Θεσσαλονίκη Τρίτη 2/12: Διαδήλωση μνήμης και αγώνα (Προκήρυξη της Δημοτικής Κίνησης Εργατική Αντεπίθεση)

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ!

Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας

 

ΤΡΙΤΗ 2ΔΕΚΕΜΒΡΗ στις 6.30μμ

(στο πάρκο Αγ. Πάντων και Κολωνιάρη, Ξηροκρήνη)

 

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τον τραγικό θάνατο της 13χρονης μαθήτριας Σάρας. Στην προσπάθεια της  να ζεσταθεί αυτή και η μητέρα της χρησιμοποιώντας μαγκάλι, πνίγηκε από τις αναθυμιάσεις.  Ο θάνατος της δεν είναι τίποτε άλλο από μια ακόμη δολοφονία, και η ίδια προστέθηκε στα χιλιάδες φανερά και «κρυφά» θύματα των δολοφονικών πολιτικών των μνημονίων που καταστρέφουν την κοινωνία εδώ και 4,5 χρόνια και έχουν οδηγήσει σε μια πρωτοφανή  ανθρωπιστική κρίση.

Ένα χρόνο μετά η κατάσταση στη δυτική Θεσσαλονίκη είναι ακόμη πιο ζοφερή, οι ουρές στα συσσίτια για ένα πιάτο νεροζούμι(και μοναδικό ημερησίως! και αφού πρώτα «πάρεις τις ευλογίες» παπάδων και δημάρχων) είναι όλο και μεγαλύτερες, τα σπίτια που είναι βυθισμένα στο σκοτάδι(λόγω της εγκληματικής πολιτικής των διακοπών ρεύματος) είναι ακόμη περισσότερα, η θέρμανση λέξη άγνωστη για τους περισσότερους από εμάς,  η ζωή σε παγωμένα και πνιγμένα στην υγρασία σπίτια μια φρικτή καθημερινότητα. Η ανεργία, οι μισθοί πείνας και οι συνθήκες απόλυτης φτωχιάς δεν αφήνουν χώρο σε αυταπάτες: θα θρηνήσουμε κι άλλα θύματα αν δεν δώσουμε άμεσα ένα τέλος στη κόλαση των μνημονίων οργανώνοντας την δικής μας εξέγερση!

Είναι χρέος μας να μην αφήσουμε κανένα μόνο του απέναντι στην κρίση! Να αγωνιστούμε, να οργανώσουμε την δική μας εξέγερση για να διώξουμε τους δολοφόνους συγκυβέρνησης-τρόικας.

  

– Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Απαγόρευση  κατασχέσεων  κατοικιών &  καταθέσεων.

 -Κατάργηση των μνημονίων & αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.

-Υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών/υπηρεσιών (σχολεία, νοσοκομεία κτλ.).

 -Διαγραφή του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα  για να βελτιώσουμε τη ζωή μας.

-Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων & ελευθεριών μας.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  ΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

https://antepithesi-ampelokipoi.blogspot.gr/