Χαιρετίζουμε την επιστροφή στον αέρα της ελεύθερης αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ (Ανακοίνωση της Ο.Κ.Δ.Ε.)

Χαιρετίζουμε την επιστροφή στον αέρα της ελεύθερης αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ  

 

 H Ο.Κ.Δ.Ε. χαιρετίζει την επιστροφή στον αέρα της ελεύθερης αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ, αυτής που κρατούν στον αέρα επί 19 μήνες οι απολυμένοι εργαζόμενοι της. Το πρόγραμμα της ελεύθερης ΕΡΤ 3 λαμβάνεται πλέον με ψηφιακό σήμα στην Αττική (στις συχνότητες 34 και 58) και καλύπτει αυτή τη στιγμή το 68% της χώρας. Το σήμα της εκπέμπεται και σε Ρέθυμνο, Χανιά, Πάτρα, Θεσσαλία και Λαμία. Την προσπάθεια αυτή των εργαζόμενων της ΕΡΤ που με αξιοπρέπεια, αντοχή και πείσμα συνεχίζουν και αναβαθμίζουν τον παραδειγματικό αγώνα τους, η Ο.Κ.Δ.Ε. θα την στηρίξει ολόψυχα και στην πράξη, με κάθε τρόπο, και φυσικά και με την παρουσία υποψηφίων και εκπροσώπων της στις εκπομπές και στο πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία να στηρίξουν την «ανοιχτή ΕΡΤ», έναν αγώνα που έδωσε ένα σημαντικό χτύπημα στην χουντική συγκυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου και άνοιξε τον δρόμο για το ξηλωμά της, που είναι ένα ανοιχτό βήμα στην κοινωνία, στους αγώνες των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας, προσφέροντας ενημέρωση και πολιτιστικό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου – και ένα καλό παράδειγμα αυτοδιαχείρισης ενός ραδιοτηλεοπτικού μέσου από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Παλεύουμε για την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων, σε μια ΕΡΤ δημόσια, κάτω από έλεγχο/διαχείριση των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Στηρίζουμε τον αγώνα, το πρόγραμμα και το απεργιακό ταμείο των απολυμένων εργαζόμενων της ΕΡΤ

Καμία συμμετοχή – νομιμοποίηση στο έκτρωμα της ΝΕΡΙΤ