6 Δεκέμβρη όλοι στις Διαδηλώσεις (Ανακοίνωση της Ο.Κ.Δ.Ε.)

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2008 – ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2014

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣΤΡΟΪΚΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

ΑΘΗΝΑ: 13:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΘΕΣ/ΝΙΚΗ: 12:00 ΚΑΜΑΡΑ

6 χρόνια συμπληρώνονται απ’ τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από το πιστόλι του δολοφόνου–φρουρού Κορκονέα και του συνεργού του Σαραλιώτη. H δολοφονία πυροδότησε μια νεολαιίστικη εξέγερση ενάντια σ’ ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, την κυβέρνηση της ΝΔ, την αστυνομία.

Ο «Δεκέμβρης» ήταν ένα πρώτος σεισμός, πριν ακόμα κηρυχτεί και επίσημα ο ολοκληρωτικός πόλεμος ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία από την τρόικα και το μνημονιακό μπλοκ. ’Ηταν ο προάγγελος των μεγάλων κοινωνικών αγώνων και συγκρούσεων που ακολούθησαν: 5 Μάη 2010, κίνημα πλατειών και απεργία 28–29 Ιούνη 2011, απεργία 12 Φλεβάρη 2012, Κερατέα, Σκουριές κ.α.

Σήμερα, το ίδιο πολιτικό σύστημα, περισσότερο απονομιμοποιημένο αλλά ταυτόχρονα περισσότερο αυταρχικό, βάρβαρο και ωμό από ποτέ, συνεχίζει να «πυροβολεί» εργαζόμενους, άνεργους, νέους, αφαιρώντας κατακτήσεις, δικαιώματα και ζωές. Οι στρατιές των ανέργων, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι ανασφάλιστοι, οι φτωχοί, οι άνθρωποι στα συσσίτια, οι χιλιάδες αυτοκτονίες, οι μετανάστες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι μερικά απ’ τα θύματα της κρίσης και των πολιτικών των μνημονίων που έχουν επιβάλλει η τρόικα και η συμμορία Σαμαρά–Βενιζέλου. Στη μακάβρια λίστα φιγουράρουν η 13χρονη Σάρα και οι φοιτητές στη Λάρισα (πέθαναν πέρσι από αυτοσχέδιο μαγκάλι), ο Θανάσης Καναούτης στο Περιστέρι, ο Παύλος Φύσσας που δολοφονήθηκε από τη Χρυσή Αυγή.

Τα δημοκρατικά δικαιώματα έχουν και αυτά την «τιμητική» τους: Ένα τερατώδες κράτος έκτακτης ανάγκης με ματ, δικαστική βιομηχανία κατασκευής ενόχων, κήρυξης όλων των απεργιών παράνομων και επιστράτευσης απεργών, τρομονόμους, ξύλο, χημικά και συλλήψεις στις διαδηλώσεις, βασανιστήρια, και πογκρόμ μεταναστών κ.α.

Όσο για τη νεολαία, έχει κηρυχτεί μαζί με το εργατικό κίνημα ως ο κύριος εχθρός! Εισαγγελείς και αστυνομία στα σχολεία, ΜΑΤ και πρυτάνεις–δικτατορίσκοι–Φορτσάκηδες στις σχολές, υβρεολόγιο ενάντια σε φοιτητές (που ο Σαμαράς αποκαλεί «θρασίμια»). Βαφτίζουν «τρομοκράτη» όποιον αντιστέκεται και αγωνίζεται ενάντια στη λαομίσητη κυβέρνηση και τις πολιτικές τους!

Φοβούνται και τρέμουν τη νεολαία, γι’ αυτό θέλουν να την τρομοκρατήσουν και καθυποτάξουν. Γι’ αυτό η κυβέρνηση παίζει με την υγεία και τη ζωή του Νίκου Ρωμανού (σε απεργία πείνας από 10/11, με αίτημα να του χορηγούνται εκπαιδευτικές άδειες), του ίδιου νέου που βασανίστηκε άγρια από αστυνομικούς πριν 2 χρόνια μετά τη σύλληψη του, που είχε δει να ξεψυχάει δίπλα του ο φίλος του Αλέξης Γρηγορόπουλος από τις σφαίρες του δολοφόνου Κορκονέα. Άραγε, δικαστικές αρχές και κυβέρνηση θέλουν να ολοκληρώσουν ό,τι δεν «πρόλαβε» ο Κορκονέας πριν 6 χρόνια;

Πρέπει να προετοιμάσουμε μια νέα εξέγερση, για να σταματήσουμε την κοινωνική και ανθρωπιστική καταστροφή που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και τρόικα. Οργάνωση και Αγώνας Παντού για να ξεφορτωθούμε όλους αυτούς που κάθονται στο σβέρκο μας, καταστρέφουν τις ζωές μας.

– ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ – ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

– ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ Ν. ΡΩΜΑΝΟΥ ΚΑΙ Η. ΚΩΣΤΑΡΗ

– KATΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ