Νίκη στην Απεργία Πείνας των Σύριων Προσφύγων Πολέμου (Ανακοίνωση της Ο.Κ.Δ.Ε.)

Νίκη στην Απεργία Πείνας των Σύριων Προσφύγων Πολέμου!

Κάτω η σύγχρονη χούντα των στρατοπέδων συγκέντρωσης,

της Frontex και των ΜΑΤ!

 

Από τις 19 Νοέμβρη οι Σύριοι πρόσφυγες πολέμου ξεκίνησαν απεργία πείνας ξαναβάζοντας σε κίνδυνο την ζωή τους διεκδικώντας την αυτονόητη αναγνώριση τους ώς πρόσφυγες πολέμου σε Ελλάδα και Ε.Ε, την άμεση παροχή τροφής, στέγης, εργασίας και ταξιδιωτικών εγγράφων για να ταξιδέψουν όπου αυτοί επιθυμούν. Η απεργία πείνας των Σύριων προσφύγων μπαίνει μέρα με την ημέρα σε μια πιο κρίσιμη φάση για την υγεία και τη ζωή τους. Οι 200 και πλέον απεργοί πείνας, οι δεκάδες γυναίκες και τα παιδιά, όλοι όσοι κατάφεραν να γλυτώσουν από τον πόλεμο και το χάος που έχουν δημιουργήσει οι ιμπεριαλιστές στην περιοχή έρχονται αντιμέτωποι με μια εξίσου σκληρή και απάνθρωπη κατάσταση.

Η ελληνική κυβέρνηση, έμμεσα υπεύθυνη για την τραγική τους μοίρα, η ίδια που δίνει γη και ύδωρ στους σφαγείς των λαών ΗΠΑ και Ε.Ε, η ίδια που σφίγγει το αιματοβαμμένο χέρι του Νετανιάχου και σφιχταγκαλιάζεται με τον χασάπη Σίσι τους αντιμετωπίζει σαν επικίνδυνους παρίες, σαν μιάσματα που πρέπει να “εκκαθαριστούν”. Αυτοί που πρέπει να “εκκαθαριστούν” είναι η λαομίσητη συγκυβέρνηση, οι αρχιτέκτονες του κράτους έκτακτης ανάγκης, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, αυτοί που έχουν μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε μια απέραντη “υγειονομική ζώνη” εξαθλιωμένων και ανέργων και την Μεσόγειο από θάλασσα των λαών σε μαζικό τάφο της Frontex.

Ο αγώνας αυτός, μια κραυγή αγωνίας και αξιοπρέπειας για την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη είναι αγώνας όλων μας!  Γι΄ αυτό πρέπει και μπορεί να νικήσει! Ενάντια στα βρώμικα σχέδια “εκκαθάρισης” που επεξεργάζεται η σκοτεινή κλίκα της συγκυβέρνησης στο όνομα του “νόμου και της τάξης” και τoυ “πλήγματος της διεθνούς εικόνας της χώρας” να οργανώσουμε την αυτοάμυνα και την περιφρούρηση του αγώνα, να ξανακάνουμε την πλατεία Συντάγματος ένα κέντρο αγώνα ενάντια σε αυτή την νέα χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα που μας κυβερνάει.

 

  • Άμεση παροχή σίτισης, στέγασης, ιατρικής περίθαλψης, εργασίας, ταξιδιωτικών εγγράφων στους σύριους πρόσφυγες

  • Διάλυση των Στρατοπέδων Συγκέντρωσης – Ανοιχτά Σύνορα για όλους τους εργάτες

  • Κάτω η πολεμοκάπηλη κλίκα Σαμαρά-Βενιζέλου το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης

  • Ενάντια στην Ευρώπη του πολέμου και του ρατσισμού – Εμπρός για μια Ευρώπη των Εργαζομένων

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ