Παρασκευή 11/7, Πανελλαδική κινητοποίηση εναντια σε Καταστροφή χημικών όπλων στη Μεσόγειο – Εξόρυξη Χρυσού – Ξεπούλημα Αιγιαλών (Ανακοίνωση της Ο.Κ.Δ.Ε.)

Καταστροφή χημικών όπλων στη Μεσόγειο – Εξόρυξη Χρυσού – Ξεπούλημα Αιγιαλών

Μαχητικοί αγώνες παντού για να σταματήσουμε την καταστροφή

 

Παρασκευή 11/07 20:00 Όλοι στην Πανελλαδική κινητοποίηση των Επιτροπών Αγώνα

 

Υπό άκρα μυστικότητα για την ακριβή της τοποθεσία, άρχισε η διαδικασία αδρανοποίησης 600 μετρικών τόνων χημικού υλικού – μέρος του χημικού οπλοστασίου του Μπασάρ αλ Άσαντ – πάνω στο αμερικανικό πλοίο Cape Ray σε διεθνή ύδατα της Μεσογείου. Στα υλικά προς “αδρανοποίηση” με την μέθοδο της υδρόλυσης περιλαμβάνονται αέριο μουστάρδας καθώς και συστατικά στοιχεία με τα οποία παρασκευάζεται το νευροτοξικό αέριο σαρίν (όπλο μαζικής καταστροφής) το οποίο χρησιμοποιήθηκε στη διάρκεια του Συριακού εμφυλίου πολέμου προκαλώντας εκατοντάδες φρικτούς θανάτους. Χαρακτηριστικό της όλης διαδικασίας είναι η εφαρμογή για πρώτη φορά εν πλω της μεθόδου υδρόλυσης. Εξαιτίας της ανύπαρκτης εμπειρίας σε έκτακτες καταστάσεις (καιρός) και λόγω της πίεσης χρόνου (εντός 60 ημερών) που έχει καθορίσει το ΝΑΤΟ, οι κίνδυνοι για την περιοχή είναι τεράστιοι. Εξάλλου συνεχώς βγαίνουν στην δημοσιότητα και τα σοβαρά προβλήματα ασφάλειας του Cape Ray.

Αυτή η τρομακτική απειλή για την φύση και τους λαούς της Μεσογείου οφείλεται σε άλλο ένα ωμό έγκλημα της ελληνικής κυβέρνησης που παραδίδει τα πάντα στους ιμπεριαλιστές αρκεί να πουν μια “καλή κουβέντα” ότι “η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση”…!! Η συμμορία Σαμαρά – Βενιζέλου όχι μόνο δεν προέβει στην παραμικρότερη ενέργεια διασφάλισης έστω και ελάχιστων εγγυήσεων στην διαδικασία καταστροφής των χημικών όπλων αλλά έχει παραδόσει ανεύ όρων στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ την Ναυτική Βάση της Σούδας στην Κρήτη. Την ίδια στιγμή, οι μαζικές διαδηλώσεις και οι προσπάθειες της τοπικής κοινωνίας να εξασφαλίσουν τις ελάχιστες εγγυήσεις με την παρουσία εμπειρογνωμόνων και επιστημόνων του Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Κρήτης αντιμετωπίζονται με χυδαιότητα και κυνισμό.

Νίκη στον ηρωϊκό αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού!

Ο ηρωικός αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού είναι ένα φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και την νεολαία.  Ένας αγώνας με πανελλαδική εμβέλεια αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει την πιο σκληρή κατασταλτική μανία του κράτους έκτακτης ανάγκης, κάνοντας την τοπική κοινωνία της Χαλκιδικής “το πείραμα” για μια γενίκευση της βαρβαρότητας: στρατιωτικοποίηση της περιοχής με πρωτοφανής αριθμητικές δυνάμεις, ένοπλες εισβολές σε σπίτια και απαγωγές, παράνομες και βίαιες λήψεις DNA δίχως απαγγελία κατηγορίας, δημιουργία μιας βιομηχανίας διώξεων με σχηματισμό ογκοδέστατων δικογραφιών (23 δικογραφίες χιλιάδων σελίδων με 320 κατηγορούμενους για βαριά κακουργήματα από τον Μάρτιο του ’12 μέχρι σήμερα ) και ανυπόστατες κατηγορίες περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, συστηματική και χρόνια άρση του τηλεφωνικού απορρήτου κ.α. Αυτός ο αγώνας για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια ενάντια στο κράτος των εργολάβων, των ημέτερων και των ΜΑΤ είναι ένας αγώνας όλων μας. Πρέπει να υποστηρίξουμε τον αγώνα τους ενάντια στις παράνομες κατασκευές νέων μονάδων εξόρυξης και την καταστροφή του φυσικού πλούτου. Η νίκη του θα ανοίξει νέους δρόμους σύγκρουσης και ρήξης με το σάπιο καθεστώς των μνημονίων και του κράτους έκτακτης ανάγκης.

Όχι στο ξεπούλημα των Αιγιαλών – Ενάντια στα συμφέροντα των αετονύχηδων – Αγώνας παντού!

Υπό την αθώα ονομασία «Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας» το νέο νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών ανοίγει τον δρόμο για το ξεπούλημα για ένα κομμάτι ψωμί στο ΤΑΙΠΕΔ των λίγων αιγιαλών και παραλιών που έχουν απομείνει ελεύθερα. Η τυχόν ψήφιση του νομοσχεδίου θα ανοίξει τον δρόμο για μια διαδικασία fast track όπου θα δωθούν για «αξιοποίηση» χωρίς κανένα κοινωνικό, περιβαλλοντικό και επιστημονικό έλεγχο σε κάθε είδους αετονύχηδες αεριτζήδες. Ταυτόχρονα θα νομιμοποιηθούν οι χιλιάδες σημερινές καταπατήσεις “επιχειρηματιών” ημετέρων, θα διευκολυνθεί η δημιουργία μόνιμων κατασκευών από ιδιώτες για επιχειρηματικούς σκοπούς, ενώ θα επιτρέπεται και το μπάζωμα του θαλάσσιου χώρου για “εξυπηρέτηση επιχειρηματικής δραστηριότητας”. Αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα αντικαθιστά την ρητή αναφορά στην “υποχρέωση ελεύθερης και απρόσκοπτης πρόσβασης στον αιγιαλό και την απαγόρευση παραχώρησης αποκλειστικής χρήσης αιγιαλού και παραλίας” καταργώντας στην πράξη κάθε δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στην θάλασσα και μετατρέποντας κάθε μέτρο θαλάσσιας περιοχής σε “ιδιωτικό τσιφλίκι”. Με τους μαχητικούς μας αγώνες και σε σύγκρουση με την λογική του ξεπουλήματος και του κέρδους δεν θα το επιτρέψουμε.

Όχι καταστροφή των χημικών όπλων στην Μεσόγειο – Καμιά εμπλοκή της Βάσης της Σούδας

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές – Καμιά Εξόρυξη Χρυσού στην Χαλκιδική

Όχι στο ξεπούλημα των Αιγιαλών – Να τσακίσουμε την χούντα των “ιδιωτικών συμφερόντων”

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ