Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

– ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

– ΚΑΤΩ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ

 

Την περασμένη Παρασκευή, οπλισμένες ομάδες ουκρανών φασιστών επιτέθηκαν σε ολιγάριθμους άοπλους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν στο κέντρο της Οδησσού ενάντια στην φασιστική κυβέρνηση του Κιέβου. Οι φασίστες τούς ανάγκασαν να καταφύγουν στο κτήριο των Συνδικάτων και εν συνεχεία πυρπόλησαν το κτήριο, πυροβολώντας και χτυπώντας κάθε διαδηλωτή που προσπαθούσε να γλιτώσει από την πυρκαγιά. Το αποτέλεσμα αυτής της κτηνώδους και θρασύδειλης επίθεσης των φασιστών ήταν δεκάδες διαδηλωτές να καούν ζωντανοί.

Αυτή η αποκρουστική σφαγή δεκάδων άοπλων διαδηλωτών αποτελεί, μόνο προς το παρόν, το αποκορύφωμα της φασιστικής κτηνωδίας της κυβέρνησης του Κιέβου. Δίπλα σε αυτήν την σφαγή δεκάδες πτώματα συσσωρεύονται καθημερινά από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεων και των φασιστικών συμμοριών στην Ανατολική Ουκρανία για την ανακατάληψη των πόλεων από τους ρωσόφωνους ή ρωσόφιλους Ουκρανούς. Όλα δείχνουν ότι η φασιστική κυβέρνηση του Κιέβου, ενεργούμενο των αμερικανών και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, δεν θα διστάσει να αιματοκυλήσει ολόκληρο τον ουκρανικό λαό, προκειμένου να περάσει η Ουκρανία στα χέρια των Δυτικών ιμπεριαλιστών. Την ίδια στιγμή που σφάζεται το ρωσόφωνο ή ρωσόφιλο τμήμα των Ουκρανών, ολόκληρη η Ουκρανία μπαίνει στο σφαγείο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Με έναν ανελέητο βομβαρδισμό οικονομικών μέτρων όλη η Ουκρανία θα ξεπουληθεί και η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα θα εξαθλιωθούν σε χειρότερο βαθμό ακόμη και από την χώρα μας.

ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΕΝΑΝ 3ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

Οι σφαγές και ο αιματηρός διαμελισμός της Ουκρανίας δεν είναι απλώς έργο των φασιστικών συμμοριών που εκμεταλλευόμενοι την δικαιολογημένη δυσαρέσκεια των μαζών ενάντια στον πρώην πρόεδρο Γιανουκόβιτς, κατέλαβαν πραξικοπηματικά την εξουσία στην Ουκρανία. Αποτελούν τμήμα ενός επιθετικού σχεδίου των αμερικανών και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών που μπροστά στην απίστευτη χειροτέρευση της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης επιχειρούν να ξανακερδίσουν την ηγεμονία τους απέναντι σε νεοαναδυόμενες δυνάμεις όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία. Σε αυτό το νέο επιθετικό σχέδιο των ΗΠΑ-Ε.Ε., εντάσσονται η προσπάθεια ανατροπής της προοδευτικής κυβέρνησης Μαδούρο στην Βενεζουέλα, η δικτατορία του Σίσι στην Αίγυπτο, η προ-σπάθεια απομόνωσης της Κίνας στην Νοτιοανατολική Ασία με την δημιουργία επικίνδυνων αντιπαραθέσεων με τις γύρω χώρες (Ιαπωνία, Βιετνάμ, Φιλλιπίνες, κ.α.) επ’ αφορμής κάποια νησιά, η νέα επίθεση των φανατικών ισλαμιστών στην Συρία, οι αιματοβαμένες επεμβάσεις των Δυτικών ιμπεριαλιστών στην Αφρική, κ.ο.κ.

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΗΠΑ-ΕΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Στην Ουκρανία θα πρέπει να γίνει σεβαστό το δικαίωμα της εθνικής αυτοδιάθεσης ακόμη και της εδαφικής απόσχισης των λαών και των εθνών που το επιθυμούν. Μόνο με την αναγνώριση αυτού του δικαιώματος μπορεί να γίνει πράξη η συνένωση όλης της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της Ουκρανίας ενάντια στην φασιστική κυβέρνηση του Κιέβου, στους ουκρανούς ολιγάρχες, και κυρίως ενάντια στο ΔΝΤ και στους αμερικανούς και ευρωπαίους ιμπεριαλιστές. Η ενότητα της εργατικής τάξης της Ουκρανίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αντιμετωπιστεί η κατάρρευση της οικονομίας και να αποφευχθεί ο αιματηρός διαμελισμός της Ουκρανίας, η υπεράσπιση των εργατικών κατακτήσεων και η σωτηρία της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Το νέο παγκόσμιο επιθετικό σχέδιο των αμερικανών και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών πρέπει να ηττηθεί. Η ήττα των ΗΠΑ-ΕΕ δεν μπορεί να είναι έργο του Πούτιν ή όποιου άλλου μικρότερου ιμπεριαλιστή. Μπορεί να είναι έργο μόνο της παγκόσμιας εργατικής τάξης στον αγώνα ενάντια στην παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, για την υπεράσπιση των συμφερόντων της μέχρι την εγκαθίδρυση του Σοσιαλισμού. Να αποτρέψουμε την όποια συμμετοχή της ελεεινής συγκυβέρνησης των Σαμαρά-Βενιζέλου στην νατοϊκή εκστρατεία στην Ουκρανία.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας