι τσιφλικάδες του 19ου αιώνα.

Μπορεί στις 25 Γενάρη ο ελληνικός λαός να αποφάσισε ότι θέλει να ζήσει χωρίς μνημόνια αλλά οι επιπτώσεις τους και αυτοί που τα επέβαλαν παραμένουν και απειλούν να μας γυρίσουν πίσω. Μετανάστες και ντόπιοι εργαζόμενοι πρέπει από κοινού να παλέψουμε για να ξηλώσουμε τα μνημόνια και τις πολιτικές τους στην πράξη. Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στις εκβιαστικές πολιτικές των ιμπεριαλιστών και τις μπουρζουαζίας που δημιουργούν ασφυξία σε όλη την εργατική τάξη. Δεν θέλουμε άλλες γυναίκες και παιδιά πνιγμένα στα χέρια των δουλεμπόρων που τους θρέφουν οι ρατσιστικοί νόμοι. Πρέπει να κλείσουμε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να ανοίξει η διαδικασία για να πάρουν χαρτιά όλοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες και να δοθεί η ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών. Να τσακίσουμε τις φασιστικές συμμορίες της χρυσής αυγής που δολοφονεί αγωνιστές και μετανάστες. Μετανάστες και ντόπιοι εργαζόμενοι πρέπει από κοινού να παλέψουμε για να ξηλώσουμε τα μνημόνια και τις πολιτικές τους στην πράξη.

 

  • Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών – Να διαλύσουμε το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.

  • Διάλυση της Frontex – Έξω από Ε.Ε-Ευρώ-ΝΑΤΟ

  • Μαχητικοί αγώνες μεταναστών και ντόπιων εργατών για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών.

  • Παραδειγματική τιμωρία των δουλεμπόρων της Αχαΐας– Να ξηλώσουμε το σύγχρονο μνημονιακό μεσαίωνα

  • Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών – Ιθαγένεια στους μετανάστες Β γενιάς.