Καμία Διαθεσιμότητα – Απόλυση. Νόμος είναι το Δίκιο του Εργάτη (προκήρυξη της Ο.Κ.Δ.Ε. στην απεργία της ΑΔΕΔΥ 23/9)

Ο θλιβερός και επικίνδυνος θίασος Σαμαρά – Βενιζέλου συνεχίζει το καταστροφικό του έργο ετοιμάζοντας νέα βάναυσα μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα εξαγγέλοντας ταυτόχρονα…φοροελαφρύνσεις, το τέλος των μνημονίων, την ανάπτυξη. Αυτοί που έχουν καταργήσει τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα ενός αιώνα, που κυβερνούν με μια οικτρή κοινοβουλευτική μειοψηφία (ουσιαστικά μια δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα) και τις κατασταλτικές συμμορίες των ΜΑΤ δεν έχουν καμιά νομιμοποίηση να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο. Δεν έχουν καμιά νομιμοποίηση να κάνουν καμιά διαθεσιμότητα, να απολύσουν κανέναν εργαζόμενο.

Νίκη στον Αγώνα των καθαριστριών

Την Τρίτη 23/9 εκδικάζεται στον Άρειο Πάγο η προσφυγή του Υπ. Οικονομικών ενάντια στην πρωτόδικη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που δικαίωσε τον πολύμηνο αγώνα των καθαριστριών του Υπ. Οικονομικών. Όποια και αν είναι η απόφαση του ο ηρωϊκός αγώνας των καθαριστριών έχει επιβάλλει στην συνείδηση της εργατικής τάξης το σύνθημα “νόμος είναι το δίκιο του εργάτη” δείχνοντας σε όλους πώς το μόνο δίκαιο είναι το δίκαιο του αγώνα. Το παράδειγμα τους επιβάλλεται να το ακολουθήσουν όλοι οι εργαζόμενοι και όλοι μαζί με μαχητικούς αγώνες διαρκείας να αποτινάξουμε από πάνω μας την συμμορία Σαμαρά-Βενιζέλου.

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα της απεργίας – Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων!

Η βιομηχανία αντεργατικών δικαστικών αποφάσεων που έχουν στήσει οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις. Στις δεκάδες απεργίες που βγαίνουν παράνομες και καταχρηστικές, στις απαγορεύσεις απεργιών και τις επιστρατεύσεις, προστίθεται μια κατάπτυστη αντεργατική απόφαση η οποία ανοίγει τον δρόμο στον αντισυνδικαλιστικό αρμαγεδδώνα που ετοιμάζει η χουντική συγκυβέρνηση. Με μια πρωτοφανή δικαστική απόφαση το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε την Πέμπτη 18/9 πώς η απεργία της ΑΔΕΔΥ (21/8) ενάντια στην «αξιολόγηση» και τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων όχι μόνο είναι παράνομη και καταχρηστική αλλά επιπλέον απαγορεύει την επαναπροκήρυξή της στο μέλλον με τα ίδια αιτήματα και με οποιαδήποτε μορφή!

Είναι προφανές πώς στο κράτος έκτακτης ανάγκης των μνημονίων δεν χωράει κανένα εργατικό δικαίωμα, καμιά συνδικαλιστική ελευθερία. Μεθοδικά και σχεδιασμένα προχωρούν στο ξήλωμα όλων των εργατικών δικαιωμάτων (απεργίες, συνδικαλισμός) κάνοντας αδύνατη κάθε διεκδίκηση των εργαζομένων και τσακίζοντας τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις. Με την μαύρη προπαγάνδα τους που ρίχνει το φταίξιμο για την κρίση στους εργαζόμενους (ιδιαίτερα του δημόσιου τομέα), την Αριστερά, τις απεργίες, τους συνδικαλιστές, το «πελατειακό κράτος» που οι ίδιοι δημιούργησαν, τους μετανάστες, στρώνουν τον δρόμο για ένα νέο μετεμφυλιακού τύπου απολυταρχικό καθεστώς του ζόφου και του τρόμου.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να συντονίσουμε και να ενοποιήσουμε όλους τους αγώνες των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και να συγκρουστούμε με την βάρβαρη πολιτική των μνημονίων. Με οργάνωση και σχέδιο να ανατρέψουμε την χουντική συγκυβέρνηση και να ανοίξουμε τον δρόμο για την επιβολή των δικών μας αναγκών.

 

  • ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΚΑΜΙΑ «ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ» Ή «ΜΕΤΑΤΑΞΗ»
  • ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
  • ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ–ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ